ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'אקו -גידול נכון

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: ג'אקו -גידול נכון

שליחה על ידי matan_175 »

אורי מכפר הס מוכר תוכים כמו **צונזר**
פעם הוא המליץ למשהוא שאני מכיר להאכיל תגאקו בנטו גרעינים שחורים מסכן הגאקו אכל שנה שלמה רק שחורים עד שהמישהוא הזה התייאש ונפתר מימנו ..... חרם על התוכי .......
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

חברים,
מטרת הדיון לעזור לפותחת הדיון עם הג'אקו שלה ולא לדון אם צריך ניסיון ברכישה או לא.
אתם מוזמנים לפתוח דיון חדש על כך ולדון ללא סוף. החברה לא צריכה לחפש תגובות רלוונטיות עבורה בין התגובות.

3145 כתב:לא נראה לי שזה השפיע עליו.

למה לא נראה לך?
1) בא במגע עם אנשים רבים ושונים, מה עם נושא המחלות? כמה שווה תעודת בריאות שלאחר הבדיקה התוכי בה במגע עם אנשים רבים? עוד סיבה בה שומעים כמה אנשים רוכשים עם "תעודות" ולאחר בדיקה מתברר שהתעודה הזו שווה כקליפת השום.
2) תוכי לא "מציגים", זה לא חפץ דומם, גם לחפץ דומם ששמים בתצוגה יש נזקים ולכן הוא נמכר "כמשומש" \ "תצוגה". פה מדובר בבעל חיים, שמרגיש, שמפחד, שלא מבין. וכשכל אחד בעל גישה לתוכי ולא משנה הדרך בה הוא פונה אל התוכי, אם הוא מכיר בדרך שבה צריך לפנות אל התוכי או לא אין שום צל של ספק שזה ישפיע על התוכי. לא משנה מה רמת ההחתמה אין שום סיכוי שבעולם שתוכי שמוצג וכל אחד יכול לפנות אליו יהיה בסטרס. גם אם זה לא מורגש באותו רגע נתון יש סיכוי גבוה מאוד שהתוכי יפתח בעיות התנהגות. אם רוצים להציג תוכי זה צריך להיות כאשר המגדל מסביר בראשונה ורק לאחר מכן מעביר את התוכי תוך השגחה ובטח שלא בפורום כמו בחווה.

ענב היקרה (מקווה שהבנתי את שמך נכון) שלום וברוכה הבאה,
מרגיז מאוד לשמוע שאין תמיכה, באמת שאני לא מבין למה נוהגים כך. בכל מקרה, כרגע זה לא משנה אם עונים או לא או אם הסביבה כשהתוכי הוצג השפיעה. יש מצב נתון וכל עוד אתם לא שוקלים להחזירו אנו נעשה את המרב להיות לעזר.
ראשית, חשוב מאוד להיות סבלניים, לא להראות לתוכי שמפחדים ויחד עם זאת להיות רגועים גם בקולכם וגם בהתנהגות. לא לבצע תנועות מהירות, לא להגיע אליו מספר אנשים יחד. לתת לו את הימים הקרובים להסתגל למקום ואלכם. מחקרים טוענים כי לג'אקו יש אינטליגנציה ורגישות של ילד בן 5. נסו לחשוב על כך בכל פעם שאתם פונים אליו. איך ילד היה מרגיש אם פתאום סביבו היו זרים רבים, צעקות וכד'.

הייתי קורא שוב את התגובות אשר צרפתי מטה. חשוב לעשות את הדברים בהדרגה ובסבלנות. אני מבין את הרצון לשחק עם התוכי ולרצות בחברתו, אך כאמור חשוב שכל הסובבים אותו ינהגו כך. כמו כן, תרגישי חופשי לשאול את כל השאלות שיש גם אם הן נראות "סתם" ואם יש צורך תשאלי שוב ושוב עד אשר תהיו בטוחים כי הנושא מובן. אנו כאן למענכם בכל רגע נתון. המון בהצלחה.
תמונה

אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

כי בתצוגה לא נותנים לגעת בד"כ.
כמו שיש מופע תוכים בצפארי ולא נותנים לאנשים להתקרב יותר מידי ולגעת בהם.
לא יודע איך זה שם אבל לזה התכוונתי.
תמונה
סמל אישי של משתמש
אדיר_10
גוזל
גוזל
שם פרטי:: אדיר

שליחה על ידי אדיר_10 »

