ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

סיפור קטן - טיפול בנחש כרכרן תירס

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

סיפור קטן - טיפול בנחש כרכרן תירס

שליחה על ידי Ben »

היום הגיע לחנות אדם שהתלונן על נחש שלא אוכל, הוא הגיעה עם קופסת גלידה מלאה בחורים, בפנים הדבר היחיד שהיה מלבד הנחש זה המצע, חול מלא באבנים ודשא. במשך 5 דקות שהרמתי את הנחש טענתי שהבחורצי'ק מת, לבסוף ראיתי תזוזה קטנה ממרכז הגוף,
בחיי לא ראיתי נחש במצב כזה גרוע, הנחש (כרכן תירס במופע אנריסטי) היה בעובי של שלישי עפרון כשבגילו (שנה-שנתיים) הוא אמור להיות
לפחות בעובי עפרון וחצי, הכרכן שלי שקטן ממנו בגיל בחצי, גדול ממנו בגדול פי 2. הוא קנה את הנחש לפני כחודש ומאז הוא לא אכל (בחודש נחש לא מגיעה לגודל כזה !). אותו מוכר, מכר לו נחש שדינו מוות במחיר גבוה פי 3 מהמחיר של אותו הנחש תקין.
אחרי שהבטחתי לבחור שבתוך שלושה ימים הנחש ימות (הוא כבר עם חצי רגל שם) והבן שלו התחיל לבכות, החלטתי לקחת אותו,
לנסות לעשות משהו, (ללא כל תשלום). הנחש אצלי כרגע, עשיתי לו טיפול נגד טפילים ודחפתי לו בכוח בעזרת פינצטה ולדה.
המצב שלו כל כך קשה שאני מקווה שהוא ישרוד עד הבוקר.
אחרי תיחקור קצר גיליתי מי המוכר, ילד בן 14 שגר באזור שלי ואף התנדב מספר פעמים בחנות,
אני כרגע אחרי שיחה איתו ועוד דקה יוצא לכיוון הבית שלו, לראות איך הוא מפצה את הבנאדם .
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: סיפור קטן - טיפול בנחש כרכרן תירס

שליחה על ידי שירלי87 »

אולי לא הבנתי נכון.. אבל אם הנחש לא אוכל הוא נהיה קטן יותר? תמונה או שהוא לא אכל מספיק ובגלל זה לא גדל?

ממש מזעזע.. אם מחזיקים בבעל חיים כלשהו חייבים לדאוג לו לתנאים ותזונה מתאימים!
טוב שדיברת עם הילד ויותר חשוב מהפיצוי זה שהוא ילמד איך לגדל ולטפל בנחשים כראוי תמונה זה ממש פשע..

אני מקווה שהוא ישרוד תמונה
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

שליחה על ידי Ben »

גם וגם
4007 כתב:אולי לא הבנתי נכון.. אבל אם הנחש לא אוכל הוא נהיה קטן יותר? תמונה או שהוא לא אכל מספיק ובגלל זה לא גדל?
כן לשתיהם, גם כשהוא לא אוכל (הווה) הוא קטן (לא קטן באורך, מצטמק) וגם כשהוא לא אכל (עבר) מספיק הוא לא גדל בהתאם.
4007 כתב: ממש מזעזע.. אם מחזיקים בבעל חיים כלשהו חייבים לדאוג לו לתנאים ותזונה מתאימים!תמונה
אני לא מאשים את הבעלים, זה אשמת המוכר .

4007 כתב: טוב שדיברת עם הילד ויותר חשוב מהפיצוי זה שהוא ילמד איך לגדל ולטפל בנחשים כראוי תמונה זה ממש פשע..
הילד יודע בבירור כיצד לגדל, הוא עשה את זה בידיעה .
תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אם הוא במצב כזה אז הנחש לא אכל גם אצל המגדל הקודם.
אתה בטוח שהוא בן שנה שנה שנתיים?
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כתבת שככה הבעלים קיבל אותו לכן דיברתי כמובן על המגדל - אם הוא מגדל ומחזיק בעלי חיים חייב לספק להם תנאים בזמן שהם אצלו ולהעביר הלאה למי שקונה אותם איך צריך לטפל בהם כראוי..
ואם הילד יודע שזה לא בסדר ועשה את זה במודע... עדיף שאני לא אמשיך לכתוב מה אני חושבת עליו..תמונה

עריכה: ותודה על ההסבר, לא ידעתי שנחש מצטמק.. מקווה שהוא יתאושש ויחזור לעצמו תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

גועל נפש מה שאנשים עושים היום
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”