מי מאיתנו שמגדל כלבים וודאי מכיר את ההרגשה שצריך לתת לכלב "פינוקים קולינריים" מדי פעם, ומה לעשות שלא תמיד יש לנו חטיף לכלבים במגירה. איגדתי כאן רשימה של מאכלים רעילים ואסורים לכלבים. חשוב מאוד לשים לב לרשימה!
מאכלים רעילים לכלבים - ענבים וצימוקים, אבוקדו, עגבניה, שוקולד, שום ובצל, מאכלים מטוגנים, מאכלים שומניים, אגוזים, חלב, מוצרים אלכוהוליים, מוצרים עתירי סוכר, פטריות, אוכל חריף, עצמות (עלולות לנקב את קיבת הכלב). בגדול ההמלצה היא לא לתת לכלבים אוכל של בני אדם (כפי שמרבית האנשים לא היו מתענגים על צלחת בונזו). בנוסף לא מומלץ לתת לכלבים מזון של חתולים (אם כי לא רעיל). אז שיהיה בתאבון!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
רשימת מזונות רעילים לכלבים
מנהל: מפקחים
-
אלינור רויזמן
- ביצה

- שם פרטי:: יש כינוי
- איש קשר:
רשימת מזונות רעילים לכלבים
http://www.facebook.com/elinoriluf אלינור רויזמן - אילוף כלבים
חפשו אותי בפייסבוק - טיפים, ייעוץ ומאמרים לאילוף וגידול כלבים ועוד
Re: רשימת מזונות רעילים לכלבים
מידע מאוד מועיל ואני בטוח שיכול לעזור להרבה שלא עומדים בפני מבטו של הכלב ומגניבים לו מהאוכל שאנו אוכלים שלא הכי בריא.
כשגידלתי כלבים בעבר גידלתי אותם על מזון ביתי שהתברר בדיעבד כגרוע, בתקופה שגידלתי כמובן לא היה מידע זמין ואינטרנט והמודעות הייתה נמוכה. אם אני אחרוג ואשליך את שכתבת והמלצת לגבי כלבים לכיוונם של התוכים שאנו מגדלים העיקרון אותו עיקרון. הנזק אינו מידי ונראה לעין אבל בטווח הרחוק התזונה הגרועה ללא ספק משפיעה לרעה.
תודה על המידע השימושי.
כשגידלתי כלבים בעבר גידלתי אותם על מזון ביתי שהתברר בדיעבד כגרוע, בתקופה שגידלתי כמובן לא היה מידע זמין ואינטרנט והמודעות הייתה נמוכה. אם אני אחרוג ואשליך את שכתבת והמלצת לגבי כלבים לכיוונם של התוכים שאנו מגדלים העיקרון אותו עיקרון. הנזק אינו מידי ונראה לעין אבל בטווח הרחוק התזונה הגרועה ללא ספק משפיעה לרעה.
תודה על המידע השימושי.
תודה
אבל !
הוטרינר אמר זה טוב לתת מעט חלב אחרי שהכלב מקיא ( לפעמים .. )
אבל !
הוטרינר אמר זה טוב לתת מעט חלב אחרי שהכלב מקיא ( לפעמים .. )

