שלום לכולם.
ברצוני להתייעץ.
בעזרת ה' מתישהו בקיץ אני מתכננת להוסיף לבית הגידול תוכי מוחתם נוסף. אקלקטוס (זכר) או ג'אקו.
אני גם לא פוסלת אפשרות של להחתים לעצמי אקלקטוס בחופשה מהלימודים ולרכוש ג'אקו בהמשך..
הדילמה שלי היא כזאת- איתי בחדר מתגוררת קוני, ואין מצב שהיא תצא בשביל שום תוכי בעולם.
וכיוון ששני הסוגים של התוכים הנ"ל ידועים ביכולת החיקוי הטובה שלהם, אני חוששת שהם ילמדו לחקות את קוני הצווחנית ותהיה לי בחדר הרמוניה של צרחות (מה שבטוח יגרום לאמא שלי לדרוש ממני להתחיל לקזז בתוכים).
האם זה שהם ילמדו מקוני לצרוח זה מחייב?
האם שתוכי נוסף שילמד לצרוח ככה יצרח באותה תדירות?
ובכלל אם יש לכם אצות בנושא אשמח לשמוע. תודה. (:
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
יכולת חיקוי טובה - לרעה?
מנהל: מפקחים
Re: יכולת חיקוי טובה - לרעה?
אני אענה רק מהניסיון שלי עם רמבו (דומה לסנגל)
בהתחלה טוויטוש ורמבו היו שניהם בסלון במהלך היום. וקוקטיילים הרי שורקים כל היום וטוויטוש לא פספס הזדמנות ופצח בשירה מדי יום
רמבו אפילו פעם אחת לא שרק שריקות כמו זכר קוקטייל (כנראה לא כולם זמרים מבקיעה)
לעומת זאת, לטוויטוש הייתה לי שריקה קצרה, תמיד כשהייתי קוראת לו הייתי שורקת אחרי זה - את זה רמבו קלט וחיקה
בשנייה שאמרתי "טוויטוש" הוא כבר השלים את הקריאה עם השריקה הקבועה
וכיום זו השריקה של "הכל בסדר" אם אני נעלמת לזמן ממושך או אם הקוקטיילים צועקים כי עפה להם יונה לחלון, ורמבו לא רואה אותי
הוא שורק את השריקה ואני מחזירה לו
מאז שהצטרפו עוד קוקטיילים, נהיה שמח בבוקר, הם מצייצים שריקות קצרות כאלו של תקשור
את זה גם רמבו למד ומדי פעם כשהם שורקים בבוקר הוא עונה להם עם השריקות הקצרות האלו
אני לא מתייחסת לרמבו כשהוא שורק לקוקטיילים, זה התקשורת ביניהם, וככה זה נשאר מתון.
זה גם לא מפריע כי הוא פשוט נשמע כמו עוד קוקטייל...
אני כן מתייחסת אליו כשהוא מדבר ומעודדת אותו לתקשר במילים ולכן רוב היום הוא מפטפט
אבל הוא כן קולט, לכן אני מאמינה שתוכי עם יכולת גבוהה יותר כמו ג'אקו או אקלקטוס ילמד ויחקה את קוני עם הזמן
אולי אפשר להפחית את הפעמים שהוא יצעק, אבל אי אפשר למנוע ממנו לקלוט את הצליל ולחקות אותו בעתיד
אני לא מאמינה שהוא יצעק באותה תדירות, במיוחד אם תתעלמי באופן מוחלט, אבל הכל יכול להיות
כדאי לעבוד איתו על דיבור, חשוב מאוד שהוא יקבל תשומת לב וחיזוקים כשהוא מדבר או מנסה לדבר
אני מניחה שזה לא אפשרי, אבל אם הוא היה בסלון ולא בחדר עם קוני אולי זה היה עדיף, ככה הוא יהיה פחות חשוף לצעקות.
אולי מצד שני היא תהנה מהחברה החדשה ותהיה שקטה יותר? כשהיא טיפלה בקוקטייל (או שזה היה ציפור אהבה?) היא הייתה שקטה יחסית?
בהצלחה
בהתחלה טוויטוש ורמבו היו שניהם בסלון במהלך היום. וקוקטיילים הרי שורקים כל היום וטוויטוש לא פספס הזדמנות ופצח בשירה מדי יום
רמבו אפילו פעם אחת לא שרק שריקות כמו זכר קוקטייל (כנראה לא כולם זמרים מבקיעה)
לעומת זאת, לטוויטוש הייתה לי שריקה קצרה, תמיד כשהייתי קוראת לו הייתי שורקת אחרי זה - את זה רמבו קלט וחיקה
בשנייה שאמרתי "טוויטוש" הוא כבר השלים את הקריאה עם השריקה הקבועה
וכיום זו השריקה של "הכל בסדר" אם אני נעלמת לזמן ממושך או אם הקוקטיילים צועקים כי עפה להם יונה לחלון, ורמבו לא רואה אותי
הוא שורק את השריקה ואני מחזירה לו
מאז שהצטרפו עוד קוקטיילים, נהיה שמח בבוקר, הם מצייצים שריקות קצרות כאלו של תקשור
את זה גם רמבו למד ומדי פעם כשהם שורקים בבוקר הוא עונה להם עם השריקות הקצרות האלו
אני לא מתייחסת לרמבו כשהוא שורק לקוקטיילים, זה התקשורת ביניהם, וככה זה נשאר מתון.
זה גם לא מפריע כי הוא פשוט נשמע כמו עוד קוקטייל...
אני כן מתייחסת אליו כשהוא מדבר ומעודדת אותו לתקשר במילים ולכן רוב היום הוא מפטפט
אבל הוא כן קולט, לכן אני מאמינה שתוכי עם יכולת גבוהה יותר כמו ג'אקו או אקלקטוס ילמד ויחקה את קוני עם הזמן
אולי אפשר להפחית את הפעמים שהוא יצעק, אבל אי אפשר למנוע ממנו לקלוט את הצליל ולחקות אותו בעתיד
אני לא מאמינה שהוא יצעק באותה תדירות, במיוחד אם תתעלמי באופן מוחלט, אבל הכל יכול להיות

כדאי לעבוד איתו על דיבור, חשוב מאוד שהוא יקבל תשומת לב וחיזוקים כשהוא מדבר או מנסה לדבר
אני מניחה שזה לא אפשרי, אבל אם הוא היה בסלון ולא בחדר עם קוני אולי זה היה עדיף, ככה הוא יהיה פחות חשוף לצעקות.
אולי מצד שני היא תהנה מהחברה החדשה ותהיה שקטה יותר? כשהיא טיפלה בקוקטייל (או שזה היה ציפור אהבה?) היא הייתה שקטה יחסית?
בהצלחה

אצלי כשהג'אקו שלי היה גוזל היו לידו זוג קוקטיילים
וכשהוא שמע את השריקות שלהם הוא החזיר להם שריקות כאלה
עכשיו מכרתי אותם והוא עדיין שורק כמו הקוקטיילים מידי פעם
אני מקווה שזה לא יפגע לו בדיבור...
בכל מקרה שמעתי לא פעם שתוכי שגדל בסביבה רועשת -יהיה תוכי רועש
יצא לי גם לשמוע ג'אקו שהיה ליד ארה וחיכה את הצווחה שלה באופן זהה כמעט
לגבי אקלקטוס אני לא יודע בדיוק אם הוא יושפע מהסביבה ויחכה את קוני גם כן...
וכשהוא שמע את השריקות שלהם הוא החזיר להם שריקות כאלה
עכשיו מכרתי אותם והוא עדיין שורק כמו הקוקטיילים מידי פעם
אני מקווה שזה לא יפגע לו בדיבור...
בכל מקרה שמעתי לא פעם שתוכי שגדל בסביבה רועשת -יהיה תוכי רועש
יצא לי גם לשמוע ג'אקו שהיה ליד ארה וחיכה את הצווחה שלה באופן זהה כמעט
לגבי אקלקטוס אני לא יודע בדיוק אם הוא יושפע מהסביבה ויחכה את קוני גם כן...

תודה.
נשמע קצת בעייתי.
זה נכון שקוני קצת סותמת כשיש לה חברה אבל לא יודעת כמה זמן זה יחזיק מעמד....
טוב כנראה שאני אהיה חייבת לנסות.. ((:
נשמע קצת בעייתי.
זה נכון שקוני קצת סותמת כשיש לה חברה אבל לא יודעת כמה זמן זה יחזיק מעמד....
טוב כנראה שאני אהיה חייבת לנסות.. ((:

כנ"ל לגבי הג'קו שלי...עובר עורב הוא מחקה אותו... כנ"ל לגבי הקוקטייל המעצבן של השכן..
התוכים אצלי לא מחקים אחד את השני.
כל אחד צועק צווחה שונה.
רוב היום טוי מדבר אז רובי מנסה לחכות אותו קצת..
יכול להיות שקוני תשמע צעקה של תוכי גדול יותר היא תהיה יותר שקטה או להפך היא תצרך חזק יותר.
זה די בעיה לענות לך על שאלה כזאת כי כל תוכי שונה אחד מהשני יכול להגיב בצורה אחרת.
בכל מקרה,בהצלחה עם כולם
כל אחד צועק צווחה שונה.
רוב היום טוי מדבר אז רובי מנסה לחכות אותו קצת..
יכול להיות שקוני תשמע צעקה של תוכי גדול יותר היא תהיה יותר שקטה או להפך היא תצרך חזק יותר.
זה די בעיה לענות לך על שאלה כזאת כי כל תוכי שונה אחד מהשני יכול להגיב בצורה אחרת.
בכל מקרה,בהצלחה עם כולם