ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בשר לכלב האם זה בריא
מנהל: מפקחים
בשר לכלב האם זה בריא
היום הלכתי לחנות חיות
דבר ראשון כל התוכים נראים רע!
ליכלוך מגעיל.
הבן אדם מתווכך איתי על זה שבשר ואורז עם ירקות כאילו
{פחממות שומנים וחלבונים } זה לא טוב כמו המזון המעובד.
וגם בשיא החוצפה הוא אמר שבשר זה רק טעם.
אני לא יודע מה להגיד אבל אנשים היום משקרים ללקוחות רק כדי למכור.
דבר ראשון כל התוכים נראים רע!
ליכלוך מגעיל.
הבן אדם מתווכך איתי על זה שבשר ואורז עם ירקות כאילו
{פחממות שומנים וחלבונים } זה לא טוב כמו המזון המעובד.
וגם בשיא החוצפה הוא אמר שבשר זה רק טעם.
אני לא יודע מה להגיד אבל אנשים היום משקרים ללקוחות רק כדי למכור.
Re: בשר לכלב האם זה בריא
לפי מה שאני יודעת בשר באמת לא בריא, בטח לא מטוגן. יש כאלו שנותנים חזה עוף מבושל אבל עדיף לא לתת
אורז וירקות צריך לתת כתוספת כל כמה ימים ולא לתת כמנה עיקרית..
בסך הכל עיקר התזונה צריך להיות מזון כלבים איכותי, אולי לזה הוא התכוון ובצדק
אורז וירקות צריך לתת כתוספת כל כמה ימים ולא לתת כמנה עיקרית..
בסך הכל עיקר התזונה צריך להיות מזון כלבים איכותי, אולי לזה הוא התכוון ובצדק
כמה דברים
קודם כל חשוב לא להגזים בשום אמרה אני מכיר הרבה אנשים שמאכילים רק בשאריות והכל בסדר גמור זה יותר תלוי בזן ובחסינות של הכלב עד כמה הוא צריך מזון מאוזן ,
לדוג': לכלבי רועי גרמני יש נטיה לבעיות אגן והם גדלים מהר מאוד ולכןחשוב שהתזונה תהיה מחושבת , שכולה ועם הרבה חלבון
לדעתי זה בסדר גמור לתת לכלב גם אורז גם עוף (בקטע של הבשר לא חקרתי) וגם ירק
לי יש כלבת רועה נגרמני שהתזונה שלה מבוססת על רויאל קנין והיא מקבלת בנוסף שאריות ( חשוב לציין שהשאריות לא באות בגיל הקריטי של גדילת הכלב)
קודם כל חשוב לא להגזים בשום אמרה אני מכיר הרבה אנשים שמאכילים רק בשאריות והכל בסדר גמור זה יותר תלוי בזן ובחסינות של הכלב עד כמה הוא צריך מזון מאוזן ,
לדוג': לכלבי רועי גרמני יש נטיה לבעיות אגן והם גדלים מהר מאוד ולכןחשוב שהתזונה תהיה מחושבת , שכולה ועם הרבה חלבון
לדעתי זה בסדר גמור לתת לכלב גם אורז גם עוף (בקטע של הבשר לא חקרתי) וגם ירק
לי יש כלבת רועה נגרמני שהתזונה שלה מבוססת על רויאל קנין והיא מקבלת בנוסף שאריות ( חשוב לציין שהשאריות לא באות בגיל הקריטי של גדילת הכלב)
זה שהכלב חי ונושם לא אומר שהכל "בסדר גמור".. כלב שאוכל רק שאריות זה כמו בנאדם שאוכל רק ג'אנק פוד, ושנינו יודעים מה התוצאה
מלבד השמנה, יש חסימת עורקים, יש סוכרת יש מלא בעיות בריאותיות וסיבוכים..
אנחנו יכולים לבחור מה לאכול, ואם מישהו רוצה לחיות רק על אוכל מהיר שטעים לו, זו בחירה שלו ואחריות שלו
אבל שאנחנו מטפלים בבע"ח שלא יכול לבחור בעצמו ונמצא תחת החסד שלנו, לדעתי צריך לתת לו את הטוב ביותר ולא לתת לו להיות
פח אשפה של הבית.. במיוחד שכתוצאה מזה בגיל מאוחר יותר הכלב מפתח בעיות בריאותיות ואז הפיתרון של רוב המגדלים זה להרדים
ולא לטפל.. או לנטוש
לא יודעת כמה אנשים אתה מכיר שהכלבים שלהם בסדר גמור והם באמת חיים רק על שאריות.. אני אספר לך על מי שאני מכירה-
לשכנים שלי ממול יש חתול ענק, 16 קילו נראה לי.. חי רק על שאריות, הוא לא סתם שמן, הוא פשוט פיל קטן, בקושי זז, בקושי מילל, ואני בספק שהוא ראה וטרינר אי פעם בחייו.. לא יודעת כמה שנים נשארו לחתול הזה, אבל מה שבטוח הוא אומלל.. חתול לא אמור לחיות ככה
לשכנה אחרת יש כלבה לברדור, מאכילה בשאריות ובמזון כלבים זול, גם היא שמנה, יש לה ריח נוראי, היא נעה בכבדות, בקושי מסוגלת לרוץ
לשכנים אחרים יש כלבה שחורה מבוגרת מתולתלת (אין לי מושג מה הסוג, דומה לפודל קצת) חיה רק על שאריות, היא מקריחה בגב,
שמנה וגם לה יש ריח רע מהפה ובעיות שיניים
מלבד השמנה, יש חסימת עורקים, יש סוכרת יש מלא בעיות בריאותיות וסיבוכים..