לפי מה שאני יודע ב"תצוגה" בכפר הס דווקא נותנים לאנשים להחזיק ולשחק איתם ,זאת בעצם המטרה(ככה גם רשום באתר שלהם)
זה דווקא מה שמוזר לי בכל הסיפור הזה
תוכי שבא במגע רב עם אנשים שונים אמור להיות חברותי במיוחד...
תרגילו אותו מהר לכלוב כי תוכי לא יכול לחיות בחוץ הוא צריך מקום שיהיה גם ה"טריטוריה" שלו וגם מקום בטוח שלא יפגע מדברים שונים בבית
תעלי תמונה שלו (ובעיקר של העיינים) שנוכל לשער את גילו(אם הוא גוזל או בוגר)
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המטרה היחידה היא למשוך קונים שיתלהבו מהתוכי, לצערי אני לא רואה כאן את טובת התוכי ועובדה היא שהתוכי מתנהג כפי שהוא מתנהג, מפוחד ומנסה להתרחק מאנשים. כמו שעוזי ציין בואו נתמקד במענה ישיר ועזרה על אף שהדיון ממש דורש גם התיחסות למצב מסביב.
enavb
ביצה
ביצה

שליחה על ידי enavb »

אני מודה לכולכם על ההתייחסות והעזר הרב. אנו פועלים לפי כל מה שכתבתם קודם כל נתנו לו כמה ימים להתרגל לכלוב ואכן יש שיפור. הבעיה היא כשמלטפים אותו הוא ישר נושך(חלש) או רוצה לטפס על מנת לצאת אך כשמלטפים אותו בראש הוא מוריד את הראש ונראה נהנה. צ'וצ'ו גם התרגל לכופתיות ואוכל אותן. לגבי צבע עניו הן בצבע חום כהה ולגבי התעופה הוא עף באלכסון ונוחת .
בעניין רכישת התוכי בעלי מאד התלבט וחשש ממי לקנות ולכן העדיף מקום שמגדל לכאורה תוכים ואולי מבין בדבר.
לגבי תזונה הבנתי שהתוכי צריך לאכול ביצים עם קליפה? האם מותר לו מלפפון ?בננה?
בקשר להעלאת התמונות הקובץ נכתב לי שהוא גדול ואינני יודעת איך לעלות זאת
שוב תודה על הכל וכמובן על גליל נייר הטואלט הכנתי לו(:
סופ"ש נעים
עינב
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

6899 כתב:הבעיה היא כשמלטפים אותו הוא ישר נושך(חלש) או רוצה לטפס על מנת לצאת אך כשמלטפים אותו בראש הוא מוריד את הראש ונראה נהנה
אני מניחה שליטפתם בגב ואז הוא נשך חלש. זה טבעי כי הגב הוא נקודת תורפה של התוכי, טורפים מגיעים מאחור ולכן הגב הוא נקודה רגישה
ויש תוכים שלא אוהבים שנוגעים בהם שם. זה יכול להשתנות, בהמשך כשהוא יתרגל אליכם יותר יכול להיות שהוא ירגיש יותר נינוח ויהנה גם
כשתלטפו את גבו. זה נכון לגביי כל חלק גוף, רגל, בטן.. יכול להיות שבהתחלה הוא לא יתן שתגעו בו ובהמשך המצב ישתנה.

לפי צבע העיניים הוא באמת צעיר, הצבע יתבהר בהדרגה עד גיל 4 שנים שהצבע יהיה צהוב ולא ישתנה יותר.

לפי התאור של התעופה הוא גזור נכון

לגביי תזונה אני מצרפת לך שני קישורים, קצרים מאוד מומלץ לקרוא מפורט שם הכל לגביי תזונה
אם יהיו שאלות נוספות נשמח לעזור,
תזונה נכונה לתוכי - תפריט תזונה
פירוט מרכיבי מזון - מה מותר ומה אסור, אופן הגשה ועוד

בהצלחה ואחלה סופ"ש תמונה
חגי68
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי חגי68 »

הסוג הזה מאוד חכם זיכרון ולוקח זמן עד שמתרגל ויש לקחת בחשבון שהוא עבר טראומה ממקום אחד לשני הוא צריך את הזמן להיתרגל לבית אחר לאנשים אחרים תכניסו אתו לכלוב ללילה אצלי ללילה הוא לא רוצה להיכנס מתעופף בבית אבל בסוף ישן בכלוב יום טוב יש לכם הרבה עבודה לנקות אחריו הכול באהבה חגי
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”