ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אני רוצה לגדל זוג קוקוטיילים בשביל גוזלים
מנהל: מפקחים
Re: אני רוצה לגדל זוג קוקוטיילים בשביל גוזלים
אז איך אני ידע כמה לתת להם?
וואלה איזה תגובות נתנו לך החברה פה אתה לא צריך יותר מיזה ...........
עד שהזפק של הגוזלים יהיה מלא

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
אחי אני עייף מת, אתה יכול להזכיר לי מה זה הזפק? ויותר חשוב, איך אני ידע שהוא מלא
זפק זה שק איחסון המזון שלהם וככה הם מעכלים את המזון לאט לאט עד שהוא מתרוקן
אתה אמור לראות כמו כדור כזה מנופח ויפה ושתיגע בוא אתה תרגיש את הדייסה
נ.ב.
לך לישון....
אתה אמור לראות כמו כדור כזה מנופח ויפה ושתיגע בוא אתה תרגיש את הדייסה
נ.ב.
לך לישון....

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
חחח תודה על הכל! לילה טוב. וסתם לראות אם הבנתי, זפק זה הוורוד הזה מתחת למקור נכון?
02 באיור = זפק.. שק לאחסון מזון. משם המזון עובר לקיבה ומתעכל.

הזפק נמצא ב"חזה" של התוכי, תמונה של זפק מלא:

כשהזפק מלא אתה תראה 2 בועות אוויר קטנות בצידי הצוואר (בעורף של התוכי) זה האוויר מהזפק שעולה למעלה כשנכנס מזון.
עדיף לא להסתמך על מראה חיצוני, כי אפשר בטעות להאכיל יותר מדי
צריך לשקול ולהאכיל לפי המשקל (10% מהמשקל) ככה תדע שהוא אכל בדיוק את הכמות שהוא צריך
אם אתה מחתים אתה צריך אומנת
2. דייסה אתה קונה - ורק דייסה שמתאימה לתוכי שאתה מחתים! אילתורים וסוגים לא מתאימים של דייסה יפגעו בגוזל ואף יגרמו מוות.
3. תלוי בגיל, גוזל שאינו מנוצה צריך להיות באומנת מלבד בזמן שאתה מאכיל. כשהוא מנוצה אתה מעביר לכלוב גמילה בהדרגה (בלילה
אם עדיין קר מחזירים לאומנת למהלך הלילה)
4. בגיל צעיר עד ניצוי רצוי שיהיו עם ההורים. בגיל מסויים כשאתה מוציא להחתמה הם עוברים לאומנת. כשאתה מוציא את הגוזל בזמן
גמילה לכלוב גמילה - עדיף לשים בכלוב נפרד ולא עם ההורים, שלא יאכילו אותו ואז ישבשו את זמני ההאכלות
5. אם אתה מחתים גוזל אז כן, צריך אומנת. אפשר לבנות, או לקנות.. רצוי לבנות זה זול יותר (עלות אומנת עם גוף חימום ובקר
טמפרטורה בסביבות 700-1000)
6. מאמינה שיש בכל הארץ... אין הפניות בקהילה למגדלים - לתשומת לבך. פתח נושא בפורום קניה מכירה ומגדלים יפנו אליך.
7. תבדוק את המראה של התוכי, איך הוא מתנהג, האם הסביבה נקייה, האוכל והמיים נקיים, מה התזונה, לפי זה תחליט מהיכן לקנות.
9. גם תוכי פרא וגם תוכי מוחתם יכולים "להביא" גוזלים.
לגביי הכלוב של הג'אקו, אני מקווה שתחליף בהקדם, TI-1901 זה לא כלוב לג'אקו, זה צינוק
הזפק נמצא ב"חזה" של התוכי, תמונה של זפק מלא:

כשהזפק מלא אתה תראה 2 בועות אוויר קטנות בצידי הצוואר (בעורף של התוכי) זה האוויר מהזפק שעולה למעלה כשנכנס מזון.
עדיף לא להסתמך על מראה חיצוני, כי אפשר בטעות להאכיל יותר מדי
צריך לשקול ולהאכיל לפי המשקל (10% מהמשקל) ככה תדע שהוא אכל בדיוק את הכמות שהוא צריך
1. עדיף לתת להורים לדגור ולהאכיל את הגוזלים בהתחלה כי זה קשה מאוד למחתימים חדשים ויש יותר סיכויים שמשהו ישתבש..6919 כתב: 1) צריך מדגרה בשביל הגוזלים והביצים או שרק למשהו אחד
2) דייסה אני מכין או קונה?
3) איפה הגוזלים צריכים להיות רוב היום?
4) הם צריכים להיות עם ההורים? בכלוב נפרד? אינקובטור?
5) אם אני חייב מדגרה או אינקובטור, כמה זה עולה?
6) יש מגדלים בפתח תקווה?
7) זה בסדר לקנות מחוות תוכים?(כמובן רק אם אין מגדל)
8) מה המחיר של זוג קוקוטיילים (זכר ונקבה)? לא גידלתי קוקוטיילים הרבה שנים ואולי המחירים השתנו אז סתם אני רוצה לדעת
9) זה משנה אם אני קונה תוכי לא מוחתם אז הוא גם יביא גוזלים נכון?
אם אתה מחתים אתה צריך אומנת
2. דייסה אתה קונה - ורק דייסה שמתאימה לתוכי שאתה מחתים! אילתורים וסוגים לא מתאימים של דייסה יפגעו בגוזל ואף יגרמו מוות.
3. תלוי בגיל, גוזל שאינו מנוצה צריך להיות באומנת מלבד בזמן שאתה מאכיל. כשהוא מנוצה אתה מעביר לכלוב גמילה בהדרגה (בלילה
אם עדיין קר מחזירים לאומנת למהלך הלילה)
4. בגיל צעיר עד ניצוי רצוי שיהיו עם ההורים. בגיל מסויים כשאתה מוציא להחתמה הם עוברים לאומנת. כשאתה מוציא את הגוזל בזמן
גמילה לכלוב גמילה - עדיף לשים בכלוב נפרד ולא עם ההורים, שלא יאכילו אותו ואז ישבשו את זמני ההאכלות
5. אם אתה מחתים גוזל אז כן, צריך אומנת. אפשר לבנות, או לקנות.. רצוי לבנות זה זול יותר (עלות אומנת עם גוף חימום ובקר
טמפרטורה בסביבות 700-1000)
6. מאמינה שיש בכל הארץ... אין הפניות בקהילה למגדלים - לתשומת לבך. פתח נושא בפורום קניה מכירה ומגדלים יפנו אליך.
7. תבדוק את המראה של התוכי, איך הוא מתנהג, האם הסביבה נקייה, האוכל והמיים נקיים, מה התזונה, לפי זה תחליט מהיכן לקנות.
9. גם תוכי פרא וגם תוכי מוחתם יכולים "להביא" גוזלים.
לגביי הכלוב של הג'אקו, אני מקווה שתחליף בהקדם, TI-1901 זה לא כלוב לג'אקו, זה צינוק
אני יודע שזה לא כלוב מתאים לו אבל רוב היום הוא בחוץ אז זה לא נורא
גודל הכלוב אינו הנושא אבל אני חייב לציים שכלוב 1901 לג'אקו זה בהחלט נורא . זה לא הנושא אבל חשוב לציין זאת.
אני מצרף קישור בנושא החתמה והאכלת גוזלים:
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
אני מצרף קישור בנושא החתמה והאכלת גוזלים:
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים