ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כל האמת על חוות התוכי שמאור

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
AsifKah18
ביצה
ביצה
אזור מכירה: אשקלון
שם פרטי:: אסיף כחלון

Re: כל האמת על חוות התוכי שמאור

שליחה על ידי AsifKah18 »

אחרי כל המחמאות הרבות והביקורות הטובות ששמעתי מאנשים שדיברתי איתם על החווה הנ"ל, אני כבר לא יודע מה לומר, כי מצד אחד יש הרבה ביקורות טובות ומצד שני יש מקרים קשים כמו המקרה הנ"ל שאי אפשר לפסוח עליהם, כך שאני בכל מקרה יחשוב פעמיים לפני קנייה בכל מקום ולא רק בחווה הנ"ל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

4832 כתב:שירלי ואלי אתם סטיתם בתגובה שלכם מהעיקר. לכתוב תגובות ארוכות ומנומקות בטוח שיזכו לאהדת ההמונים
האמת שהצחקת אותי. אתה מדבר על "אהדת המונים" ומקשר אותה לתגובה ארוכה ומנומקת. אם הייתי אני וחברי הנהלת האתר רוצים לזכות באהדת ההמונים כדבריך היו נמצאים איתנו באתר עשרות "מגדלים ובעלי חוות" כשההמון מריע להם כמו בפורום האחר בו אתה גולש.
מעניין שבאותו פורום אין איזכור חלילה לכל נושא המחלות. מעניין עוד יותר שעם 4 הודעות בכלליות שתיים מהם בדיון זה יש לך הרבה מה לומר לזכות מי שלטענת פותח הדיון ואחרים מכר תוכים חולים.
4832 כתב:אתם לעולם תודו כי אין בית גידול/ חווה בכל הארץ ואני מדבר בסדר גודל של עסק מסחרי שמבצע את כל הבדיקות/ הפרדות/ הסגר הנדרשות. קחו את כל השמות המוכרים בענף שכולנו עברנו דרכם בצורה זו או אחרת ואין אחד שיכול לחתום שביצע אפילו חלק ממה שהעליתם , אלא אם לדודניתו קוראים "קרניאלי".
אולי הארת את עיני ובאמת אדווה מקרניאלי קרובת משפחה שלי? אולי יש לי בן דוד שחום במעבדה בדרום אפריקה ואני לא יודע?
תתפלא לשמוע ידידי שישנם בתי גידול שמבצעים את הבדיקות. אין קשר לגודל העסק ולמחזור שלו. אתה עוסק במכירת תוכים עליך לדאוג שיהיו בריאים. אם נדרש לבצע הסגר או בדיקות עליך לעשות זאת .אני יכול להעיד על עצמי על ביצוע בדיקות על אף שאין נכנס ויוצא בבית הגידול שלי. על אף שאיני מכניס תוכים מבחוץ ועל אף שאני שומר על סטריליות ככל שניתן.
בוא אסביר לך את ההבדלים בין בית גידול לבין חווה ולבין סחר בתוכים.(אם כי אני בטוח שאתה יודע במה מדובר ואינך תמים. כי כבר שילמת את שכר הלימוד שלך)
בית גידול- הינו לרוב מקום בו המגדל מגדל זוגות ששייכים לו ולא עוסק בקניית תוכים ומכירתם.
חווה- מקום בו גדלים תוכים לרוב מסוגים שונים עם פיקוח ועוסקים במכירת זוגות וגוזלים. המצב כיום שחלק ניכר מחוות רוכשים גוזלים ותוכים מבחוץ כדי שכלכלית הם יוכלו לשרוד.
מסחר בתוכים- כיום נקראים "חוות" כאשר העיסוק העיקרי הינו קנייה ומכירה מכל הבא ליד. קניית תוכים מהר ובזול ומכירתם מהר עם נתח רווחים כזה או אחר.