-
אלינור רויזמן
- ביצה

- שם פרטי:: יש כינוי
- איש קשר:
ככה, בנוגע למוצרי חלב - ההמלצה הכללית היא לא, הרבה כלבים רגישים לחלב ולכן הדבר עלול להחריף ולגרום לכלב לשלשל. אבל אני לא מכירה את הוטרינר ואת כלבך לכן יכול להיות שבמקרה הספציפי כוונת הוטרינר נכונה.
ככל הידוע לי, במידה והכלב מקיא יש לקחת ממנו מים ומזון למשך כמה שעות, לאחר מכן לתת לו מעט מים במידה והוא בסדר ניתן לתת לו מעט מזון, צריך להשגיח על הכלב. במידה והכלב ממשיך להקיא יש צורך לגשת לוטרינר כיוון שהכלב עלול לאבד נוזלים רבים ויזדקק לעירוי. וטרינר יכול להמליץ על מתן פראמין (תרופה נגד הקאות) (אין לתת את התרופה לכלב ללא המלצת וטרינר!). לעיתים במצבי הקאה מרובים רצוי לתת לכלב מזון רפואי שניתן גם כן לרכוש אצל וטרינרים, המזון סופח אליו נוזלים ומתעכל בקלות ולכן יעיל במצבים של הקאות ושלשולים.
ככל הידוע לי, במידה והכלב מקיא יש לקחת ממנו מים ומזון למשך כמה שעות, לאחר מכן לתת לו מעט מים במידה והוא בסדר ניתן לתת לו מעט מזון, צריך להשגיח על הכלב. במידה והכלב ממשיך להקיא יש צורך לגשת לוטרינר כיוון שהכלב עלול לאבד נוזלים רבים ויזדקק לעירוי. וטרינר יכול להמליץ על מתן פראמין (תרופה נגד הקאות) (אין לתת את התרופה לכלב ללא המלצת וטרינר!). לעיתים במצבי הקאה מרובים רצוי לתת לכלב מזון רפואי שניתן גם כן לרכוש אצל וטרינרים, המזון סופח אליו נוזלים ומתעכל בקלות ולכן יעיל במצבים של הקאות ושלשולים.
http://www.facebook.com/elinoriluf אלינור רויזמן - אילוף כלבים
למיטב ידיעתי כל כלב "רגיש" לחלב, כי לאף כלב אין את האנזים שמפרק את הלקטוז בחלב פרה.
כל יונק מפסיק לייצר את האנזים שמפרק את החלב בשלב הגמילה שלו, ומהגמילה אין שום סיבה שאותו יונק יצרוך חלב, בטח לא של יונק אחר.
כנראה זה תלוי בכמות שהכלב מקבל עד שיהיה לו שלשול מזה, אבל זה לא בריא בשום מצב. גם כמו קטנה מיותרת.
לא יודעת איזה וטרינר המליץ לך לתת לכלב חלב, ועוד כשהגוף שלו ומערכת העיכול גם ככה "בבעיה",
אבל אני לא הייתי מקשיבה לווטרינר הזה.
יש גם רופאים שימליצו לתת חלב פרה לתינוק, ויש רופאים אחרים, טובים יותר, שיגידו את האמת,
והיא שהחלב היחיד שהתינוק צריך לקבל הוא חלב אימו.
שימו לב גם בפרסומות של תחליפי חלב-אם התחילו להוסיף הערה קטנה בתחתית המסך "חלב-אם הוא המתאים ביותר להתפתחות התינוק.."
כל יונק מפסיק לייצר את האנזים שמפרק את החלב בשלב הגמילה שלו, ומהגמילה אין שום סיבה שאותו יונק יצרוך חלב, בטח לא של יונק אחר.
כנראה זה תלוי בכמות שהכלב מקבל עד שיהיה לו שלשול מזה, אבל זה לא בריא בשום מצב. גם כמו קטנה מיותרת.
לא יודעת איזה וטרינר המליץ לך לתת לכלב חלב, ועוד כשהגוף שלו ומערכת העיכול גם ככה "בבעיה",
אבל אני לא הייתי מקשיבה לווטרינר הזה.
יש גם רופאים שימליצו לתת חלב פרה לתינוק, ויש רופאים אחרים, טובים יותר, שיגידו את האמת,
והיא שהחלב היחיד שהתינוק צריך לקבל הוא חלב אימו.
שימו לב גם בפרסומות של תחליפי חלב-אם התחילו להוסיף הערה קטנה בתחתית המסך "חלב-אם הוא המתאים ביותר להתפתחות התינוק.."