ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מח עצמות כמזון לתוכים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: מח עצמות כמזון לתוכים?

שליחה על ידי שירלי87 »

תוכים הם לא עופות טורפים והם לא מעכלים בשר. אם הם היו טורפים הם היו זוללים פגרים בטבע, או לפחות אוכלים בשר כחלק עיקרי/בסיסי מהתזונה.
זו ההגדרה של בעל חיים טורף - עיקר תזונתו היא בשרית, ההישרדות שלו תלויה בבשר.
גם אם אבות אבותיהם היו טורפים, זה לא משנה כי כיום הם לא ניזונים מבשר. על אותו עיקרון אפשר לומר שאם בעבר היינו קופים זה אומר שאנחנו צריכים לאכול נמלים או חרקים..

אם יש תוכים שאוכלים חרקים או בשר בטבע כי אין להם מזון אחר זמין, זה לא אומר שזו תזונה עיקרית, זה אומר שהם יאכלו כל דבר כדי לא למות מרעב.
אני אתן לך דוגמא קיצונית אבל ההתרסקות מטוס שהייתה לפני שנים, הניצולים נאלצו לאכול מהבשר של המתים, כדי לא למות
ואני בטוחה שהיו עוד מקרים, היו גם שבטים קניבליים בעברנו הרחוק. זה אומר שאנחנו אמורים לאכול בשר אדם?
בנאדם/בעל חיים מורעב יאכל גם קליפות, יאכל מהריצפה, יאכל מזון מעופש, מקולקל וכו', אבל זה לא אומר שהמזון הזה טוב לו ובטח לא משהו שהוא אמור לאכול במהלך חייו.

בקשר לחלבון
ב 100 ג' בשר איכותי יש כ 25-33 ג' חלבון, ומי יודע אולי אחרי טיגון או בישול מוגזם הערך יורד בהרבה.
ב100 ג' סויה יש 36.4 ג' חלבון. גם במאש, חיטה, עדשים יש 23-26 ג' חלבון.
חלבון בכמות קטנה יש גם בירקות ופירות, ואם בטבע התוכים ניזונים בעיקר מזרעים פירות וירקות אני לא רואה שום צורך לספק להם עוד
חלבונים מבשר או אפילו דברי חלב לדוגמא - זה יזיק יותר מלהועיל. מה גם שהם מקבלים חלבונים נוספים מכופתיות וממזון ביצים.

אני לא מכירה מקרוב מערכת עיכול של תוכים ושל עופות טורפים אבל אני בטוחה שאם תשווה תראה שיש הבדלים
כמו שלטורפים ממשפחת היונקים יש מעיים קצרים כי הם לא צריכים לפרק תאית למשל שיש בצמחים, ולעומתם לצימחונים יש מעיים ארוכים
כי העיכול שלהם איטי יותר.

עוד הבדל בין טורף לצמחוני/טרף - שים לב לעופות טורפים העיניים הם מלפנים, מקדימה, לעומתם לתוכים העיניים בצדדים, כדי שיוכלו
להישמר מפני טורף.

בקיצור לדעתי בשר לא אמור להיות חלק מתזונה של תוכי. תוכי זה עוף צמחוני, ואם אנחנו מספקים לו תזונה מלאה - זרעים, כופתיות,
ירקות, פירות קטניות ודגנים - הוא לא צריך "מעבר", בטח לא בשר או חלב.

אני לא יודעת מי מאכיל פרות ותרנגולות במזון מבוסס על בשר אבל מצער אותי לשמוע כי הם לא אמורים לאכול את זה.
סמל אישי של משתמש
DorKe
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי DorKe »

שירלי, אחלה תשובה שבעולם! תמונה תמונה
לימדת אותי כרגע מספר דברים חדשים.

בכל מקרה אתייחס לשתי דברים שאמרת
בקשר לחלבון
ב 100 ג' בשר איכותי יש כ 25-33 ג' חלבון, ומי יודע אולי אחרי טיגון או בישול מוגזם הערך יורד בהרבה.
ב100 ג' סויה יש 36.4 ג' חלבון. גם במאש, חיטה, עדשים יש 23-26 ג' חלבון.
חלבון בכמות קטנה יש גם בירקות ופירות, ואם בטבע התוכים ניזונים בעיקר מזרעים פירות וירקות אני לא רואה שום צורך לספק להם עוד
חלבונים מבשר או אפילו דברי חלב לדוגמא - זה יזיק יותר מלהועיל. מה גם שהם מקבלים חלבונים נוספים מכופתיות וממזון ביצים.
כמו שכבר אמרתי החלבון בסויה ובכל הצומח הוא פחות מזין מהחלבון מהחי וזה מוכח מדעית [מבנים של החלבונים שונים לחלוטין, בתא אין מספיק רצפטורים שיקשרו את סוגי החלבונים הללו לעומת חלבונים שמגיעים מהחי] ולכן אני שואל את שאלותי.
כוונתי היא שגם אם יש ב100 גרם סויה 100 גרם חלבון ובבשר יש 20 גרם, ה20 גרם חלבון שיגיע מהחי יהיה מזין יותר ובריא יותר ולכן שאלתי אם בשר אמור להזין אבל אני מבין את תשובותיכם ומקבל זאת בהבנה מלאה!
צריך לקרוא או לשלוח מייל לחברות שמייצרות כותפיות ולשאול אותם על איזה סוגי חלבונים מבוססים המזונות שלהם ולפי זה לדעת את טיב המזון האמיתי. [אני יכול להבטיח שהם מוסיפים חלבונים ממי גבינה]
כמובן שאיני מזלזל באף אחד מהחברות וכמו שבבר אמרתי הם יעשו הכל כדי שהתוכי שלי ושלך ישאר בחיים כדי שנמשיך לקנות את המזונות שלהם.

דבר שני
אני לא יודעת מי מאכיל פרות ותרנגולות במזון מבוסס על בשר אבל מצער אותי לשמוע כי הם לא אמורים לאכול את זה.
על הפרה המשוגעת אני בטוח ששמעת, הפרה המשוגעת היא מחלה שנבעה מתזונה של פרות שהתבססה על בשר שהיה מקולקל ונגוע.
אמו להיות לי פה מאמר בנושא אם תרצי אני אחפש אסרוק ואשלח לכם
כאשר עלו על זה הפסיקו את האכלה בבשר המסויים והמחלה נעלמה קליל מהעולם. כרגע מספקים לפרות בשר טרי ובודקים לפני שהוא לא נגוע בשום חידק לא רצוי.
בכל מקרה רק לידע כללי, בימינו בעלי החיים שאנו אוכלים מקבלים סטרואידים, אוכלים בשר, הורמונים, אנטיביוטיקה בכמויות ומה לא
וכל זה על מנת לחסוך עלויות ולמכור את אותם חיות/חלב ביותר רווח. אם זה בהורמוני גדילה וניפוח של הבשר ואם זה באנטיביוטיקה שהורגת את כל החיידקים והתאים הלא רצויים אבל גם את החיידקים והתאים שטובים לגוף למשל תאי דם לבנים.

התופעה הזאת היא גלובאלית בכל העולם ואין לנו מה לעשות נגדה חוץ מלהפסיק לאכול בשר, מה שלא באמת יקרה בכל העולם.

דור
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מהסיבה הזו בדיוק אני לא אוכלת בעלי חיים, אבל זה כבר לא הנושא

דור, חלבון מהצומח בריא באותה מידה ומזין באותה מידה. העניין הוא שחלבון מהחי הוא מלא, יש בו את כל חומצות האמינו החיוניות,
ולעומתו חלבון מהצומח הוא לא מלא (מלבד קינואה למשל שהוא חלבון מלא). לכן יש צורך לשלב בין חלבונים שונים מהצומח וככה
לקבל "חלבון מלא". אם משלבים החלבון הוא אותו חלבון ומזין באותה המידה.

מנגד, עודף חלבון מהחי גורם לנזקים רבים.

אני אצטט לך ממאמר של זיו אלקלעי "חלבונים ותזונה בריאה" -
ספיגת חלבונים בגוף נעשית במערכת העיכול הכוללת את הקיבה, לבלב, כבד ומעיים. הכבד אחראי על שליחת
החלבונים למקום הרצוי בגופנו ואחראי על סינון ועיכול עודפי החלבון (עודף חלבון יקשה מאוד על הכבד והכליות).

מזונות שנחשבים כחלבונים מלאים:

בשר (כל החיות כולל דג ועוף)
ביצים
גבינות
חלב ומוצרי חלב
דוחן, קינואה, אמרנט (דגנים)

דרך נוספת ליצירת חלבון מלא- שילוב של דגנים וקטניות:

קבוצת הדגניים (רצוי מלאים):
חיטה, לחם, פסטה, מקרוני, בורגול, קוסקוס, שיפון, שיבולת שועל, אורז ותירס.
קבוצת הקטניות:
אפונה, עדשים, חומוס, פול, בוטנים, סויה ושעועית יבשה.
תוספת של ירקות, זירעונים ואגוזים משפרת את השלמת החלבונים, ומעלה את ערכם התזונתי.
דוגמאות לצרופים נכונים:
אורז + עדשים (מג'אדרה), תירס + אפונה, פיתה + חומס, לחם + חמאה, אורז + בוטנים + שומשום, אורז +
שעועית יבשה, שעועית יבשה + טחינה, בוטנים + גרעיני חמניות.

