ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
יכול להיות שיגרם נזק רפואי מתעופה עם בעיה בכנף?
מנהל: מפקחים
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
יכול להיות שיגרם נזק רפואי מתעופה עם בעיה בכנף?
יש לי נקבת תוכון כרגע אמא לגוזל בן חודש וארבעה ימים יש לה בעיה בכנף שלא נבדקה(כנף שמוטה ורעידות שהיא פותחת את הכנף) ונראה גם שהיא לא מפריעה לה הבעיה שבשבוע האחרון כל פעם שהיא יצאה מהתא היא נראתה מוטשת ונשמה כבד בסופו של דבר התברר שזה בגלל הבעיה בכנף הוספתי מקל בכניסה לתא ועכשיו הכל בסדר איתה יכול להיות שנגרם נזק מזה?

- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: יכול להיות שיגרם נזק רפואי מתעופה עם בעיה בכנף?
נתן שלום,
ללא בדיקה מקיפה של התוכי לא ניתן לתת חוות דעת לגבי מצבו, האם הוא אוכל ושותה כרגיל ? התנהגות-עירני ופעיל ?
מצב לשלשת שלו ? עיניים פתוחות או סגורות ? נוצות סגורות או כנפיים פתוחות ? נשימה רגילה או בפה פתוח ?
ללא בדיקה מקיפה של התוכי לא ניתן לתת חוות דעת לגבי מצבו, האם הוא אוכל ושותה כרגיל ? התנהגות-עירני ופעיל ?
מצב לשלשת שלו ? עיניים פתוחות או סגורות ? נוצות סגורות או כנפיים פתוחות ? נשימה רגילה או בפה פתוח ?
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

היא אוכלת לשותה כרגיל ערנית ופעילה נושמת רגיל עיניים פתוחות ונוצות לא נפוחות נראה שהיא מתכוננת לעוד סבב הטלות כי בשבוע האחרון הי הזדווגה עם הזכר כמה פעמים והיא עסוקה בלנקות את התא הפחד שלי זה שהשבוע שהיא הייתה עם נשימה כבדה וכאבים בכנף בגלל שלא עליתי על זה שזה בגלל שהיא עפה עם הבעיה בכנף גרם לה לנזק לא נראה לעין אחרי שגילתי את זה שמתי מקל בכניסה לתא והנשימה הכבדה נעלמה והיא אפילו עלתה קצת במשקל כי היה לה יותר קל לצאת ולאכול

- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- איש קשר:
נתן שלום,
האם הכנף עדיין שמוטה והאם יש כאב במישוש הכנף ?
האם הכנף עדיין שמוטה והאם יש כאב במישוש הכנף ?
-
NATANCOHEN
- בקיעה

הכנף עדיין שמוטה אבל היא ככה כמה חודשים היא יכולה לנפנף בה אבל לא יכולה להרים את עצמה קניתי אותו שהיא הייתה בת 7-8 חודשים וכבר הייתה לה את הבעיה אין לה כאב שנוגעים לה בכנף יש לה בעיה שהכנך פשוט חלשה מידי והזזה של הכנף לה למאמץ היא יכולה לעוף אבל אחרי תעופה הכנף שמוטה עוד יותר והיא נושמת כבד מאוד ויש לה רעידות בכנף שוב אני לא יודע מתי זה התחיל כי היא אצלי מאז שהייתה בגיל 7-8 חודשים והיום היא בת מעל לשנה הכנף שמוטה רוב הזמן ושהיא פותחת אותה הכנף רועדת אני לא יודע את הסיבה אבל לא נראה לי שזה שבר כי אין נפיחות לא כואב לה שנוגעים בכנף והיא מסוגלת לעוף למרות שזה קשה וגם בגלל העובדה שהיא הרבה מאוד זמן ככה דרך אגב אני פוחד שהבעיה תורשתית אתמול הגוזל שלה נפל ושבר את הרגל אחרי כמה שעות הוא מת אני לא בטוח אבל נראה לי שאם הכנפיים שלו היו מתפקדות כמו שצריך הוא לא היה שובר רגל מנפילה מגובה כזה

- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- איש קשר:
נתן שלום,
לא נראה לי שהבעיה תורשתית אך הייתי מאוד ממליץ לקחת אותה לווטרינר של תוכים לשם ביצוע צילום רנטגן של הכנף ושקי האויר ולקיחת בדיקת דם לרמת סידן ופוספט בגוף.
הנשימה הכבדה לא נשמעת טוב בגלל הקשר הישיר בעופות בין תעופה לנשימה-אחד קשור בשני, אם ישנו קושי בנשימת התוכי, יש צורך לבצע בדיקה מקיפה לשקי האויר ולריאות .
בהצלחה,
לא נראה לי שהבעיה תורשתית אך הייתי מאוד ממליץ לקחת אותה לווטרינר של תוכים לשם ביצוע צילום רנטגן של הכנף ושקי האויר ולקיחת בדיקת דם לרמת סידן ופוספט בגוף.
הנשימה הכבדה לא נשמעת טוב בגלל הקשר הישיר בעופות בין תעופה לנשימה-אחד קשור בשני, אם ישנו קושי בנשימת התוכי, יש צורך לבצע בדיקה מקיפה לשקי האויר ולריאות .
בהצלחה,
-
NATANCOHEN
- בקיעה

אין קושי בנשימה כל עוד היא לא עפה וכרגע אני לא יכול לקחת אותה לוטרינר כי היא כל היום בתא ויוצאת רק כדי להיות עם הבן זוג שלה ויש פעמים שהיא מוציאה רק את הראש כדי שהוא יאכיל אותה ויכול להיות שהיא הטילה כבר בטעות סידרתי את התא ככה שאני לא יכול לבדוק

- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- איש קשר:
בכל מקרה ממליץ לצלם את הכנף בצילום רנטגן ולהעשיר את המזון בתוספת של ויטמין A החשוב מאוד לדרכי הנשימה - ניתן לתת פלפל חריף אדום, גזר,ברוקולי ואבקת פריים של האגן.
בהצלחה,
בהצלחה,