ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

טיפים לגידול טוב יותר של תוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

Re: טיפים לגידול טוב יותר של תוכים

שליחה על ידי avihupilo »

לתוכי צריך לתת את מקסימום הזמן שמתאפשר לך
אתה לא יכול להרגיל את התוכי למספר שעות קבוע
כי אז מה תעשה במקרה של חופשה של שבוע?או טיסה לחו"ל?
ועוד דבר
זה לא משנה אם זה תוכון או ג'אקו כל תוכי חייב לקבל את מירב היחס האפשרי
כל תוכי הוא אינטיליגנטי בפני עצמו..
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

6919 כתב:שחקו עם התוכי לפחות שעתיים ביום. יש תוכים שדורשים הרבה יותר זמן כמו ג'אקו ולהם צריך לתת יותר. אבל לתוכים קטנים המינימום זה שעתיים
מסכימה עם מה שאמרו מעליי, לא מומלץ להרגיל תוכי לזמן קבוע. לא צריך להגביל את התוכי לזמן קבוע.

תוכי צריך להיות רגיל לשיגרה שמתאימה לנו. אני רואה תוכי כמו ילד קטן, הוא סקרן הוא שובב, והוא עלול להיות תלותי - לכן צריך להרגיל
אותו לעצמאות, לשחק עם הצעצועים שלו, לשהות בכלוב, אמנם צריך לקבל יחס במהלך היום אבל ממש לא צריך להרגיל אותו לשעות
רצופות של יחס אחד על אחד.. ביום שלא יהיה לך זמן והוא ישאר סגור בכלוב או לבד - אתה יכול לדמיין איך הוא ירגיש? מתוסכל, מבודד,
עצוב, צמא ליחס, וכאן מתחילות הבעיות.. צעקות מריטות אפילו אגרסיביות ונשיכות.

פעם שנסעתי ברכבת הייתה אישה מבוגרת עם הנכד שלה, הוא התחבא מתחת לכסא ועשה לה "בו" והיא עשתה כאילו היא נבהלה. הילד
המשיך שוב ושוב "להבהיל" והיא תוך כדי שיחה עם זה שיושב לידה, הייתה עוצרת כדי לרצות את הילד ולעשות כאילו היא נבהלת
בפעם שהיא המשיכה לדבר ולא התייחסה לילד - הוא קרא לה והיא התעלמה והילד צבט אותה ביד! והוא הצליח להוציא ממנה תגובה.
כשראיתי את זה נזכרתי שקראתי שלתוכי יש אינטיליגנציה של ילד בן שנתיים או בן חמש שנים.. וחשבתי כמה זה נכון הילד באותו רגע
נראה לי ממש כמו תוכי שרוצה יחס ונושך כדי לקבל תגובה..

תוכי קטן מינימום שעתיים? היה לי תוכון מהבוקר עד הערב "רוכב" על הצעצועים שלו, מטייל בכל הבית, עף קצת אלינו, בעיקר אם מכינים
אוכל על השיש במטבח (מכינים ירקות למרק או חותכים סלט) הוא היה בא ואוכל קצת גזר חסה קליפות מלפפון..
אבל רוב הזמן העדיף לשחק ולהיות עצמאי.. לא נשאר על הכתף יותר מחמש דקות אז שעתיים להיות איתו?

כל עוד הכלוב מרווח ויש צעצועים שהתוכי אוהב, זה בסדר אם הוא יהיה על הכלוב (כשהכלוב פתוח\סגור) ולא עליך..
תוכי צריך מרחב, אטרקציות (צעצועים\סטנדים וכד') ואינטרקציה עם המגדל. אם הוא מורגל לקבל הרבה יחס, למשך זמן קבוע ובשעות
קבועות זה פשוט מתכון לצרות.. אני יכולה לקשר לך דיון אחרון בנושא שבחורה עם קוקטייל הרגילה אותו לחופש ויחס וכיום הוא צווח
ומשתולל בכל הבית ומסרב להיות בכלוב.. תוכי לא אמור לגדול ככה, אם תחשוב על זה אתה אפילו גורם לו עוול כי בסופו של דבר יבוא
יום שלא יהיה לך זמן ואז הוא יחטוף "סתירה" חזקה מאוד כשלא תהיה שם לתת לו יחס כמו שהוא רגיל.
אומרי
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי אומרי »

אהה אני מבין שהבעיה היא שלא הסברתי את עצמי טוב.
אני לא מרגיל את התוכים שלי לזמן קבוע ואם אני בחופשה הם מסתדרים מעולה. אבל אני לא אומר שלא צריך לתת להם את המקסימום זמן שאפשר לתת
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”