ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עזרה בגמילה
מנהל: מפקחים
Re: עזרה בגמילה
כן תמשיך רגיל. ותעדכן מחר.
נכון להיום לדעתי אני לא הייתי כל היום בבית אבל לפי מה שאני רואה התחתית של הכלוב הייתה עם יחסית הרבה כופתיות וחלקם חצויים מה שאומר לדעתי שהוא מגלה התעניינות !!!???
חוץ מזה שאלה בנושא בדיבור =]
העם זה קשור לגמילה לחכות עד שהוא יגמל או שאפשר להתחיל האופן אובססיבי??
חוץ מזה שאלה בנושא בדיבור =]
העם זה קשור לגמילה לחכות עד שהוא יגמל או שאפשר להתחיל האופן אובססיבי??
בטוח שהוא אוכל . תמשיך כך.
אין קשר בין דיבור לגמילה, ככל שתתחיל מוקדם יותר כך הסיכוי שידבר מהר יותר גדל.
דבר אליו ותקשר עימו הרבה ככל שניתן וזה יגיע.
אין קשר בין דיבור לגמילה, ככל שתתחיל מוקדם יותר כך הסיכוי שידבר מהר יותר גדל.
דבר אליו ותקשר עימו הרבה ככל שניתן וזה יגיע.
בטוח שהוא אוכל, אתה רק לא רואה והוא אוכל בכמות קטנה. תסתכל טוב בתחתית ותראה פירורים . תמשיך כך 

נכון להיום עד עכשיו הכל אותו הדבר ובנוסף מידיי פעם תוך כדי דיבור וליטוף התוכי אני בודק את הזפק שלא והיא נקייה לא יודע עם להיות אוםטימי ומתי יכולות להיות תוצאות של אכילה עד שובעה אצל התוכי !!!
תודה ושבוע טוב!!
תודה ושבוע טוב!!
תמשיך באותה מתכונת בינתיים, תנסה לתת לו כופתיות מהיד כדי שיתרגל לרעיון שהמזון בטוח וטוב.
תמשיך לעדכן.
תמשיך לעדכן.
המשכתי באותה מתקונת נירא לי שהוא מנסה לאכול אותם או לפרק אותם ועכשיו הוא נעזר ברגל שלא בשביל המטרה משהו שחדש אצל התוכי הוא מתחיל לנשוך וזה נורא מוזר !!
בחיים הוא לא נשך אלה רק שיחק איתי עם המקור אבל הפעם זה כאילו הוא מותרד או משהו מפריע לו הוא מתחיל להשמיע קולות ואז פתאום תוקף למרות זה המשכתי ללטף הוא לא הפסיק ואני גם א=עד שהוציא לי דם ואמרתי שאני יתן לא תלילה להרגע =]
עכשיו יש שניים או שלושה דברים שקרו בתקופה האחרונה
1. הגמילה
2. האותו הזמן לפני שהוצאתי אותו אחותי התקרבה לכלוב במטרה לדבר איתו וגם החברה שלה ובדרך כלל החדר שלי נורא שקט וחוץ ממני הוא לא רואה אף אחד והוא שומע איתי מוזיקה על גובה וטלויזייה יכול להיות האורחים בחדר שהפריעו לו
3. גם לא הוצאתי אותו כל היום ורק בלילה מאוחר עשיתי זאות אולי זאות הסיבה למרות שהיו פעמיים שלא היה לי זמן להוציא אותו בכלל ולמחרת לא היה שונה בהיתנהגות השמח להדרכה בזה !!
ואני בתקווה שלא עיבדתי אותו או שהוא ישנה היתגות זו באופן קבוע =]??!!