1.בבית גידול במקום בו מגדלים כמות תוכים מוגבלת למגדל יש אינטרס לשמור על בריאות התוכים. הרי הוא לא ימכור אותם והם שלו. אם ההורים יחלו גם הגוזלים יחלו. לכן ההשקעה בבדיקות משתלמת. משתלמת מכמה סיבות והעיקרית היא שיש שליטה על בית הגידול ושמירה על בריאות התוכים - אין תחלופה של תוכים נכנסים ויוצאים ואם כן שמים את התוכים בהסגר עד לבדיקות כלליות ועד שמוודאים שהתוכים בריאים.

2.חווה - מן הסתם הוצאות התחזוקה של חווה גבוהות מאוד. האכלת הגוזלים הניקיון המזון העלויות של השטח והשכירות וכל ההוצאות הנלוות הביאו בעבר את בעלי החוות לנסות ולקצר תהליכים. רכישת גוזלים ומכירתן. ברגע שזה קרה נפרץ הסכר וההידבקות בין התוכים בלתי נמנעת. כיום ברוב החוות ניתנת אפשרות למבקרים לגשת לתוכים ללטף ולהחזיק על מנת למשוך אותם לרכוש תוכי. אין ביקורת האם האדם שמלטף את התוכי הגיע מהבית לאחר שליטף תוכי חולה. גם אם נעשו לתוכים בדיקות יומיים לפני אין מניעה שתרכוש תוכי שכבר נדבק ונושא מחלה שנדבק ממנה במגע עם נושאי המחלה.

3.מסחר - כאן אני מסכים עימך ללא ספק. אין טעם לבצע בדיקות במקום בו נכנסים ויוצאים תוכים כשגרה. אין טעם לעשות בדיקות במקום בו נמצאים סוגי תוכים שונים שנרכשו ממקורות שונים ומאוחסנים ביחד עד למכירתם. אין טעם לבצע בדיקות מאחר ואין אפשרות לבצע בדיקות ל 150 תוכונים שהגיעו היום ל"חווה" ומחר עוברים למגדל הבא. אין טעם לבצע בדיקות לזוגות או לגוזלים מאחר והם לאחר 10 דקות מתום הבדיקות עלולים להידבק גם אם התוצאות יצאו שליליות לכל המחלות.
4832 כתב:
ואם הלקוח תמים/ חדש בתחום/ לא מבין וכו' אז זה כמו לקנות אוטו מסוחר מכוניות - קח איתך "מומחה" אם אתה לא מבין בתחום או שתבקר במוסך לעיתים קרובות.. אני בעצמי שילמתי "שכר לימוד" הגון בתחילת דרכי בענף וגם אני התרעמתי אך יצאתי מחושל יותר ורגלי לא דרכה יותר בבתי הגידול שהונו אותי אך לא פגעתי בפומביי בשמם למרות שיש לי את כל הסיבות בעולם לעשות זאת.
ואם הלקוח תמים/חדש בתחום/ לא מבין צריך לרמוס אותו? כשמגיעים אלי לרכוש תוכי בין היתר אני מפרט ומסביר על המחלות השונות. על השפעתן על התוכים ועל דרכים להישמר מהן. זה ששילמת "שכר לימוד" זה בסדר? אנשים נקשרים לבעל החיים שלהם בקשר כל כך הדוק ורואים אותו גוסס מול עיניהם וזה "שכר לימוד" מקובל אצלך? אתה מעדיף שמי שפגע בך יתעשר במהירות על חשבון הפגועים מאשר ישפר את בית הגידול שלו או החווה ויספק לאנשים בתמורה לכספם תכוים בריאים? מחשבה מוזרה שיכולה להתפרש כאינטרס מסויים של מי שאומר אותה. אני לא רואה סיבה שמישהו יעשה זאת.
4832 כתב:אלי אני פונה אליך - אם קרה ומעדת/ פיספסת/ לא שמת לב עם לקוח כלשהו ואותו לקוח ממורמר יוציא עליך שם רע אחרי שנים רבות של גידול ביושר, אהבה וסיפוק כיצד תרגיש? אני לא מאחל לאף אדם לחוות זאת על בשרו.
ידידי היקר ,אם אני יכול לשלם אלפי שקלים על בדיקות על בדיקות מדוע אחרים לא יעשו זאת? לכל רוכש ממני יש זכות מלאה לבדוק את טפסי הבדיקות שאני עורך לאורך כל התקופות. ולמה אני יכול לעשות זאת?
להשקיע כמה מאות אלפים ולפתוח "חווה" זה אפשרי. השאלה איך מתחזקים אותה ודואגים שלאורך זמן השם שלך ישמר.

