ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
50 דברים שכל אחד צריך לדעת
מנהל: מפקחים
- AsifKah18
- ביצה

- אזור מכירה: אשקלון
- שם פרטי:: אסיף כחלון
50 דברים שכל אחד צריך לדעת
יש תוכנית חדשה כזאת בערוץ 2 אז חשבתי שיהיה יפה אם אנשים מפה יביאו מושגים שלפי דעתם כל אחד צריך לדעת עליהם (פה בארץ).
- AsifKah18
- ביצה

Re: 50 דברים שכל אחד צריך לדעת
מושגים שמשתמשים בהם ביומיום, לדוגמא-
גזענות:
גִּזְעָנוּת היא השקפת עולם הגורסת כי בקרב בני אדם מתקיים קשר בין מוצא ביולוגי (וסממנים גופניים המעידים על מוצא כזה) מחד, לבין תכונות אופי וכישורים קוגניטיביים מאידך. ברוב המקרים משתמעת מהגישה גם עליונותה של קבוצה אחת על האחרת, והיא משמשת צידוק למעשים ולהתבטאויות שעיקרם העדפה של קבוצה אחת על האחרת.
התיאוריות הראשונות שהוכתרו בכינוי 'גזענות' מקורן במאה ה-19 והן התייחסו לקבוצות הנבדלות במוצאן הביולוגי בלבד, אולם כיום נהוג לכלול בהגדרה גם הבחנות על בסיס לאומי, ויש המרחיבים זאת גם להבחנה על פי כל תכונה ביולוגית אחרת (כגון מגדר, זוויג, נטייה מינית וכד').
דוגמאות מובהקות לגזענות ממוסדת הן תורת הגזע הנאצית, האפליה שעוגנה בחוק נגד השחורים בארצות הברית עד שנות ה-60 ומשטר האפרטהייד בדרום אפריקה.
גזענות:
גִּזְעָנוּת היא השקפת עולם הגורסת כי בקרב בני אדם מתקיים קשר בין מוצא ביולוגי (וסממנים גופניים המעידים על מוצא כזה) מחד, לבין תכונות אופי וכישורים קוגניטיביים מאידך. ברוב המקרים משתמעת מהגישה גם עליונותה של קבוצה אחת על האחרת, והיא משמשת צידוק למעשים ולהתבטאויות שעיקרם העדפה של קבוצה אחת על האחרת.
התיאוריות הראשונות שהוכתרו בכינוי 'גזענות' מקורן במאה ה-19 והן התייחסו לקבוצות הנבדלות במוצאן הביולוגי בלבד, אולם כיום נהוג לכלול בהגדרה גם הבחנות על בסיס לאומי, ויש המרחיבים זאת גם להבחנה על פי כל תכונה ביולוגית אחרת (כגון מגדר, זוויג, נטייה מינית וכד').
דוגמאות מובהקות לגזענות ממוסדת הן תורת הגזע הנאצית, האפליה שעוגנה בחוק נגד השחורים בארצות הברית עד שנות ה-60 ומשטר האפרטהייד בדרום אפריקה.
לא יודע מי צייר אבל הציור פשוט חבל על הזמן
בן, אני הייתי בספרד לפני חצי שנה.
הייתי שם במוזיאון של סלבדור דאלי והציור הזה היה שם, אז אני די בטוח שזה שלו.
הייתי שם במוזיאון של סלבדור דאלי והציור הזה היה שם, אז אני די בטוח שזה שלו.
- AsifKah18
- ביצה

כן זה סלבדור דאלי
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
אכן הציור הוא של סלבדור דאלי והוא נקרא התמדת הזיכרון
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
ציור די מפורסם שלו שאכן נקרא התמדת הזיכרון.

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~