שלום.
יש לי תוכי קוקטייל בן 14 ולאחרונה המקור שלו התארך מאוד והגיע עד כמעט לצוואר שלו. מה צריך לעשות? עד כה זה לא הפריע לו לאכול לפי מה ששמתי לב.
כמו כן, היום הוא פשוט נפל ממקומו הגבוה בכלוב אל רצפת הכלוב וכנראה מהטראומה נשאר על הרצפה ולא היה מוכן לזוז במשך כמה שעות.
עכשיו הוא כבר חזר למקומו אבל עדיין לא אכל...אני מודאגת מה לדעתך צריך לעשות? אני מודעת שהתוכי מבוגר יחסית ויכול להיות שזה מזקנה אבל בכל זאת הייתי רוצה שלא יכאב לו ויהיה לו נעים כל עוד הוא איתנו...
תודה רבה, הדס.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקטייל בן 14 שהתארך לו המקור
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: קוקטייל בן 14 שהתארך לו המקור
הדס שלום,
במקרה של מקור ארוך אני בדר"כ ממליץ לקטום אותו מכיוון שבמוקדם או במאוחר אורך המקור יפריע לו לאכול.
בנוגע לנפילת התוכי- אם התוכי לא אוכל במשך למעלה מ 24 שעות , כנראה שהוא חולה
ויש לקחת אותו לבדיקה רפואית- חוסר תאבון בתוכי יכול להגרם גם מטראומה כמו הנפילה אך לאחר כמה שעות אם התוכי לא נפגע הוא צריך לחזור ולאכול- זאת בתנאי שלא החלפת את סוג האוכל המועדף עליו.
חשוב לשים לב להתנהגות שלו, האם ישנם סימנים נוספים חוץ מחוסר התאבון, האם כואב לו במקום כלשהוא ? האם יש סימני המטומה בגוף (דם שהצטבר מתחת לעור כתוצאה מממכה) ?
במקרה של מקור ארוך אני בדר"כ ממליץ לקטום אותו מכיוון שבמוקדם או במאוחר אורך המקור יפריע לו לאכול.
בנוגע לנפילת התוכי- אם התוכי לא אוכל במשך למעלה מ 24 שעות , כנראה שהוא חולה
ויש לקחת אותו לבדיקה רפואית- חוסר תאבון בתוכי יכול להגרם גם מטראומה כמו הנפילה אך לאחר כמה שעות אם התוכי לא נפגע הוא צריך לחזור ולאכול- זאת בתנאי שלא החלפת את סוג האוכל המועדף עליו.
חשוב לשים לב להתנהגות שלו, האם ישנם סימנים נוספים חוץ מחוסר התאבון, האם כואב לו במקום כלשהוא ? האם יש סימני המטומה בגוף (דם שהצטבר מתחת לעור כתוצאה מממכה) ?
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
לצערי המצב מאוד החמיר. הוא כבר למעלה מיום לא אכל ולא שתה (ניסיתי לטפטף לו מים לפה כדי שלא יתייבש אך הצלחתי רק כמה טיפות) והוא מתעוות בצורה מאוד מלחיצה,אחרי שראיתי את העיוותים הבנתי שבגלל זה הוא נפל בהתחלה. זאת סיטואציה מאוד מלחיצה,הראש שלו פתאום נמשך אחורה והוא ממש נופל ומשתגע ולא מצליח לקום,פורס את הנוצות שלו וממש מתעוות.אף פעם לא ראיתי אותו ככה וביממה האחרונה זה חזר כמה פעמים.אני מפחדת לקחת אותו לוטרינר כי בכל פעם שאני מנסה להזיז אותו הוא מתעוות ככה ובמהלך העיוות הזה נדמה שהוא ממש עומד למות.
אני לא יודעת מה אפשר לעשות אני צמודה אליו כי מפחדת שיפול ככה ולא יצליח לקום...מה עושים?
אני לא יודעת מה אפשר לעשות אני צמודה אליו כי מפחדת שיפול ככה ולא יצליח לקום...מה עושים?
אני לא רואה שיש אפשרות לעזור לו מלבד לקחתו לוטרינר. יתכן שיש לו מחסור בסידן ונוזלים והוא מקבל עויתות אבל כמובן שזו רק השערה.
מקווה שירגיש טוב.
מקווה שירגיש טוב.