ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
האמת שלא רואים שזה ממש בא מתוך העין אין (שביל כלשהוא מהעין) אך מתחת לעין ראיתי כמו כתם אדום/כתום צירפתי תמונה כדי שתוכלו לראות.נתון לשיפוטכם.
אגב אשמח להמלצה לווטרינר באזור פתח תקווה,רק כדי לוודא שבאמת התוכי ללא מחלות מיותרות.
הוספתי גם תמונה של הלשלשת האחרונה שלו שנראת לי קצת מוזרה.
נראה לי שמדובר בצבע ממאכל או חבלה ולא קשור למחלה כלשהיא, תנסה לנקות מעט עם נייר מגבת ספוג במים חמימים , נסה לבדוק האם הצבע קיים במקומות אחרים בגוף/ נוצות.
צבע דומה נראה באזור הרגלים והנוצות התחתונות,אני חושב שזה בגלל הגזר והגמבה אבל אני לא בטוח.אם זו הייתה מכה הייתי רואה את הצבע על הגוף בעצם ולא על הנוצות (כמו מכה יבשה),אבל אני לא מומחה לכן רשמתי כאן.
שאלה נוספת היא מה לגבי הלשלשת שצילמתי? היא נראת בסדר?..אני אציין שהלשלשת יצאה מיד לאחר שהתוכי ניסה לעוף אבל בעצם דאה ונחת נחיתה רכה בגלל שנוצותיו גזורות..אולי מהפחד הוא בעצם חרבן והלשלשת נראת ככה מפני שלא הסתיים להתעכל או משהו בסגנון? אני כבר לא יודע מה לחשוב.
דוד
רוב הסיכויים שזה מהגמבה.
לגבי הלשלשת הלשלשת תקינה. תוכי ילשלש כמעט בכל פעם שיכעפוף וינחת לריצפה ( כשהוא צעיר ) מהתרגשות.
אני לא רואה בעייה אבל אם אתה לא רגוע אתה יכול לקחת את התוכי לבדיקה כללית כדי שיהיה לך שקט.
צבע הלשלשת יכול להשתנות ממגוון סיבות ולא תמיד בהקשר למחלה, לעיתים הנוזל נראה עכור בגלל שהחלק הגבישי של הצואה רך יותר בגלל מאכלים שמכילים נוזלים בכמות גדולה ומתערבב בנוזל הלשלשת.
מחלה מלווה בדרך כלל בסימפטומים נוספים אך כאמור אם רכשת את התוכי ממקום בו לא נעשות בדיקות שיגרתיות או שבמקום מתבצע סחר בסוגים שונים שמגיעים מחוץ לבית הגידול תבצע בדיקה למען השקט הנפשי שלך.
לגבי עלויות הבדיקה, לרוב התוכי יבדק לשלושת המחלות שהם המקור והנוצה, כלמידיה ופוליומה. אם הוטרינר יחשוד ויחליט שיש צורך בבדיקות נוספות הוא יבצע. עלות הבדיקות יסתכמו בכמה מאות שקלים. במידה והתוכי נמצא נשא לכלמידיה העלות תגדל מאחר ותצטרך טיפול תרופתי ובדיקה חוזרת בתום התהליך.
במידה והחלטת לבצע בדיקות לתוכי כדאי שתפנה ישירות לוטרינר המתמחה בתוכים ותתייעץ עימו גם בנוגע לעליות. יתכן שהוטרינר יסתפק בפחות בדיקות מה שיוזיל את העלויות.
*חשוב שהוטרינר יהיה כזה שמטפל בתוכים ולא וטרינר כללי.
אני בהחלט מסכים עם אלי,
לא מדובר לפי התמונה בטראומה של העין. הפרשות הגוף , במיוחד צבע הלשלשת תלוי מאוד בסוג המזון, במידה ונתת מזון על בסיס קרטנואידים כגזר למשל ,צבע הלשלשת הופך לכתום.
על מנת שנחליט שהתוכי חולה, ישנם מספר פרמטרים נוספים שצריך לבדוק כגון: תאובון, אחוזי שריר בית החזה, עירנות ופעילות, דיבור/ציוצים, עמידה על המקל או בתחתית הכלוב, נשימה בפה פתוח וכו'.
בנוגע לבדיקות ועלויות- פנו אלי בפרטי ואתן לכם עלויות כולל בדיקה כללית מקיפה.
בנוגע לווטרינר לתוכים בפ"ת-יש באתר מאגר מסודר של הווטרינרים שעובדים עם תוכים.
תודה על התגובה,
אז אני יענה לך על הפרמטרים שציינץ:
תאבון הוא ברוך השם אוכל טוב
אחוזי שריר בית החזה אין באפשרותי לבדוק או שיש אבל אני לא יודע איך
עירנות ופעילות הוא מאוד פעיל מטפס משחק וכו'
דיבור וציוצים,כשאין לידו אף אחד הוא דיי שקט אולי מצייץ פעם ב..אבל ברגע שיש לידו אנשים או שהוא שומע רעש כלשהו (דיבור של בני אדם,טלויזיה או כל דבר אחר) הוא מצייץ וממלמל בלי הפסקה.הוא עומד רק על המקלות ועל הצעצועים שיש לו,ראיתי אותו רק פעם אחת בתחתית הכלוב אבל זה היה כי נפל לו חתיכת גמבה והוא ירד להביא אותה.
הוא לא נושם בפה פתוח.