ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ביצים בשתן?!

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: ביצים בשתן?!

שליחה על ידי שירלי87 »

894 כתב:כמה שאני לא אנסה אני לא אבין איך הם מסוגלים..
נכון שאנחנו לא רגילים.. אבל זה נראה לי גם היגיון בריא של בן אדם שאמור להתריע להם שזה דבר מגעיל.. כנראה שאין להם את זה.
לא מסתדר לי
יש להם היגיון בריא, אבל הוא מנוטרל בנושא הזה...
יש הרצאה על הפסיכולוגיה של אכילת בשר שמסבירה בדיוק את הפער הזה בתודעה
למה בני אדם לא מקשרים בין היצור החי לבין האוכל שעל הצלחת שלהם (למה זה מגעיל, וזה לא)
הרי אם בן אדם - כל בן אדם - יראה עגל, או אפרוח, או גור כלב, או כל בעל חיים חי - סביר להניח שהוא לא יזיל ריר,
שהוא לא ירצה לזרוק עליו מלח פלפל ולתת ביס, פשוט כי בתודעה אנחנו יודעים שזה לא אוכל.
אם נראה תותים או תפוח, או עגבנייה, או בננה, סביר שבלוטות הרוק יתחילו לעבוד וגם אם מישהו יתנפל על התפוח
ויאכל אותו "חי" כמו שהוא, אף אחד לא יחשוב שהוא מופרע.. (לעומת אם מישהו יתחיל לנשוך אפרוח נגיד)
לעומת זאת, כשאנחנו (חלקנו) רואים נתח סטייק או עוף אפוי, סביר שכן יזילו ריר - כי יש פער בתודעה שלנו,
פער שנוצר בגיל צעיר כשמאכילים אותנו גרבר עוף וביצה קשה לארוחת בוקר... והפער הזה גדל ככל שעוברות השנים.
(ואני בטוחה שיש הרבה אימהות שרועדות כשהילד שואל "אימא ממה עשוי שניצל?"
מהפחד שהידיעה, ההיגיון הבריא, יגרמו לו לא לרצות לאכול, ויש הרבה כאלה שהם צמחונים מילדות בגלל אותו היגיון בריא)
כמו שההורים של ההורים שלנו הגישו להם, כך מגישים לנו כי זו המסורת בתרבות שגדלנו בה, שנולדנו בה.

זה לא מסתדר לך כמו לרבים, כי בתרבות שלנו מגיל קטן כולם לומדים שכלב זה חיית מחמד, ופרה היא חיית משק שמגיעה לצלחת.
בתרבות שלהם לומדים מגיל קטן שגם כלב מגיע לצלחת, ולכן זה הגיוני עבורם (עבור חלקם) לאכול את זה.

אם זה עדיין לא מסתדר, ובכל מקרה - כשיצא תרגום להרצאה אני אשים קישור לכל מי שירצה לראות כי זה מאוד מעניין
עונה על הרבה שאלות וגם מעלה הרבה שאלות על התזונה שלנו..

וכן הפער הזה קיים גם במאכלים אחרים, אנשים יאכלו דברים שהם בחיים לא היו חושבים לאכול
אילולא ההצגה שזה משהו מקובל ו/או עשיר
גבינה עם עובש (מקולקלת) היא מעדן יקר, אבל כל מזון אחר עם עובש הולך לפח,
קפה מצואה של חתול (לא חתול אגב, זה חיה אחרת) זה יוקרתי, אבל שרידים מצואה של חיה אחרת... לא אוכלים ביום יום
דבש, שזה קיא של דבורים, זה מאכל חגיגי ונפוץ, אבל קיא של כל חיה אחרת.. זה לא משהו שאוכלים בדרך כלל
ביצים, שזה מחזור של תרנגולת, גם זה מאכל יום יומי מקובל, אבל מחזור של כלבה נגיד, מי יחשוב שזה אוכל?

בקיצור יש הרבה דברים דוחים שאנשים יאכלו או יעשו בגלל אותו הפער, בגלל התרבות שלהם.
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

נכון את צודקת בהכל. אבל זה נראה כאילו הם מחפשים את המשהו ה"לא שגרתי" הזה כדי לאכול אותו.
שתן?!?! מצטערת זה עדיין לא נראה לי היגיון בריא, עם כל הקטע של התרבות והכל.. לאכול ביצים בשתן זה נראה לי כבר מעבר להזוי
ועם כמה שאני רוצה, אני לא מצליחה לקבל את זה..תמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

ראיתי עכשיו את הכתבה בסוף מראיינים אישה שאומרת שהיא לא מאמינה ב"סגולות" שייחסו לביצים בשתן
אז יש היגיון בריא, פשוט אנשים מסוימים נוטים להיצמד למסורת ולהאמין בשטויות..
אני חושבת שזה התחיל כמתיחה ואז מישהו לקח את זה ברצינות וככה זה המשיך... תמונה

אגב מגעיל כמה שזה נשמע, שתן הוא סטרילי. ז"א אפשר לשתות אותו (אם אתה תקוע במדבר ואין מקור מים, זה יציל מהתייבשות)
אבל סתם ככה ועוד עם ביצים.. מגעיל בהחלט

סינים נראה לי אוכלים הכול מהכול... תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

בהחלט הכל מהכל
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה