ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נחש מטבעות שביקר אצלי בקיץ שעבר בבית הגידול

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שלומי כהן
גוזל
גוזל
אזור מכירה: נרכז
שם פרטי:: שלומי כהן

Re: נחש מטבעות שביקר אצלי בקיץ שעבר בבית הגידול

שליחה על ידי שלומי כהן »

חברי היקר דקל.
אולי שכחת שיש לי ילדים בבית אכן כן זו הגנה עצמית חוק מחוק
למזלי הוא אכל פינקים ולא הכיש לי אחד הילדים .
וכן יש לוכד באזור שלי אז אני בית מלון ניתן לו לאכול "ואז הלימוזינה תבוא"
ותיקח אותו לקינוח נכון צריך להזמין את הרשויות אבל לא בכל מחיר .
צריך לעשות משהו ובאותו רגע מיצטער אבל אני לא חושב על לוקד הנחשים.
תמונה
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי נריה »

גם אני הייתי הורג אותו וכן יש שנאה טבעית כלפי נחשים ואני מכיר הרבה אנשים שהרגו נחשים בחייהם

(יש גבול כמה אפשר להתיפיף)
סמל אישי של משתמש
shaul619
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shaul619 »

יש לי משפט מצוטט מתוך סרט...
הסרט קארטה קיד 3 :) הילדה בסרט הרגה ג'וק במקדש, כל הבודאיסטים שהיו שם נעלבו ממנה ויצאו משם כולל מר מיאגי. כאשר היא שאלה למה כולם עצבניים עליי בגלל שהרגתי ג'וק אז מה מיאגי אמר לה "ג'וק זה נפש חייה אז אם יהרגו אותך תשאלי למה מה את רוצה שיענו בגלל שאת בן אדם יהרוג אותך !"
בערך זה המשפט...!
בקייצור נחש וכל זוחל בעולם הוא אהבה שלי !
ולהשים את את זה שדרס את הננחש מתוך כוונה כזאת אפשר אבל בלי ליראות שהיה נחש באותו מקום ולעלות עליו זה בהחלט לא סיבה להתעצבן על בן אדם שזה בטעות ! קרה...!
תמונה
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

אני מסכים איתך דקל שאם אני אראה נחד בפארק או ברחוב זה לא יעניין אותי..ואין סיבה להרוג..
אני מאמין שבאותו רגע שנטרפו לו הציפורים גם אם זה היה חתול הוא היה מושמד אבל לא מרוע אלא מעין תחושת "צדק" "נקמה"
במקרא של נחש ברגע שהוא נכנס לשטח שלך אין זמן לנהוג כלפיו באכפתיות יתרה זה חיה מסוכנת וצריך לעשות כל זבר כדי למנוע ממנה הזדמנות לפגוע...למרות שהיא פוגעת כמגננה כאינסטינקט של הטבע...
אם חס וחלילה היה מכיש נחש איזה ילד בבית להבדיל כמובן מחיית מחמד ..אני לא חושב ששום אדם היה מתקשר ללוכד..כל אדם נורמטיבי היה זורק עליו מה שבא ליד...

אני טועה?
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי ben.m »

כמו שאמרתי לא סתם נאמר בתורה: "ואיבה אשית בינך ובין האשה ובין זרעך ובין זרעה, הוא ישופך ראש ואתה תשופנו עקב". זה טבע האדם יש נחש יש סכנה - הבא להורגך השקם להורגו. לכל נחש מתיחסים כאלו הוא ארסי!
תמונה
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

ביום העצמאות היה אצלי בגינה נחש אבל למזלי הוא לא היה ליד התוכים.אבא שלי קלט אותו אבל לא עשה כלום אבל החתול שלנו עשתה משהו
היא פשוט קפצה עליו ולקחת אותו איתה-נתנו לטבע לעשות את שלו והוא עשה.
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי ben.m »

אין על חתולים - אוייבי הנחשים!
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני חושב שלהרוג נחש שלא מהווה סיכון זה אכזרי ומיותר, החוק בא להגן על החיה הזאת ולמנוע הרג מיותר אבל לא צריך
שיהיה חוק על מנת שלא לפגוע בבעלי חיים, צריך שיקול דעת וצריך חמלה כלפי כל יצור שחי נושם וחש כאב. בעבר חדר
נחש לתוך תא הטלה אצלי ואדם שהיה בסביבה הרג אותו , בדיעבד אני חש צער על כך ויתכן שיכולתי למנוע זאת . היום אני
בפירוש אנהג בצורה שונה ואם אאלץ להרוג זה רק עקב סיכון מידי שצפוי לי או לבני הבית.
לאנשים יש רתיעה גדולה מנחשים עוד מידי ילדות אולי עוד מסיפורי התנ"ך, ישנו פחד שגורם לרתיעה גדולה וכתוצאה מכך לפעול
בצורה שגוייה. באשכול שמוצג כאן ישנן תמונות קשות שחלקן אף מעידות על עבירה על החוק, להזכירכם לא מזמן נתבעו שני פקחים
על הרג שני צפעים במרפסת בית ואף נקנסו בקנסות גבוהים אם איני טועה. (תוך כדי מצאתי את הכתבה ואני מצרף אותה):
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 91,00.html

במקום לנעול את האשכול אני רוצה לנצל את התמונות והמראות כדי לנסות ולהעביר מסר, המסר הוא שלכל בעל חיים יש זכות לחיות.
לדעתי אין לנו זכות להרוג ללא סיבה גם לא נחש. אני מאמין שרוב הנמצאים כאן ומבקרים מבקרים ופעילים מתוך אהבה לבעלי הכנף
וככאלה קשה להאמין שאין בנו את הרגש כלפי בעלי חיים אחרים.
כדי להבין את הזולת טוב יותר צריך לעמוד במקומו, אתם יכולים להציב את עצמכם במקום בעח החיים או לפחות לנסות ולדמיין מה
הוא חש ברגעים בהם הוא הופך לפגיע כל כך.
לפני שהורגים חייבים לנשום עמוק ולחשוב האם יש אלטרנטיבה.
אגב, גם אני גר במושב, מושבים בישראל לשמחתי אינם מבודדים ובטח שלא אלפי קילומטרים ממקומות מיושבים.
אפשר לנסות ולמזער או למנוע חלקית הגעת נחשים ע"י שמירה על הניקיון מסביב לכלובים, הרחקת פסולת ומקומות מיסתור,
הוצאת צמחייה שעלולה להוות מסתור לנחש, ליכלוך מושך עכברים ועכברים מושכים נחשים, לכן דאגו באופן מתמיד לניקיון
בכלוב ומסביב לו.

מקווה שהמסר עזר ואולי בפעם הבאה כשמישהו יפגוש נחש האשכול יעזור לו לחשוב בבהירות האם ישנו צורך להרוג או שאפשר
לפעול בצורה שונה והומנית יותר.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

"לכל נחש מתיחסים כאלו הוא ארסי!" - אולי לכל בנאדם נתייחס כאילו הוא פושע או רוצח? הרי אי אפשר לדעת באמת רק עד אחרי
המעשה, אז כאמצעי בטיחות למה שלא נתקוף כל בנאדם שמתקרב אלינו?
ולמה לא להתייחס לכל כלב כאילו הוא חולה כלבת?
ואולי על הדרך נהרוג חתולים שחורים כי הם מביאים מזל רע?

"אין על חתולים - אוייבי הנחשים!" - תלוי בגודל הנחש ואם הוא ארסי. אם נותנים לחתול "לטפל" בנחש ארסי זה הוצאה להורג של החתול

גם אם יש לנו בגינה/בבית נחש, או בכלוב של התוכים, למה להסתכן בהכשה? אם הוא באמת ארסי הדבר הכי שפוי זה לקחת את
הילדים להתרחק ולהתקשר לבעל מקצוע.. זה מה שאני אישית הייתי עושה.. לא הייתי נותנת לבני משפחה להתקרב לנחש, לא כדי
לתפוס ובטח לא כדי להרוג אותו. ומי שמעונין/מעדיף להרוג זה עניין שלו, רק שידע שזו עבירה על החוק

ונריה זה לא התיפיפות, אם בנאדם נוסע ברכב ורואה נחש על הכביש ודורס אותו זה הרג למטרת הנאה/ספורט כי לא נשקפת לו שום סכנה!
זה כמו לראות חילזון על הריצפה ולמעוך אותו כי אוהבים לשמוע את הצליל.. זה חולני
מילא אם בנאדם רואה בגינה נחש ומהפחד והרצון להגן על משפחתו הוא הורג אותו, זה עוד מתקבל על הדעת, אבל להרוג סתם ככה רק כי
זה נחש?

ואם כבר נחשים נפוצים אצלכם, למה לא להחזיק כמה תמונות של הנחשים הארסיים שמצויים בארץ ולפי זה לראות אם באמת נשקפת
סכנה?
בישראל קיימים 41 מיני נחשים ומתוכם רק 9 ארסיים!
יודעים מה, אני תכף אעשה מדריך זיהוי נחש ארסי כולל תמונות - כל מי שגר בקיבוץ או מושב או מקום לא עירוני מוזמן להדפיס ולשמור !
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

שלמוי,כמו שאמרתי אפשר להרוד אך ורק להגנה עצמית.
למה סתם להרוג?
"לכל נחש מתיחסים כאלו הוא ארסי!" אם כך צריך להשמיד את כולם!
אתה יודע מה יקרה בעולם אם יחסרו הנחשים?
אז ככה,אם אתה לא יודע נחש הוא טורף על.
זה אומר שאם הוא לא היה,בעלי החיים שהוא אוכל שהם המכרסמים,היו מתרבים ומתרבים.
אתה יודע איזה נזק היה יכול להיגרם?
אתה יודע כמה מחלות היה?.
יודע מה,בוא נקח את זה לנקודה קיצונית.
לשכנה יש כלב גדול לצורך העניין זאב,לזאב יש שיניים גדולות מאוד ולסת מאוד חזקה.
אם הוא יקפוץ לך על הכלוב תהרוג אותו?
אם לא,למה כי הוא כלב?
מה אין לו נשמה בדיוק כמו לנחש?
הוא הרי קפץ לך על הכלוב והתוכים נבהלים וחלק אפילו מתו.
או לא שווה את ההרג?
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”