יש לציין שעכשיו אחרי חצי שעה שהוא בכלוב בחדר בחושך עם טלויזייה דולקת בזמן שאני כותב פה עזרה לדעתי להירגע כי הכנסתי לו את היד לכלוב מהדלת וליטפתי אותו הוא היה לחוץ אבל הרבה יותר רגוע מקודם וגם פחות תוקפני ויש לציין שהקולות שהוא עושה לפני שהוא תוקף כאילו קולות שהוא מזהיר "רווו רווו הו משהו כזה אני ינסה להקליט את זה =]
בחיים הוא לא נשך אלה רק שיחק איתי עם המקור אבל הפעם זה כאילו הוא מותרד או משהו מפריע לו הוא מתחיל להשמיע קולות ואז פתאום תוקף למרות זה המשכתי ללטף הוא לא הפסיק ואני גם א=עד שהוציא לי דם ואמרתי שאני יתן לא תלילה להרגע =]
עכשיו יש שניים או שלושה דברים שקרו בתקופה האחרונה
1. הגמילה
2. האותו הזמן לפני שהוצאתי אותו אחותי התקרבה לכלוב במטרה לדבר איתו וגם החברה שלה ובדרך כלל החדר שלי נורא שקט וחוץ ממני הוא לא רואה אף אחד והוא שומע איתי מוזיקה על גובה וטלויזייה יכול להיות האורחים בחדר שהפריעו לו
3. גם לא הוצאתי אותו כל היום ורק בלילה מאוחר עשיתי זאות אולי זאות הסיבה למרות שהיו פעמיים שלא היה לי זמן להוציא אותו בכלל ולמחרת לא היה שונה בהיתנהגות השמח להדרכה בזה !!
ואני בתקווה שלא עיבדתי אותו או שהוא ישנה היתגות זו באופן קבוע =]??!!
יש לציין שעכשיו אחרי חצי שעה שהוא בכלוב בחדר בחושך עם טלויזייה דולקת בזמן שאני כותב פה עזרה לדעתי להירגע כי הכנסתי לו את היד לכלוב מהדלת וליטפתי אותו הוא היה לחוץ אבל הרבה יותר רגוע מקודם וגם פחות תוקפני ויש לציין שהקולות שהוא עושה לפני שהוא תוקף כאילו קולות שהוא מזהיר "רווו רווו הו משהו כזה אני ינסה להקליט את זה =]
הקולות שהתוכי משמיע וההתנהגות שלו נובעת מלחץ, אין קשר לגמילה, יש קשר ישיר לכך שזרים מגיעים ( חברה של אחותך) ומתקרבים או עושים תנועות מהירות שמפתרשות כאיום. זה טבעי לתוכי שאינו בא במגע עם הרבה אנשים סביבו.
כמגדל אתה צריך להקפיד שזרים שמגיעים לא יגשו אל התוכי ישירות אלא יתנו זמן סביר להתרגל למצב החדש ולנוכחות שלהם.
גם כשהם ניגשים לאחר מכן תיגש אתה איתם על מנת שהתוכי יראה אותך וישאב מכך עידוד וביטחון שהכל בסדר.
כשהתוכי מרגיש כך הדבר הטוב ביותר זה לעזוב את התוכי, פשוט לא ללחוץ עליו, תן לו להיות בכלוב עד שמיוזמתו הוא ירצה ליצור עימך קשר, לצאת ולעלות ליד. אני בטוח שהוא ירגע ויחזור לעצמו.
אגב, כשתוכי נושך את היד בחוזקה אין טעם להשאיר את היד ולסבול, אפשר להסב את תשומת ליבו ליד השנייה למשל על מנת שיעזוב, ואפשר תוך כדי לנער את היד קלות שיאבד את שיווי המשקל.
כמגדל אתה צריך להקפיד שזרים שמגיעים לא יגשו אל התוכי ישירות אלא יתנו זמן סביר להתרגל למצב החדש ולנוכחות שלהם.
גם כשהם ניגשים לאחר מכן תיגש אתה איתם על מנת שהתוכי יראה אותך וישאב מכך עידוד וביטחון שהכל בסדר.
כשהתוכי מרגיש כך הדבר הטוב ביותר זה לעזוב את התוכי, פשוט לא ללחוץ עליו, תן לו להיות בכלוב עד שמיוזמתו הוא ירצה ליצור עימך קשר, לצאת ולעלות ליד. אני בטוח שהוא ירגע ויחזור לעצמו.
אגב, כשתוכי נושך את היד בחוזקה אין טעם להשאיר את היד ולסבול, אפשר להסב את תשומת ליבו ליד השנייה למשל על מנת שיעזוב, ואפשר תוך כדי לנער את היד קלות שיאבד את שיווי המשקל.