ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מצאתי טעויות במידע על תוכון בויקיפדיה והצעתי תיקון
מנהל: מפקחים
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
Re: מצאתי טעויות במידע על תוכון בויקיפדיה והצעתי תיקון
בויקיפדיה יש המון המון טעויות ולא רק בערך תוכון
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
לא נותנים מוצרי חלב לתוכים, עם לקטוז בלי לקטוז זה לא משנה... זה לא מועיל ולטווח רחוק זה רק מזיק
תוכים לא מיועדים לעכל חלב, מכל סוג שהוא, הם לא יונקים
(גם יונקים לא אמורים לעכל חלב אחרי גיל הגמילה, ובטח לא מבעל חיים אחר, אבל זה כבר נושא נפרד)
באתר אחד של מרכז וטרינרי לעופות בחו"ל ראיתי תמונות מהרבה מקרים של בעיות כבד בתוכים, כלומר עיקר הבעיות שטיפלו בהם
(במרכז הזה לפחות) קשורות לבעיות ומחלות בכבד. מה התפקיד של הכבד? לנקות רעלים ולספוג את כל ה"זבל" שהגוף בולע.
כל אותם אנשים שממליצים לתת לתוכי בשר וחלב ולחם וכל מיני מזונות מעובדים או חטיפים, פשוט לא מבינים שזה גורם נזק
או שהם מבינים ויש להם אינטרס שיהיה נזק לתוכי שלך
ולגבי וטרינרים מסוימים שממליצים לתת מזון כזה, או שלא מבהירים חד משמעית שזה מזיק
תחשבו למי אתם מגיעים כשהתוכי לא מרגיש טוב...
תוכים לא מיועדים לעכל חלב, מכל סוג שהוא, הם לא יונקים
(גם יונקים לא אמורים לעכל חלב אחרי גיל הגמילה, ובטח לא מבעל חיים אחר, אבל זה כבר נושא נפרד)
באתר אחד של מרכז וטרינרי לעופות בחו"ל ראיתי תמונות מהרבה מקרים של בעיות כבד בתוכים, כלומר עיקר הבעיות שטיפלו בהם
(במרכז הזה לפחות) קשורות לבעיות ומחלות בכבד. מה התפקיד של הכבד? לנקות רעלים ולספוג את כל ה"זבל" שהגוף בולע.
כל אותם אנשים שממליצים לתת לתוכי בשר וחלב ולחם וכל מיני מזונות מעובדים או חטיפים, פשוט לא מבינים שזה גורם נזק
או שהם מבינים ויש להם אינטרס שיהיה נזק לתוכי שלך
ולגבי וטרינרים מסוימים שממליצים לתת מזון כזה, או שלא מבהירים חד משמעית שזה מזיק
תחשבו למי אתם מגיעים כשהתוכי לא מרגיש טוב...
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
אני אישית לא נותן גם יוגורט למרות שכל מאמר וטרינרי שקראתי בנושא (אתרים באנגלית) אומר שמוצר החלב היחיד שהוא לא בעייתי הוא יוגורט טבעי בגלל התהליך הכנה אבל התהליך שגורם לאיבוד הלקטוז ביוגורט כולל בו חימום זאת אומרת שגם הרבה מהויטמינים כבר לא קיימים בו ותמיד יש סכנה של שאריות של לקטוז לדוגמא אדם שאלרגי ללקטוז לא יוכל לאכול גם יוגורט מתוך חשש ואין הבדל במקרה הזה תמיד יש חשש של שאריות לקטוז אז זה גם לא עוזר וגם עלול להזיק בקיצור מיותר ואני יכול להגיד שלמרות שהטעות הזאת בויקיפדיה לא נראת קריטית היא כן כי שאני רק התחלתי לגדל הסתמכתי על מידע מויקיפדיה(לא הכרתי אז את פורום TUKINFO) ואני מאמין שגם הרבה אחרים עשו כך אני אף פעם לא נתתי לתוכים חלב אבל מי יודע אולי יש כאלו שכן בעקבות המידע מויקיפדיה