ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מה טמפרטורה מומלצת לקוקטייל שלא מרגיש טוב?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מה טמפרטורה מומלצת לקוקטייל שלא מרגיש טוב?

שליחה על ידי eli_lea »

תמונה מצער מאוד , ממש באסה לאבד חיית מחמד שנקשרים אליה ככה. זה קורה שלעיתים יש כשל חיסוני או הידבקות פיתאומית , אין הרבה מה לעשות ככה זה. גם אם היית רצה לוטרינר אני בספק מאוד גדול אם הוא היה שורד.
אין דבר, היו לו חיים הכי טובים שתוכי יכול לבקש לעצמו אצלך בבית.
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

עצוב עצוב :\
במיוחד עוד לראות את היחס שאת נותנת לתוכים שלך..
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אין מה לעשות ניתוח שלאחר המוות ולא צריך להסחף. אם הייתה חס וחלילה "מכה" בבית גידול של תמותה כדאי כמובן לחקור ולהבין מהיכן זה נובע. תמותה של תוכים זה חלק מגידול תוכים, במיוחד כאשר מגדלים מספר תוכים יחד, אחד נדבק במשהו, מדביק את כולם ואם יש מישהו שהוא טיפה חלש הוא לא שורד. זה מבאס זה נכון, נקשרים זה נכון אבל חייבים מראש להבין שככל הנראה זה יהיה חלק מהגידול.

שירלי, ממש מבאס וצר לי לשמוע תמונה. אבל כמו שנכתב, לפחות באמת היו לו חיים הכי טובים שאפשר לבקש.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כנראה שלא מתאים לי לגדל.. כל זה היה בשביל טוויטוש ועכשיו זה חסר טעם
הפרדתי את הזוג מהנקבה החדשה כי הם כבר התחילו להיות טריטוריאליים ולגרש אותה מכל ענף.. לא יודעת מה אני אעשה איתם
mor_loft
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי mor_loft »

"כנראה שלא מתאים לי לגדל" ?
למה להגיד דברים כאלה?!
אני בתור מגדל 25 שנה,מתו לי עשרות תוכים מסיבות שונות לצערי הרב...אבל בחיים לא חשבתי להפסיק לגדל.
אני לא חושב שזה מה שצריך לשבור אותך.
אני מצטער לשמוע בכל אופן על מה שקרא לתוכי שלך,ואני יודע מה זה לאבד חבר (ואני אומר חבר כי זה ממש ככה)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שירלי היקרה, רק מגדלים לאורך זמן ומגדלים מאהבה יכולים להבין את הקשר שנוצר בין מגדל לבעלי החיים שלו וזה הקשר שהיה ויש לך עם בעלי החיים שאת מגדלת. ביחד עם זאת רק מגדל לאורך שנים שחווה אכזבות יכול באמת להבין ויחד עם זאת לומר לך שלא מפסיקים לגדל את שאר התוכים בגלל מותו של אחד מהם גם אם הוא היה התוכי הקרוב אלייך ביותר.
בתקופה הלא כל כך גדולה שאני מכיר אותך כשרוב ההיכרות שלנו על גבי האתר אני יכול לומר שאת יצור נדיר, האמת שאני שאלתי את עצמי לא פעם "מאיפה נפלת לנו " כאילו מה עשינו טוב שזה מגיע לנו"? תמונה ואני רציני.
יש בך כל כך הרבה אהבה כל כך הרבה לתת לבעלי החיים שזה לא יאומן מאין את שואבת את כל הכוח לתת לכולם, מעטים מאוד יודעים מה את עושה כאן אחרי הקלעים כדי שהאתר יהיה נגיש לכולם וכדי שלכולם יהיה חומר נכון וקריא ושכולם ידעו איך לטפל נכון בתוכים ובכלל.
הגענו למצב שאת מזרזת אותנו ונותנת לנו הוראות וסידור עבודה תמונה.

תסתכלי על רמבו על נלה על רייצל ג'וני וכל השאר, את בשבילהם עולם ומלואו, הם רוצים להחזיר לך אהבה אז אפשר להפסיק לטפל בהם?
עם כל הכאב תתחזקי, אני בטוח שטוויטוש היה אחד התוכים המאושרים שיש בתקופה שהוא גדל וחי אצלכם אז תסתכלי על המצב מנקודת מבט שונה, את נתת מעצמך כל מה שיכולת לתת והגיע הזמן להיפרד ממנו ולהמשיך הלאה לעזור ולתת לשאר את מה שהם צריכים כשטוויטוש ישאר בזיכרון כמיוחד מאוד. יש דברים שאינם בשליטתנו וצריך להשלים עימם.
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אחרי כל מה שהאדם המקסים הזה כתב מעליי לא נותר מה לומר.
אני רק יכול לומר שאין אדם ראוי יותר ממך לגדל תוכים והתחושה שלך עכשיו רק מוכיחה זאת. יחד עם זאת, צריך לזכור ולהבין שאם כל מגדל היה מפסיק לגדל ברגע שהיה מת לו תוכי, לא היו מגדלים. את לא היחידה ולצערי גם לא האחרונה. אני מקווה שתתעודדי במהרה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תודה תמונה

התכוונתי שאני לא אמשיך לגדל קוקטיילים כי אני נקשרת יותר מדי (מה לעשות..) ואני לא רוצה לאבד עוד תוכים.. ואם סביר שזה יקרה שוב
אז אולי עדיף אם אני אשאיר רק את רמבו...
סמל אישי של משתמש
שגיא_
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: אזור הצפון
שם פרטי:: שגיא

שליחה על ידי שגיא_ »

משתתף בצערך :(
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

שליחה על ידי NATANCOHEN »

לפי דעתי לא כדאי לוותר על גידול כי תוכי מת לי מתו הרבה מאוד תוכונים ולא ויתרתי על לגדל כי יש התוכונים רגישים ויש להם אורח חיים קצר פשוט שיפרתי את מה שיכולתי לשפר ואחרי שנשארו לי שתי זוגות בריאים ציפתי וקיוותי לגוזלים ושסוף סוף היה סבב שתי גוזלים מתו בגיל שלושה שבועות ואחד הגיע למצב שכבר התחיל קצת לעוף התלהבתי ותיכננתי כבר להביא לו בן /בת זוג אבל בסוף הוא מת והתבאסתי מאוד ההורים שלי הציעו לי להפריד את הזוג כדי שלא יקרה דברים כאלה אבל לא ויתרתי והשארתי אותם ביחד ועכשיו עוד מעט הם מתחילים עוד סבב בשורה התחתונה אין מה לוותר על גידול רק כי תוכי אחד מת ומצד שני אני מבין שאם יקרה משהו למתוקית הקוקטילית שלי שהיא אצלי מעל 4 שנים אני יודע שאני שזה יהיה אחרת והרבה יותר קשה אבל עדין אני לא בדעה של להפסיק לגדל כי תוכי מת רק לנסות ללמוד מזה להמשך ובמקרה הזה שהתוכי קיבל את כל מה שהוא צריך והכל היה בסדר עד שהוא מת צריך לנסות להמשיך ולגדל את התוכים האחרים כאילו כלום לא קרה
תמונה
נעול

חזור אל “מגדלים תוכים”