לשימחתי אין לי לקוחות ממורמרים. ואני מקווה בכל ליבי שלא יהיו. אם יהיה לקוח ממורמר אבדוק לעומק ואתייחס לטענות. אעשה הכל על מנת שלא יהיה לי לקוח כזה ואני פועל בכל הדרכים שזה לא יקרה.
אתה יכול לקרוא בדף בית הגידול שלי המלצות של מעט מן הרוכשים במשך השנים. אלו לא אנשים אינטרסנטים שמוחאים כפיים בפורומים אחרים כדי למצוא חן בעיני בעל חווה כזאת או אחרת. אלו אנשים שנמצאים חלקם בפורום עם פרטים מלאים.
רבים אחרים אינם כותבים אך עימי בקשר הדוק. כשהתוכי אומר את המילה הראשונה מתקשרים אלי בשימחה. מתייעצים בי ואפילו מגיעים לבקר. אין אדם שרכש ממני ולא קיבל מענה כמעט בכל שעה.למי שלא יכולתי לענות חזרתי ברגע שהתפניתי.אני מסביר ועונה לכל אחד ואחד בסבלנות אין קץ גם עם השיחה נמשכת שעה ויותר.
לא מאמין שיש מישהו שלא קיבל ממני את השירות הזה ואם יש אשמח לשמוע ממנו.
אתה יכול לקרוא במקומות אחרים איך עשרות מגדלים ממליצים על מגדל או חווה כזאת ואחרת. רוב רובם מעולם לא ביקרו בחווה לא קנו תוכי ולא הגיעו עם המוכר באמת ליחסי מוכר קונה. זאת הסיבה שאין אצלנו המלצות ומאחר וכך איננו מאפשרים פירסום שמות של בעלי חוות לטוב או לרע. אגב, החוק מאפשר לי לתת במה למגדלים גם אם מדובר בהכפשות. כך שאם הייתי רוצה לפגוע ישירות באדם כזה או אחר הייתי יכול לעשות זאת.
מעניין שאתה לא בא בטענות לאתרים שלא מאפשרים פירסום שלילי אבל מפארים ומשבחים מגדלים כאלה ואחרים ויוצרים מצגת שווא כדי ללכוד כדבריך "אנשים תמימים/חדשים בתחום/לא מבינים. זה מוצא חן בעיניך?

4832 כתב: על זה נאמר "קורה פעם אחת - מקרה, קורה פעמיים - צירוף מקרים, קורה יותר מדיי פעמים - תופעה!" ברגע שיהפוף לתופעה גם אני ידיר רגליי מהמקום אבל לא נראה לי שזה המקרה כרגע ומקווה שהלקחים יופקו.
כמה פעמים זה צריך לקרות לאמיר? כמה פעמים זה צריך לקרות למגדל כזה או אחר? האם פעם אחת לא מספיקה? האם הפעם הזאת לא פעם אחת יותר מידי?

לסיכום, לא משנה מה שכתבתי והאם יש היגיון אחרי המילים, התגובה הארוכה שלי לבטח קנתה את אהדת ההמונים. עכשיו כשאני אהוד מספיק אני יכול לעבור ולעסוק במסחר? יכול להפסיק לבצע בדיקות?יכול לא לענות ללקוחות שלי?
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

שליחה על ידי NATANCOHEN »

לא מזמן רציתי לקנות משם קוקטייל האכלת יד בוגר כנראה שזה שלא היה לו זה לא היה מזל רע אלה מזל מצויין לפי מה שאני קורא כאן
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

זה לא הרעיון בכל הדיון הזה (בהשארת הדיון פתוח). אם היה הרעיון שלא תלך לרכוש דווקא שם השם שלו לא היה מצונזר.
הרעיון הוא פשוט, להפיק לקחים ולזעזע בין אם המקרה נכון או לא נכון.

לגרום לרוכשים להבין שנדרש לעשות שיעורי בית, לא למהר לרכוש, להתייעץ מליון פעם אם צריך. ובמקביל לגרום לכל העוסקים בבעלי חיים לתת את התנאים הדרושים, להיות הוגנים ולהבין שלכל מעשה יש תוצאה וזה רק עניין של זמן.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

עדכונים חשובים בנושא שמאור - חוות שמאור - שמאור בית השיקמה

כנראה שמידי פעם יצוץ לו סוחר שעוד לא הבין שאצלנו ההתנהלות שונה וחושב שאנחנו נפעל לפי הרצונות שלו תוך התנהלות שגויה במתכוון אשר פוגעת ברוכשים ובטח שבבעלי חיים.

אז האמת שמה שנכתב כאן הוא חלקי, (לפחות מצידנו) ובעקבות פרסום בפורום אחר החלטתי באופן חריג להסיר את צנזור שמו של בעל החווה, חוות התוכי - חוות שמאור ולהסביר באופן מלא את ההתרחשות על מנת שאתם ציבור הרוכשים תעשו את השיקול שלכם טרם רכישה בחווה זו ו\או בכל מקום אחר ותגדילו לעשות ותבצעו "שיעורי בית" ותיתייעצו עם בעלי ידע לפני כל רכישה.

אז בעצם התרחש (בקצרה)?
בתאריך ה-30/6 למחרת פרסום דיון זה וברגע שמנהל ראה את הדיון, החליט אלי-לאה לצנזר את שם בעל החווה (חוות התוכי שמאור) כהרגלו במקרים אלו והסברים מדוע הוחלט לפעול כך יש לא מעט ע"ג הפורום. בשעות הערב המאוחרות התקשר אדון שמאור אל אבי והורה לו להסיר את הדיון אחרת הוא יגש לתבוע על הוצאת דיבה. הוסבר לו כי אין אנו מוחקים דיונים (אלא במקרים חריגים וזאת על פי שיקול דעת המנהלים ועל פי חוקי דיני אינטרנט בארצנו) והוא מוזמן לתבוע את מי שהוא מרגיש לנכון וכמו כן הודגש כי אנו צנזרנו טרם פנייתו אלינו בגלל שאנו נוהגים כך באופן קבוע וללא הקשר לבקשתו או למקרה הספציפי הקשור אליו.

ככל הנראה התשובות שקיבל אדון שמאור מחוות התוכי לא סיפקו אותו לכן החליט לשלוח חברים שיתקשרו בשעות מאוחרות (כדגומת 00:30 - כן, כן. בלילה) ולהטריד על מנת שנכנע ללחץ ונסיר את הדיון. כמובן, שכל הפניות וההטרדות והאיומים לא הובילו לכך שאנו נחליט להסיר את הדיון ואנו גם לא מתכוונים לעשות, אלא להפך.

בתאריך ה-6/7 החליט אדון שמאור מחוות התוכי לפרסם תגובה בפורום אחר, כיוון שהוא ככל הנראה חושב שצנזור שמו עושה את הפעולה ובמידה והוא יגיב לתגובות כאן, אזי מן הסתם הוא יסגיר את החווה שבה הבעיה וכאן אנו נתייחס לתגובתו שעיקרה ליכלוך והשמצות על הפורום שלנו ועל אלי-לאה בפרט.

ולהלן הציטוט מילה במילה, כמובן שישנם עוד דברים שכתובים אבל מבחינתי הדגש להתייחס לציטוט מטה.
פרשה זו נכתבה גם באתר תוכים אחר שאת בעל האתר אני כן מכיר וביקשתי ממנו לצנזר או לנעול או להוריד את המודעה עקב הכפשת שמי והוצאת דיבה כלפי...והכי חשוב פגיעה בפרנסתי..אני חושב שבאתר האחר זה קרה בגלל מניעים אישיים של בעל האתר שהוא מגדל וסוחר בתוכים ,כלובים מזונות ואביזרים לתוכים בעצמו. הוא היה מוכן רק לצנזר את שמי כדי שלא אתבע הוצאת דיבה אבל עודד את הפרשה והכפיש את שמי גם הוא...
אדון שמאור (חוות התוכי בית שיקמה),

