ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הדוברמן- הכלב האידיאלי

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
TotSli
גוזל
גוזל
אזור מכירה: דרום
שם פרטי:: אשר

הדוברמן- הכלב האידיאלי

שליחה על ידי TotSli »

שלום לכולם רציתי לשתף אותכם במידע שיש לי על אחד מהגזעים המעניינים שמאוד אהובים בעולם והוא הדוברמן
הכלב המדהים הזה שבמקרה גם אני התאהבתי בו ממבט ראשון וקניתי לי אחת
דוברמן הוא גזע לא טבעי והוא נוצר מהכלאה של כמה כלבים במאה ה19 על ידי אדם ממוצא גרמני בשם הר לואיס דוברמן .
ההשערות לאבי הגזע הדוברמן, הוא השתמש ברוטוויילר ובדני ענק בגלל גודלם וכוחם, בגרייהאונד בגלל מהירותו ובמנצ'סטר טרייר בגלל פרוותו הבוהקת ומראהו החינני, כמו גם בגלל עקשנותו הטריירית. עם הגזעים האחרים שייתכן ותרמו לדוברמן נמנים השנאוצר, הפינצ'ר הגרמני, הרועה הגרמני, הפוינטר הגרמני קצר השיער והוויימרנר. אדון לואיס היה שומר לילה וכן לוכד כלבים וגובה מס, והיה זקוק לכלב שמירה אולטימטיבי שילווה אותו.
מה שנכון ועובדה שהוא ישן טוב מאוד מאוד
הדוברמן הראשון נרשם בספר הגזעים הגרמני בשנת 1893. לאחר מכן לואיס מת ואז מי שלקח עליו את העבודה של פיתוח הגזע הם ואוטו גלר ופיליפ גרונינג שבזכותם היום יש לי כלב .
במהלך מלחמת העולם הראשונה הדוברמנים סבלו כמו גם גרמניה כולה. הכלבים ששרדו עד סוף המלחמה עמדו להיאכל או להיות מורדמים, משום שאיש לא היה יכול להרשות לעצמו לגדל אותם. עם זאת, הגזע התחבב על אנשי הצבא האמריקנים, שלקחו עמם כמה מן הכלבים בחזרה הביתה. לפיכך, תוכנית הגידול האמריקנית התבססה ישירות על השושלת המקורית.
לאחר מכן נוסד מועדון הדוברמן האמריקני ב1921 שזה יפה מאוד מצידם.

בסך הכל מדובר בבעל חיים גדול בינוני, רב עוצמה ועם זאת אלגנטי. פרוותו חלקה וקצרה וקיימת במספר גוונים, כולל סימנים חומים. גופו של הכלב רבוע בצורתו, והוא משדר סיבולת ומהירות. יציבתו צריכה להיות גאה והכלב אמור להזכיר במראהו סוס גזעי. כל הנאמר לעיל אמור להבטיח הילוך מלא חיים ומאוזן, המתאפשר בזכות יכולותיהן המעולות של הרגליים הקדמיות וההנעה רבת העוצמה של הרגליים האחוריות.

המשקל הממוצע :40 קילו{בואנה לא רזים החמודים האלה}
דוברמן-תמונות-חיים-nb166.jpg
כלבי הדובי נבונים מאוד, והנם בעלי גוף ונפש פעילים. הם זקוקים לאילוף נאות שכן כלב משועמם עלול לפתח בעיות התנהגות. כלב גדול וחזק מכל גזע שהוא חייב לדעת לאן הוא שייך ומה מעמדו בהירארכיית הלהקה. חשיפה לכלבים אחרים, חיות מחמד וילדים בגיל צעיר הופכת את הדוברמן לחיית משפחה נהדרת. הוא נאמן ושופע חיבה ותמיד מגן על ביתו. הם נוטים להיות כלבים של איש אחד, ואינם סובלים הצקות, כך שיש ללמד את הילדים כיצד להתנהג בסביבתו. זרים זוכים ליחס מרוחק אולם לא תוקפני, אם כי כלב שאינו מאולף עלול לגרום לבעיות. באחריות הבעלים לדאוג להתנהגות הכלב. אם אינך יכול להשקיע את הזמן, אין זה הגזע עבורך.
***ניתן לציין שהם מאוד קנאים וגם חמודים צריכים יכס רב ויש להם נשמה של אפרוח

כלבי הדובי נבונים מאוד ומתאפיינים ברצון עז להשביע רצון. הם צריכים לדעת מי הבוס ומתקשרים מאוד למשפחה.הם יכולים להפוך לכלבים של איש אחד. הם מתאפיינים במזג הסוער של הטרייר ויכולים להיות פרועים למדי. על הבעלים לנקוט באילוף נחוש ועקבי. יש לדאוג לסוציאליזציה ולאילוף של הדוברמנים מגיל צעיר מאוד. אם אין לך ניסיון באילוף כלבים, הדוברמן אינו הכלב עבורך
אבל כיום אפשר להביא מאלף ולרכוש ממנו ידע ועזרה עבור כסף.

טוב מפה אפשר להסיק שהדוברמן הוא כלב מדHIם וחכם וחמוד וצריך להבין אותו ולספק לו את צרכיו.
images.jpg
images.jpg (12.09 KiB) נצפה 3510 פעמים
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: הדוברמן- הכלב האידיאלי

שליחה על ידי נטליקי »

מדהים. תודה על השיתוף נהנתי לקרוא :)
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

תודה על המידע,מעניין :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי חזי »

אחד הכלבים היפים שיש וחבל שהדביקו לו סתיגמה
אני אישית מאוד אוהב את הגזע הזה .
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אחלה הסבר, תודה על השיתוף תמונה תמונה

קיוויתי שיהיה כתוב משהו על האוזניים והזנב כי זה דיי מעניין אותי
מאיפה ולמה זה התחיל..
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

גוזרים להם את הזנב בגלל שהם צדים
אז שהזנב לא יפריע להם.
בנוגע לאוזניים גם כדי שלא יפריע להם בציד
וגם כי נכנס לשם כל מיני לכלוכים ופצעים באוזניים אם אני לא טועה..
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גם מהסיבה שדקל הציג וגם מהסיבה שבעבר היה בכלב מסוג זה שימוש בקרבות כלבים, ההורדה נעשתה בעבר על מנת שהכלב היריב
לא יוכל לתפוס באוזניים ובזנב.
מעבר לכך יש אלמנט של הרתעה בשימוש בסוגי כלבים לשמירה ותקיפה, החיתוך משווה לכלב דמות תקיפה ומרתיעה יותר .

חיתוך אזניים וזנב יצא מחוץ לחוק , אסור לבצע את הפעולה הזו ווטרינר שעושה זאת מסתכן בשלילת רישיונו.
עדיין מבצעים זאת ויש המבצעים את הגזירה בעצמם בצורה גרועה ומכאיבה לכלב , לכן שאלתי בעבר האם לא עדיף לאשר זאת
ולבצע את החיתוך בצורה מבוקרת עם מינימום כאב לכלב ומינימום סיכון לדימומים ואפילו מוות כתוצאה מזיהום.
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי חזי »

לדעתי עדיף לאשר את החיתוך באופן מבוקר
הכלב נראה בהרבה יותר יפה ומרשים .
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

אני אישית מעדיפה אותו עם זנב ועם אוזניים מאשר בלי.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

זה שזה יפה זה אומר שזה טוב?
זה סתם כאב וסבל ראש לכלבים.
תמונה