ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי ג'אקו שחזר לביתו

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

יוסי11
בקיעה
בקיעה

Re: תוכי ג'אקו שחזר לביתו

שליחה על ידי יוסי11 »

סיפור מדהים כל הכבוד איציק
noariel
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: אריאל

שליחה על ידי noariel »

שבוע טוב לאלי היקר ולכולם!
אני בחור שמשתדל לשמור תורה ומצוות, הנקרא בפי העם "דתי"...ובתור שכזה, הרגשתי צורך להבהיר כמה דברים.
צריך להבין שכששואלים רב כזה או אחר, אז יש נושאים שהרב חייב לענות לשואל בהתאם לאופן בו הוא שואל. כוונתי היא שאם אותו איציק יקר שפנה לרב וסיפר לו עד כמה הוא וילדיו מאוד מאוד נקשרו לתוכי וכו' ויש איזה בעל חנות שסיפר לו איזה סיפור הזוי על איזה יבגני שאיבד תוכי וכו' ורק אחרי כל זה הוא שואל את הרב בחיל ורעדה מפני התשובה, אז במצב כזה הרב נמצא בבעיה, כיוון שאם יענה לו שהוא חייב להחזיר את התוכי והוא מרגיש שהשואל לא יצליח לעמוד במשימה, אזי איציק שלנו עובר על מה שעובר במזיד. חשוב להדגיש, שמצד הדין וההלכה ה"יבשה", עקב יאוש הבעלים וחוסר סימון מיוחד וכו', הוא לא חייב להשיב את האבידה ולכן הרב השיב לו ע"פ הדין ולא כפי שהובן כאן. יותר מזה, לפי דעתי, כנראה שהרב גם גרם לו להבין שיש לנהוג פה שלא ע"פ הדין, אלא לפנים ממנו. לכן איציק היקר, הלך לביתו, יישב עצמו, הניח קצת את רגשותיו שלו בצד והתפנה לשמוע את קריאות האמת של ליבו ועשה בדיוק את מה שאמור היה לעשות מההתחלה, רק שזה הגיע בדרך הבריאה והשלמה ביותר, גם מצד ההלכה וגם מצד הרגש. וכל זה בזכותך אלי היקר, בתפקידך כשדכן קדוש...תמונה
מצטער על החפירה...תמונה

שבוע טוב ובשורות טובות לכולם!
אריאל
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי אריאל, מדבריך משתמע מעט כאילו יש לצאת להגנתו של הרב והמצב לא כך, אין טענות כלפי הרב, מסכים עימך לגבי התיאור שנתת שחשוב כיצד מציגים בפני הרב את המקרה. אני חושב שלכל אדם יש את הרב שלו הפנימי , הרב שמנחה אותו במהלך החיים כיצד לפעול בסיטואציות שונות.
רצה הגורל שאותו איציק התקשר דווקא אלי לרכישת כלוב וסיפר לי על האבדה שמצא, ורצה הגורל שבעליו של התוכי הגיעו אלי וסיפרו לי על התוכי האובד..אין סימן יותר גדול מזה שהתוכי הזה צריך לחזור לבעליו. כאדם מאמין כך אני רואה את הדברים.
האמת שיכולתי לשתוק למכור כלוב לבחור ולהמשיך הלאה אבל כמו שציינתי חשוב שאדם יהיה שלם עם מעשיו ויבחר בדרך שמצפונו מורה לו.
אני אישית הייתי מצפה מכל אדם לפעול כך ואיני רואה במעשיי משהו חריג , מי שבאמת קיבל את ההחלטה ועשה את הצעד הקשה מאוד ללא ספק
זה איציק , כולנו יודעים כמה קל להיקשר לחיות המדהימות האלה ובמיוחד כשיש ילדים בבית שהקשר שלהם הוא קשר חזק פי כמה משלנו .

אני בקשר עם יבגני והוריו מאושרים , אני בטוח בדבר נוסף והוא שאם אתה עושה טוב אתה מקבל טוב ואת זה אני מאחל לאיציק.
noariel
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: אריאל

שליחה על ידי noariel »

אשריך שזכית להיות שליח למצווה הכל כך חשובה הזו!
אין ספק שהכל פה היה מכוון ומדוייק בצורה מדהימה עד הפרט הקטן ביותר.
ירבו כמותך תמונה

עוד הערה קטנה: לענין הרב, יש החלטות שקשה לקבל לבד ובדרך טבעית האדם פונה לחכם ממנו, אם זה רב/אבא/פסיכולוג/יועץ וכו'.
בעזרת תכונותיו ואישיותו והעצה שקיבל, מגבש לו דרך ונסיון בריא להתמודדויות שלפניו. כל זה בהנחה, כמובן, שפונים לאנשי אמת ולא לחאפרים שפזורים לצערינו בכל המגזרים ובכל התחומים.

כל טוב!
סמל אישי של משתמש
שגיא_
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: אזור הצפון
שם פרטי:: שגיא

שליחה על ידי שגיא_ »

אלי כל הכבוד לך לאיציק - צדיקים ! :)
שלח תגובה

חזור אל “דיבורים כמו חול ואין מה לאכול”