מה אפשר לעשות כדי למנוע ממנה?
- תשובות בקישור שאלי שם
כי לפי מה שהבנתי הרבה הטלות יכול לפגוע בה, אני צודק?
- ייצור ביצים מתמשך ללא תזונה מתאימה ואספקת סידן עלול לפגוע בה. אם יש לה תזונה עשירה, מקור סידן, וחשיפה לשמש לספיגת סידן
טובה אין סכנה בהטלת ביצים.
כל ביצה שהיא הטילה זרקתי לפח.. כדאי להשאיר אותן בכלוב?
- כן, כדאי להשאיר בכלוב. כשנעלמות ביצים היא עלולה להמשיך להטיל כדי להגיע למספר מסויים. עדיף לתת לה להטיל ולחכות שהיא
תפסיק לבד, תאבד עניין ואז להשליך את הביצים.
התחלתי להרגיל אותה לכופתיות, זה יכול לפגוע בה אם היא מתחילה להטיל?
- אלי ענה.. אגב עדיף להעשיר את התזונה על בסיס קבוע, כלומר לפני שמתחילות ההטלות היא צריכה לקבל תזונה טובה..
מידע על תזונה בקישורים הבאים:
תזונה נכונה לתוכי ,
פירוט מרכיבי מזון לתוכים
וקניתי גם סידן והתחלתי לחשוף אותה לשמש (עם מקום מוצל, היא תמיד הייתה בבית ולא קיבלה הרבה שמש). זה מספיק?
- כמו שכתבתי סידן אמור להיות קבוע בכלוב, ולא רק כשמתחילות הטלות..
חשיפה ישירה לשמש חשובה (לא מבעד לחלון) כל עוד חצי מהכלוב מוצל והיא בוחרת אם להיות בשמש או בצל. ככה הגוף מייצר ויטמין
חיוני שמאפשר את ספיגת הסידן.
בבוקר עד בערך 7:30-8 אני נותן לה את התערובת ואז אני מחליף לכופתיות עד בערך 5, אחר כך מערבב את שניהם עד שהיא נרדמת ואז
שוב תערובת. לדעתך זה בסדר להמשיך ככה?
- עדיף בבוקר שיהיה לה כופתיות בכלוב, בבוקר ואחה"צ לתוכים יש יותר תאבון.. כופתיות תשאיר קבוע בכלוב, תערובת תכניס בצהריים
ובערב. כלומר בוקר ואחה"צ שיהיה רק כופתיות, ושאר היום שיהיה כופתיות ותערובת.
תעשיר את התזונה, ירקות, פירות, תערובת השרייה... זה חשוב
לכסות לה את הכלוב מוקדם? שמעתי שזה מפריע לתוכים שהם שומעים רעשים ולא יודעים מאיפה, מה אתה חושב?
- עדיף להכניס לחדר חשוך ושקט ולא לכסות כלוב בחדר פעיל.
אם החדר לא מוכר לתוכי כדאי קודם להרגיל את התוכי לחדר, לקחת אותו על הכתף\יד במהלך היום כשהחדר מואר, כדי שהתוכי יכיר את
המקום. כשמכניסים אותו לישון כדאי שהחדר יהיה מואר, ורק אחרי שהכלוב ממוקם לכבות את האור.