חלבון חשוב לבריאותנו, עודף בחלבון- מזיק לבריאותנו!!

הכמות המומלצת לצריכת חלבון היא 0.8 גרם לכל קילו ממשקל גופנו.
מבוגרים- בין 40 ל- 50 גרם חלבון ליום
ילדים- בין 10 ל- 15 גרם חלבון ליום
ע"י תזונה מודרנית הכוללת בשר, מוצרי חלב וביצים, ההערכה היא שמבוגרים צורכים פי 2 מהמומלץ וילדים פי 3 מהמומלץ.

למה גורם עודף בחלבון:

מחלות כבד שונות וסרטן הכבד
בריחת סידן וקליטת סידן נמוכה לעצם
מעודד גידולים סרטניים ובעיקר סרטן השד, הערמונית, מעי גס, כבד וקיבה
מעודד מחלות לב ויתר לחץ דם
מחלת כליות
רעלת וסכרת הריונית ובצקות בהריון
מחלות אוטואימוניות (אלרגיה, אסטמה, אטופיק דרמטיטיס)
סכרת מסוג 2 . מחלה כבר לא רק של מבוגרים, 50% מחולי הסכרת מסוג 2 באמריקה הם ילדים.
מחלות ילדים שונות- דלקות אוזניים, שקדים מוגדלים ומודלקים, עודפי ליחה ונוזלים, דלקות גרון ואוזניים, קושי
בעיכול הגורם לעצירות ושלשולים, מערכת חיסון חלשה
אלצהיימר ודמנציה
השמנה וכולסטרול
אבנים בכליות ובכיס מרה.

ועוד בנושא ממאמר של יאיר ראובן "חלבון - עובדות ומעשיות" -
גם בעלי החיים החזקים ביותר בעולם ניזונים מצמחים. הפיל, הסוס, השור, האתון, הגמל, הביזון וכו'. מידותיה של הגורילה
אפורת הגב פי שלוש ממידותיו של האדם והיא פי שלושים יותר חזקה ממנו! הגורילה אפורת הגב יכולה להרים אדם במשקל 100 ק"ג
ולהעיפו מעבר לרחוב בקלות. ומה הגורילה אוכלת? פירות, ירקות, שורשים ואגוזים טריים.
...
כבר ידוע מזה מספר עשורים, שאוכלוסיות הצורכות הרבה חלבון מהחי, סובלות משיעור גבוה של מחלות לב וסרטן ותוחלת חיים נמוכה,
בהשוואה לתרבויות המסתפקות בדיאטה צמחית עם כמות נמוכה של חלבון. חלק מתרבויות אלו זוכות בתוחלת חיים של למעלה מתשעים שנה.
...
לגוף קשה מאוד לעכל חלבונים מהחי. כפי שנכתב במחקר שערכו ד"ר ברי בראנר וד"ר טימותי מייר, במגזין הפופולארי NEJM (New England Journal of Medicine ), שהתפרסם בשלישי לספטמבר 1982. במחקר מצאו שחלבון בלתי מעוכל חייב להיות מסולק ע"י הכליות. העבודה הלא נחוצה הזו גורמת ללחץ מיותר על הכליות, שרקמותיהן מתחילות להתקשות ולהיפגע.

במעי הגס, הפסולת מחלבון עודף נרקבת והופכת לחומרים רעילים, שחלקם מחלחלים למחזור הדם. ד"ר ווילארד ויסק, פרופסור למדעים
קליניים בבית הספר לרפואה, באוניברסיטת אילינוי מזהיר: "דיאטה עשירה בחלבון גם מחלישה את הלבלב וגורמת להתנגדות נמוכה לסרטן,
כמו גם תורמת להתפתחות מחלת הסוכרת".

במשך מספר דורות תזונאים לימדו באופן שגוי, את ילדי בית הספר שאנו זקוקים לבשר, מוצרי חלב וביצים לאספקת חלבון. תעשיות הבשר,
החלב והביצים מימנו את "חינוך התזונה" הזו, שהפכה למדיניות ממשלות המערב. רוב הראיות אשר שימשו לתמיכה בטענה שמוצרים מהחי
אידיאלים להספקת החלבון לגוף האדם, התבססו על ניסוי מפוקפק שנערך על עכברים בשנת 1914 (פרטים בהמשך).
מאז אותו מחקר מביש בעכברים, תזונאים שינו את דעתם באופן דרסטי לגבי רמת צריכת החלבון היומי. אבל המידע החדש נמנע מהציבור
ומחלחל לתודעה באיטיות רבה. רוב האנשים הבוגרים זוכרים היטב, שנאמר להם במסגרת בית הספר על חשיבות החלבון בתזונה וההמלצה
לצריכה מוגברת של חלבון מהחי.

המדיניות הרשמית של משרדי הבריאות בעולם על צריכת חלבון השתנתה באופן דרסטי, כך שהיום אין אפילו דרישה יומית מינימאלית לחלבון
הרשומה בטבלאות תזונה עכשוויים. מחקרים אחרונים מראים שלרוב האנשים יש סיבה לדאגה מבעיות רפואיות הנגרמות עקב צריכה גבוהה
של חלבון, מאשר לא לאכול מספיק חלבון. אמנם חלבון הוא מרכיב תזונה חשוב ביותר, אבל כאשר ניזונים מייתר חלבון או חלבון שאין הגוף
יכול לעכל או מתקשה לעכלו, הדבר גורם לבעיות. ד"ר טד מורטר, בספרו "בריאותך, בחירתך" מזהיר, "בחברה שלנו, אחד העקרונות
לרעלים פיזיולוגים הוא יותר מידי חלבון".

דבר שני, איך אתה יכול להבטיח שהם מוסיפים חלבון ממי גבינה?

דבר שלישי, אם לא היו נותנים בשר מלכתחילה (לא משנה אם מקולקל או לא) מתוך הגיון בסיסי שפרה היא צמחונית ולא אמורה לאכול בשר,
המחלה הזו לא הייתה פורצת בכלל, נכון?
למה ללכת נגד הטבע? לא מבינה מי חשב על הרעיון הזה בכלל לתת להם בשר..
פרה היא לא בעל חיים טורף, יש לה 4 קיבות לעכל שוב ושוב ולפרק את התאית, ולא לעכל בשר. אם עיכול מהיר של בשר היה עדיף בשבילה,
היא לא הייתה אוכלת שוב ושוב את הצואה שלה כדי להמשיך לעכל את מה שהתחילה. ככה היא התפתחה וזה מה שהיא אמורה לאכול.
והנה עוד עובדה מעניינת, כמה חלבון יש בחלב פרה? כמה חלבון יש בגוף שלה? המון. מה התזונה שלה? מהיכן היא משיגה את החלבון?
צמחים... ברגע שעגל נגמל מחלב הפרה הוא לא ממשיך לינוק כדי לקבל עוד חלבונים.. כי הוא לא זקוק להם

אני מצטערת על ההודעה הארוכה אבל אם כבר עלה נושא החלבונים זה רלוונטי גם לתוכים. תוכים לא צריכים עודפי חלבון, והם לא צריכים בשר.
החלבון שהם מקבלים מהצומח מספיק להם ומזין עבורם, אחרת התזונה שלהם הייתה שונה בטבע והם היו אוכלים בשר כמו שאר העופות הטורפים.
מלבד עודף חלבון, בריחת סידן ובעיות אחרות, בבשר וחלב יש גם שומנים, ובחלב יש לקטוז שהם לא מסוגלים לעכל.
הצטברות שומנים בגוף של התוכי זה גם מזיק.
סמל אישי של משתמש
DorKe
ביצה
ביצה

שליחה על ידי DorKe »

שירלי היקרה, שוב יופי של הודעה, ישר כוח תמונה

תודה על המאמרים

בקשר לחלבון ממי גבינה, זה מאוד פשוט, חלבון מאוד בריא ומזין מאשר להפיק חלבונים פרטניים מזרעים וגרעינים
זה הרבה יותר פשוט וזול.

הבעיה היא שלעולם לא באמת נדע כי לא יגידו לנו אלא אם נבדוק זאת בעצמנו על ידי האמצעים הנכונים.

כמובן שהכל אפשרי ויש מצב גדול גם שאני טועה ולצורך העיניין אני ממש ממש אשמח לדעת שאני טועה ומשתמשים בחלבונים מהצומח כמו שאמרת.
בקשר לפרות, אין צורך ללמד אותי איך בנויה קיבת הפרה ומה היא אוכלת. התואר שלי מבוסס על זה תמונה

תודה על התגובות המושקעות
דור
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

שליחה על ידי נריה »

פיי איזה תשובות ארוכות

רק רציתי לומר שלא כל מה שהתוכים אוכלים בטבע הם צריכים לאכול גם בשבי ולהפך לדוג' כל מגדל מאכיל את התוכים שלו בביצים קשות מה שהם לא אוכלות בטבע

לדור- אני חושב שבבוראה יש אחוזי חלבון ממש גבוהים
סמל אישי של משתמש
DorKe
ביצה
ביצה

שליחה על ידי DorKe »

תשובות ארוכות מעידות על ידע רב ולכן אני מעריך מאוד את שירלי על תשובותיה.
בנוסף ידוע לי על אחוזי החלבון תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”