ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
יש לי מספר שאלות אליך דוקטור גדי שרביט
1.למה אצל זוג קוקטיילים אלבינו הגוזלים יוצאים חלשים?
2.הכלבה עכשיו בתקופת ייחום ואני רוצה לדעת מתי צריך לזווג אותה ומתי להביא את הזכר להיות איתה?
בנוגע לגוזלי קוקטייל אלבינו :ידוע שמוטציות כאלבינו הנן חלשות יותר מבחינת מע' החיסון שלהם ולעיתים סובלים ממומים מולדים בסבירות גבוה יותר.
יש לבדוק את התנאים בהם נולדים הגוזלים- האם הם בוקעים מהביצה בתנאים אופטימליים? מהי תזונת ההורים- האם תזונה מאוזנת הכוללת העשרה בויטמנים, סידן ופוספט, האם ההורים נבדקו לנשאות למחלות מדבקות ככלמידיופילה ומחלת המקור והנוצות?
ניתן לשלוח גופת גוזל אחד שמת לבדיקה פתולוגית לזיהוי הגורם לתמותה, יתכן שיש בכלוב ווירוס/חיידק התוקף את הגוזלים-בכל מקרה מומלץ לבצע חיטוי מקיף של הכלוב(ללא התוכים כמובן) ולאחר מכן להחזירם לכלוב.
אם אפשר להוסיף שאלה, למה ידוע שמוטציות כאלבינו הן חלשות יותר? יש הסבר או הוכחה שהבעיה היא בצבע?
הרי המוטציה "אלבינו" זה לא לבקנות אמיתית, אלא בעצם "וייטפייס לוטינו"/"לוטינו פנים לבנות"- שילוב של 2 גנים, אחד שמבטל את
הפיגמנט האפור והחום (גן הלוטינו) ואחד שמבטל את הפיגמנט הצהוב והכתום (גן הוייטפייס), ומה שנוצר זה חוסר פיגמנטציה.. אבל זה לא
תוכי עם גן "לבן" באמת, זה רק תוכי עם 2 מוטציות, שכל אחת מבטלת פיגמנטים שונים אצלו.
אז אם "אלבינו" נחשב חלש, צריך להבין מזה שוייטפייס ולוטינו נחשבים חלשים?
ממה שידוע לי הבעיות שנוצרות זה רק כי מגדלים לא מפרידים דם ובגלל הפופולריות של לוטינו ואלבינו, כנראה זה עוד יותר מעודד מגדלים
להעדיף כמות על איכות ולגדל בלהקות בלי להפריד צאצאים מהורים ומאחים, וכשהם מאפשרים לתוכים מאותו דם להתרבות (ולפעמים גם עקב
תזונה לקויה, תנאי מחייה לא טובים וכד) - הגוזלים יוצאים עם בעיות, ואז מאשימים את הצבע.. כשבעצם זה לא הבעיה האמיתית כאן..
אז יש באמת קשר שהוכח בין הגנים לוטינו/וייטפייס לבעיות בגוזלים, או שהבעיה האמיתית היא מה שציינתי?
שירלי שלום,
את בהחלט צודקת- יש מושג הנקרא INBREEDING הכוונה שזן, של בע"ח אחד מתרבה עם בני מינו השאריתיים הקרובים ז"א אחים, דודים הורים וכו' בתוך הקבוצה עצמה ולא מוחדרים לתוך הקבוצה בע"ח מקבוצה אחרת כך שאין גוון בהעברת הגנים.
הדבר גורם, שגנים פגומים הנמצאים במצב חבוי וללא סימן, יופיעו ויכפילו עצמם שוב ושוב לעיתים בעוצמות יותר גבוהות מכיוון שהריבוי מבוצע בתוך הקבוצה הסגורה עצמה ואין מגוון של גנים חדשים המגיע לקבוצה.
מה שעושים מגדלים רבים ביצירת המוטציות שלהם הנו 1. INBREEDING מאוד קיצוני 2. לכל מוטציה בטבע יש את הזמן שלה להתפתח ולהשפיע, או בני האדם הפכנו את המוטציות למסחריות ,כמעט תעשיתיות ועקב כך משתוללים הגנים שיוצרים ללא בקרה וגורמים לתופעות שונות נלוות. כאשר אנו משנים גן בזמן קצר לטובתנו עלינו לקחת בחשבון שגנים אחרים עלולים להשתנות כתופעת לוואי. לדוגמא: שינוי בגן הצבע לצבע לבן(לא אלבינו-אלבינו הנו בע"ח חסר פגמנטים לצבע) יכול לגרום לתופעת לוואי של שינוי בגן המקודד למע' החיסון ויצירת תוכי לבן עם מע' חיסון חלשה יותר הרגיש יותר לזיהומים.
תודה על ההסבר אז אני מבינה שזו בעיה כתוצאה מ inbreeding ולא בגלל הצבע, כיוון שאין לקוקטיילים גן עם פיגמנט לבן
אם היה גן לבן, היה אפשר לקשר לגן הספציפי הלבן הזה פגם לוואי כלשהו, ואז היה נכון להכליל ולומר שאלבינו הם חלשים יותר
לפחות ככה הבנתי.. תתקן/ו אותי אם טעיתי