ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נחש מטבעות שביקר אצלי בקיץ שעבר בבית הגידול
מנהל: מפקחים
- שלומי כהן
- גוזל

- אזור מכירה: נרכז
- שם פרטי:: שלומי כהן
Re: נחש מטבעות שביקר אצלי בקיץ שעבר בבית הגידול
אני לא מחפס להרוג כל מה שזז ואני לא הולך לצוד נחשים
אבל מין הסתם צריך להיזהר אני לא מבין בנחשים ערסי או לא
כשיש ילדים אתה מתגונן אחרת וזו המציאות .
אני מטיל עם הילד כל שבת בחורשה ליד הבית
ויצא לנו לראות נחשים קצת מלחיץ אבל מתרחקים מהאזור
אבל כשנחש נכנס לחצר שלך אין ספק שהתגובה אחרת.
אבל מין הסתם צריך להיזהר אני לא מבין בנחשים ערסי או לא
כשיש ילדים אתה מתגונן אחרת וזו המציאות .
אני מטיל עם הילד כל שבת בחורשה ליד הבית
ויצא לנו לראות נחשים קצת מלחיץ אבל מתרחקים מהאזור
אבל כשנחש נכנס לחצר שלך אין ספק שהתגובה אחרת.
- שלומי כהן
- גוזל

- אזור מכירה: נרכז
- שם פרטי:: שלומי כהן
כמו שצינתי בהודעה הקודמת אני לא מבין
בנחשים ערסי או לא...
בנחשים ערסי או לא...
הסיבה לדעתי שרוב האנשים שרואים נחש "תופסים מה שבא ליד" והורגים את הנחש זה כי הם לא חושבים באותו רגע אם יש אלטרנטיבה של להתקשר למאלף\דואגים לבני משפחתם ולעצמם כי לא בטוחים אם הוא ארסי או לא
גם אני לא יודע להבחין איזה מהנחשים ארסיים או לא
ואם הייתי מגלה נחש בכלוב של התוכי שלי הייתי מוציא את התוכי מהכלוב וקורא ללוכד
אם הוא היה מנסה והיה לי חשש שהוא יפגע בבני משפחתי אוטומטית הייתי מנסה להרוג אותו אם אני לא בטוח אם הוא ארסי או לא
אבל להרוג סתם כי זה נחש בידיעה שהוא לא מהווה סכנה-נראה לי הרג מיותר
שירלי אני חושב שאם תכיני מדריך כמו שאמרת זה יעזור להרבה מאיתנו
גם אני לא יודע להבחין איזה מהנחשים ארסיים או לא
ואם הייתי מגלה נחש בכלוב של התוכי שלי הייתי מוציא את התוכי מהכלוב וקורא ללוכד
אם הוא היה מנסה והיה לי חשש שהוא יפגע בבני משפחתי אוטומטית הייתי מנסה להרוג אותו אם אני לא בטוח אם הוא ארסי או לא
אבל להרוג סתם כי זה נחש בידיעה שהוא לא מהווה סכנה-נראה לי הרג מיותר
שירלי אני חושב שאם תכיני מדריך כמו שאמרת זה יעזור להרבה מאיתנו

- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
היי דן ע"י מחקר שנערך אצל מגדל נחשים היתברר שאם ניתן לנחש עכבר מת לאכול ואחר כך ניתן לו גם עכבר אבל עם תוספת פילפל שחוראת שנייהם הוא יוכל באותה צורה6689 כתב:לגבי "עפר תאכל כל ימי חייך",
נכון הנחש לא באמת אוכל עפר, אלא כל דבר שהוא יואכל עכברים ציפורים וכו' יהיה לו טעם של עפר - זאת הכוונה (אני לא מבין בנחשים ואין לי מושג אים יש להם חוש טעם, אבל בתור אדם דתי ומאמין אני בטוח שזה נכון
מסקנה-הכל טעם עפר......