1) קודם כל מה כוונתך מכיר? הפכתם חברים? אז נפגשתם במקרה וזהו אתם "מכירים". להכיר זה להכיר, כמה מילים שמחליפים לא באמת גורמים לכך שמכירים אדם וההתנהלות שלך בהחלט מוכיחה שאתה לא מכיר, לא את אלי-לאה ולא את הדרך שבה אנו נוהגים ולא באמת ללא שום קשר את הדרך שבה אדם באשר הוא צריך לנהוג.

2) אתה ממש לא ביקשת לצנזר. הצינזור הגיע מיוזמתנו כי ככה אנחנו נוהגים! ועשינו זאת עוד לפני שיצרת קשר. הבקשה היחידה שלך הייתה להסיר את הדיון, ואנחנו כמובן סרבנו. אנו בחרנו לצנזר בכדי שלא תתבע? אה! הצחקת אותי.. אתה מוזמן לתבוע בכל רגע נתון. אני נותן לך את ברכתי ומאחל לך הצלחה.

3) הוצאת דיבה? הכפשת שימך? אז קודם כל לא מדובר לא בהכפשה ולא בהוצאת דיבה. כיוון שמובר במקרה אמיתי, מוכח וגם אתה בעצמך הצהרת שזה נכון ע"י כך שרשמת שזה לא תוכי שלך שהבאת ממקום אחר וכל מיני תרוצים שלא פוטרים אותך מאחריות בנושא. דבר שני, אני לא יכול לפגוע לך בפרנסה. לא מכיר אותך ולא רוצה להכיר אותך ואין לי שום אינטרס לפגוע בך והצנזור שעשינו מראש רק מוכיח זאת. אם אתה לא רוצה שהפרנסה שלך תיפגע תשמור על שימך ותלמד לתת את התנאים ההולמים גם לבעלי החיים שברשותך וגם לרוכשים ממך.

4) מניעים אישיים? האתר הזה לא מוכר דבר. האתר הזה התנדבותי והוא קיים שנים רבות לפני כל מכירה כזו או אחרת. יכלנו במקום הזמן שאנחנו מקדישים פה למתן עזרה, פרוייקט מהלב ועוד המון דברים טובים שהקהילה עושה לפעול ולקדם את אתר המכירות. כאן אין מניעים אישיים ואלי לאה לא סוחר. הוא מגדל! האם הוא מכניס תוכי ממקום אחר? האם הוא מוכר תוכים חולים (ואותי לא מעניין התרוצים)? אז אם כבר מה שאתה עושה זה הכפשת שם והוצאת דיבה כי מה שאתה אומר אין בו ולו צל של אמת.

אגב, כשאדם חושב שפוגעים לו בפרנסה הוא בוחר להגיב, לשמור על השם שלו או לא להתייחס כי הוא יודע מה טיבו, אבל כשאדם בוחר לאיים, לשלוח אנשים שיתקשרו בשעות מאוחרות ושיטרדו וללכלך ככל הנראה יש דברים בגו למרות שכאן הדברים לא מוטלים בספק כי הדבר מוכח ומאושר על ידי הצהרתך.

לסיכום, אני מציע שאת האיומים תשמור לעצמך. גם אני יכול לאיים בקלות ולהתקשר לרשויות ולספר להם מה אני חושב ולשלוח אותם לבצע אצלך בדיקות. אני גם יכול לאיים שאתה מכפיש את שמנו ויש בכך הוצאת דיבה (רק שבמקרה שלנו זה נכון).

ואם חשבת שאתה תתנהל כפי שאתה רוצה ואנחנו נשב בשקט אז טעית. יש גבול. ולכן הצנזור הוסר ואני אתן לחברי הקהילה לעשות את השיקול שלהם.

חשוב מאוד!
המקרה הזה צריך להדליק נורה אדומה לכל רוכש. וכפי שרשמתי בתגובתי הקודמת אני חוזר ומדגיש!
זה לא הרעיון בכל הדיון הזה (בהשארת הדיון פתוח). אם היה הרעיון שלא תלך לרכוש דווקא שם השם שלו לא היה מצונזר.
הרעיון הוא פשוט, להפיק לקחים ולזעזע בין אם המקרה נכון או לא נכון.

לגרום לרוכשים להבין שנדרש לעשות שיעורי בית, לא למהר לרכוש, להתייעץ מליון פעם אם צריך. ובמקביל לגרום לכל העוסקים בבעלי חיים לתת את התנאים הדרושים, להיות הוגנים ולהבין שלכל מעשה יש תוצאה וזה רק עניין של זמן.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
אלון א
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלון א »

שלום לכולם
אני חדש בפורום המיוחד הזה בעיקבות החופשה אני מחפש ליקנות גוזל להאכלה
ואני דיברתי ליפני שבוע עם בעל החווה בגלל הסיפור הזה הרגשתי שאני חיב לירשם
למזלי הטוב לא יצא לי להגיע לחווה מישהו יודע אולי מי מאכיל לו את הגוזלים לפי שהוא דיבר אתי אמר שיש לו מישהו
שמאכיל את הגוזלים דברתי עם חבר והוא גם אישר שיש לו מישהו כזה ויש אפשרות ליקנות ישירות מימנו ביותר זול רק הוא לא
ידע להגיד לי את שמו כמובן שלאחר הסיפור העצוב הזה זה כבר לא רלונטי השאלה עם מישהו מכיר ויוכל להזהיר אותי וגם אותכם
מהמאכיל שלו ניפול בפח
תודה אלון
ועם יש למישהו גוזל בן שלוש שבועות אני מעונין
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,
אתה מוזמן לפתוח נושא בפורום "קנייה מכירה" בנוגע לחיפושים אחר גוזל.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

קראתי את השרשור בפורום... אין לי מילים. מה כל כך קשה לקחת אחריות להודות בטעות? למה להאשים את הלקוח?
למה לצעוק "הכפשה" למה לחזור ולהגיד "מקרה יחיד" כשהיו עוד מקרים? רק לפני כמה זמן אמיר קנה ממנו אקלקטוס חולה גם כן.
מה היה התירוץ במקרה שלו?
למה לא פשוט לשנות את ההתנהלות כך שלא יהיו עוד מקרים כאלה?? למה לאיים? ככה מתנהג אדם ישר?
אגב כתבו בנושא ההוא עוד אנשים שהם היו בחווה והם הזדעזעו ממצב התוכים ומהמקום,
וגם לזה הוא לא התייחס משום מה בתגובתו...

הוא כתב שבפורום שהוא גולש בו "אין השמצות", ונראה לי שאני מבינה עכשיו את המצב שמקובל שם,
לא מוציאים את הכביסה המלוכלכת של אחד, והוא לא מוציא את הכביסה המלוכלכת של השני,
וככה הכול טוב ויפה, כל המגדלים מעולים, איכותיים, בית גידול מהמם, אין בכלל מחלות... "מומלץ ביותר".
אולי בגלל זה אנשים מגנים עליו? כי הם לא בודקים למחלות ומשערים שמתישהו זה יקרה גם להם והם גם ירצו לשמור את זה בשקט?
כי באמת זה לא הגיוני, אם אני הייתי קונה תוכים ממקום כזה, ומגלה שנכנסים ויוצאים משם תוכים חולים במחלה קטלנית כזאת,
ועוד המוכר מתנהל בצורה שתוארה כאן, לא הייתי ממהרת לצעוק "אלף לקוחות לא טועים"...
לעזאזל, מדובר פה ביצור חי, לאף אחד לא אכפת? ומה עם עוגמת הנפש שנגרמה ללקוח?
כבר הוכח שזה לא מקרה בודד, ונכון זה קורה במקומות אחרים גם כן (טוב לדעת שרוב הסוחרים ה"גדולים" שואפים להיות כפר קאסם),
אבל זה לא הופך את זה לבסדר. למה לשקר? למה לנסות לכסות?
ויותר מזה, זו עבירה על החוק, אתם מודעים לחוק צער בע"ח?! ולמצוות צער בע"ח שמופיעה בתנ"ך?

