ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דעות על האוכל שהחלפתי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: דעות על האוכל שהחלפתי

שליחה על ידי eli_lea »

האכלה עם צינורית נפוצה בקרב מקומות בהם מגדלים תוכים בכמויות. השיקול היחידי הינו חיסכון בזמן. אפשר לראות בסירטון (אם כי בצורה עדינה) איך זה מתבצע. האכלת עשרות גוזלים בזמן מועט מבלי להתעסק עימם כלל.
צריך להבין שתהליך ההאכלה הינו התהליך שיוצר את הקירבה הגדולה ביותר בין הגוזל למגדל או להבדיל בין הגוזל לאם. אם הטבע היה בעד האכלה דרך צינורית אני בטוח שלכל תוכי היה מתקן או זרוע שחודרת לזפק של הגוזל ומאכילה אותו.
אז בהמשך לנאמר ע"י שירלי. חלק חשוב בתהליך ההחתמה והקשר שנוצר עם הגוזלים זה להאכיל את הגוזלים ותוך כדי לפתח את הקשר עימם, ללטף לדבר ולהאכיל. לתת לגוזל לטעום את המזון להביט בנו ולראות דרך עיניו שמי שדואג לו ומאכיל אותו עושה זאת בחום ואהבה.

לגבי מתן מים. ישנם שנותנים מים סטרילים בארוחה ראשונה לגוזלים. כל מגדל והשיטות שלו. אפשר לוותר ולתת את הארוחה הראשונה דלילה מאוד ולאחר מכן לתת כרגיל בהתאמה לגילו של הגוזל.

לגבי הוצאת הגוזל. לא יודע מה היו השיקולים אבל נראה שמדובר בדפוס פעולה ולא במשהו נדיר שקרה בדיוק שצילמו. הטעות הכי גדולה שאפשר לעשות זה להתערב ללא צורך במהלך בקיעת הגוזל. הוצאת הגוזל מוקדם מידי עלולה לגרום למוות. צריך וחשוב לתת לגוזל לעבור את התהליך ולהתערב רק במקרים בהם ישנם סימני מצוקה.
uf527
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי uf527 »

אבל כעקרון לא נותנים להם מים נכון?
סמל אישי של משתמש
AsifKah18
ביצה
ביצה
אזור מכירה: אשקלון
שם פרטי:: אסיף כחלון

שליחה על ידי AsifKah18 »

לפי מה שהבנתי מרשימת המוצרים שלהם זה נוזל זפק שניתן בימים הראשונים....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מים אלקטרוליטים. את זה נותנים חלק מהמגדלים כארוחה ראשונה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”