"
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
אני באמת לא מבין איך הדיון הזה הופך להיות דיון על תורה \ אמונה.
ויותר מזה אני לא מבין איך "עפר תאכל כל ימי חייך" קשור ל-אני אחתוך לנחש את הראש או אזרקו עליו בלוק או אסע עליו רוורס.
בן, אם התורה לא משקרת ואתה חדור אמונה, מה עם "לא תרצח"? האם יש שם כוכבית "חוץ מנחשים"?
ויותר מזה אני לא מבין איך "עפר תאכל כל ימי חייך" קשור ל-אני אחתוך לנחש את הראש או אזרקו עליו בלוק או אסע עליו רוורס.
בן, אם התורה לא משקרת ואתה חדור אמונה, מה עם "לא תרצח"? האם יש שם כוכבית "חוץ מנחשים"?
UziDesign
UziDesign
ההגדרה של רוצח ע"פ הרמב"ם: " כל ההורג נפש אדם מישראל - עובר בלא תעשה שנאמר 'לא תרצח' ". כל ההורג אדם מישראל. אדם מישראל.

- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
לא. התורה אומרת "אל תרצח". "כל ההורג נפש אדם מישראל" זה פרוש שנתן האדם לתורתו ולכן אומרים 7 פנים לתורה.
אם "כל ההורג נפש אדם מישראל" הינו פרוש שאתה מקבל דהיינו, כל נפש שאינו אדם מותרת לרצח וכל האמצעים כשרים? ומה פרושך "לנפש אדם מישראל"? האם ליהודי? אם כך מותר לרצוח גם כל אדם שאינו יהודי? או אולי תחת שמי ישראל ואם כך מותר לרצוח כל נפש שמחוץ לישראל?
בכל מקרה, לכתוב משפטים מהתורה כאילו הפעולה "לשם שמיים \ בשם שמיים" היא מיותרת ואף אינה קשורה. מבחינתי יכול לשבת אדם שעבורו נחש הוא קדוש באמונתו או לחלופין יכול לשבת אדם שנחש הינו "מעדן" בעולמו. קהילתנו אינה פועלת לפי אמונה דתית כזו או אחרת.
נוסף, אנו נמצאים במדינת חוק והחוק אינו מאפשר רצח של חיות ללא כוכביות כאלה ואחרות. הריגה של נחש תתאפשר רק כאשר ישנו סכנת חיים ואין זה מעניין החוק אם אנו מכירים את הנחש כארסי או לא, יתכן ותהיה "הקלה" לנוכח חוסר ידע\פחד\סיטואציה אך בין זה לבין רצח לשם רצח ולעודד רצח... שמיים וארץ.
אם "כל ההורג נפש אדם מישראל" הינו פרוש שאתה מקבל דהיינו, כל נפש שאינו אדם מותרת לרצח וכל האמצעים כשרים? ומה פרושך "לנפש אדם מישראל"? האם ליהודי? אם כך מותר לרצוח גם כל אדם שאינו יהודי? או אולי תחת שמי ישראל ואם כך מותר לרצוח כל נפש שמחוץ לישראל?
בכל מקרה, לכתוב משפטים מהתורה כאילו הפעולה "לשם שמיים \ בשם שמיים" היא מיותרת ואף אינה קשורה. מבחינתי יכול לשבת אדם שעבורו נחש הוא קדוש באמונתו או לחלופין יכול לשבת אדם שנחש הינו "מעדן" בעולמו. קהילתנו אינה פועלת לפי אמונה דתית כזו או אחרת.
נוסף, אנו נמצאים במדינת חוק והחוק אינו מאפשר רצח של חיות ללא כוכביות כאלה ואחרות. הריגה של נחש תתאפשר רק כאשר ישנו סכנת חיים ואין זה מעניין החוק אם אנו מכירים את הנחש כארסי או לא, יתכן ותהיה "הקלה" לנוכח חוסר ידע\פחד\סיטואציה אך בין זה לבין רצח לשם רצח ולעודד רצח... שמיים וארץ.
UziDesign
UziDesign