גם אליי התקשרו שבוע שעבר ב-1 בלילה ממספר חסוי ולמחרת שוב בשעות הלילה..
לא עניתי ולא חשבתי בכלל שזה קשור אבל עכשיו אני מקשרת...
אין בושה לאנשים האלה? הטרדה טלפונית והטרדה מאיימת זו התנהגות עבריינית וזו עבירה פלילית.
וכל מי שמצדיק או מבליג או מסכים עם "פאשלות" כאלה פה ושם זה רק מוכיח מי הוא ואיזה מגדל הוא בדיוק
מי שאוהב ומגדל באהבה וביושר, דואג לביטחון התוכים שלו, ולאחר מכן חושב כלכלית.
ואם לא מתאפשר לגדל כמות כזו ולדאוג לבטחונם מבחינה כלכלית? לא מקימים עסק בסדר גודל כזה.
בנאדם יוצר לעצמו שם, אם הוא טוב או רע זה תלוי בבנאדם, במילה שלו ובהתנהגות שלו. כל מגדל צריך להכניס את זה לראש.
רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רוניתכהן »

אלי, עוזי ושירלי קשה למצוא אנשים ישרים כמותכם וזכינו . חברי האתר זוכים יום יום ושעה שעה במענה לכל שאלה.
את השפה הכבוד והפרגון בין חברי הפורום, ניתן לזקוף בעיקר לזכותכם. אתם מכוונים את החבר'ה באסרטיביות וברוח טובה
ובעיקר מהווים דוגמה למה שחסר כל כך בארץ. יושר, כבוד ואהבה אינסופית לתוכים חייבים להיות האני מאמין של כל מגדל.
וכך מסחר ותוכים לא הולך ביחד, אלא אם מדובר באדם שמוכן להשקיע כסף רב וכוח אדם, ולצערינו, אין יותר מידי אנשים ישרים בתחום.
כל הכבוד לכם על העמידה האיתנה , היה הרבה יותר קל להוריד את הנושא לגבי אותה חווה, אבל אתם בחרתם באמת, שלדעתי נשכחה אפילו מבעל החווה עצמו, שמאמין בדרכו, כיוון שזו התנהלות מוכרת בארץ. פעם ככה פעם ככה, אז לא. אתם החלטתם לא לתת יד להתנהלות
זו וכך, בזכות אנשים ישרים כמותכם הנוער ידע ויבין שאפשר גם אחרת. אני מחזקת אתכם. יישר כוח.תמונה
noariel
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: אריאל

שליחה על ידי noariel »

בס"ד

איזה מבאס שזה המצב שלנו...
אנחנו במצב כל כך מגוחך, עד כדי כך שיצרו תוכנית על כך שטכנאי שלא עשק את הלקוח שלו, נקרא "צדיק"...
זו המציאות שלנו- מוכר/סוחר/נותן שירות שנוהג על פי הכללים שמחוייב בהם, נקרא "צדיק".
אז אחד שבסך הכל "מעגל פינות/לא משתף את הלקוח שלו בכל הפרטים וכו', לא מרגיש שהוא יצא "רשע",
אלא "רגיל"... פשוט באסה!!

על אחת כמה וכמה, בן אדם שמגדיר עצמו כמאמין, או "דתי", צריך לדעת שמעשה חמור ביותר הוא לדחוק את הלקוח,
בכל מיני שיטות, אם ע"י העלמת פרטים, אם ע"י הבטחות כוזבות וכו', לקנות מוצר שלא תקין, או לא מתאים ללקוח.
עוד הוא צריך לדעת, שאם הכסף הזה לא היה מיועד אליו, הוא לעולם לא יהנה ממנו!

אלי, לא כדאי לבחון מחדש אפשרות שחברי הפורום ישתפו בשביעות רצונם מחנות/מגדל הוגנים, כך שגם לא ניפול בפח
וגם ירוויחו אותם אנשים ישרים?

בשורות טובות לכולם/ן,
אריאל
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”