אנחנו יכולים לבחור מה לאכול, ואם מישהו רוצה לחיות רק על אוכל מהיר שטעים לו, זו בחירה שלו ואחריות שלו
אבל שאנחנו מטפלים בבע"ח שלא יכול לבחור בעצמו ונמצא תחת החסד שלנו, לדעתי צריך לתת לו את הטוב ביותר ולא לתת לו להיות
פח אשפה של הבית.. במיוחד שכתוצאה מזה בגיל מאוחר יותר הכלב מפתח בעיות בריאותיות ואז הפיתרון של רוב המגדלים זה להרדים
ולא לטפל.. או לנטוש
לא יודעת כמה אנשים אתה מכיר שהכלבים שלהם בסדר גמור והם באמת חיים רק על שאריות.. אני אספר לך על מי שאני מכירה-
לשכנים שלי ממול יש חתול ענק, 16 קילו נראה לי.. חי רק על שאריות, הוא לא סתם שמן, הוא פשוט פיל קטן, בקושי זז, בקושי מילל, ואני בספק שהוא ראה וטרינר אי פעם בחייו.. לא יודעת כמה שנים נשארו לחתול הזה, אבל מה שבטוח הוא אומלל.. חתול לא אמור לחיות ככה
לשכנה אחרת יש כלבה לברדור, מאכילה בשאריות ובמזון כלבים זול, גם היא שמנה, יש לה ריח נוראי, היא נעה בכבדות, בקושי מסוגלת לרוץ
לשכנים אחרים יש כלבה שחורה מבוגרת מתולתלת (אין לי מושג מה הסוג, דומה לפודל קצת) חיה רק על שאריות, היא מקריחה בגב,
שמנה וגם לה יש ריח רע מהפה ובעיות שיניים
אויש מזעזע מה שסיפרת שירלי.
בכל מקרה הכי טוב לכלב זה המזון היבש שמכיל כל מה שהוא צריך.
הראו פעם תכנית בנשיונל ג'אוגרפיק על מישהי שמגדלת שני כלבים מהסוגים הגדולים ופעם בשבוע יחד עם המזון היבש היא מוסיפה לכל אחד עוף שלם מבושל, שתי ביצים (ככה טריות, עם הקליפה) ואורז לבן - ערבבה הכל בבלנדר ושמה על האוכל היבש.
וכאילו הוטרינר הסביר למה כל מאכל חשוב אבל רק אחת לשבוע.
אבל בטח לא על בסיס קבוע.
בכל מקרה הכי טוב לכלב זה המזון היבש שמכיל כל מה שהוא צריך.
הראו פעם תכנית בנשיונל ג'אוגרפיק על מישהי שמגדלת שני כלבים מהסוגים הגדולים ופעם בשבוע יחד עם המזון היבש היא מוסיפה לכל אחד עוף שלם מבושל, שתי ביצים (ככה טריות, עם הקליפה) ואורז לבן - ערבבה הכל בבלנדר ושמה על האוכל היבש.
וכאילו הוטרינר הסביר למה כל מאכל חשוב אבל רק אחת לשבוע.
אבל בטח לא על בסיס קבוע.

כל מילה בסלע שירלי, כמו שתיארת במדוייק . "זה שהכלב חי ונושם לא אומר שהכל בסדר גמור ". כנ"ל לגבי מזון לתוכים, אני נאלץ לפעמים
להסביר שוב ושוב ( גם לרוכשים ממני) שכל המזונות המוצעים באינטרנט ע"י כאלה ואחרים אינם בריאים. ולא כל דבר שנותנים משפיע באופן מידי. לזרוק לכלב את השאריות של המזון שלנו זה בהחלט חסכוני ונוח לטווח הקרוב, בטוח הרחוק מי שמאכיל את הכלב בג'אנק פוד כמעט בוודאות לא יטפל בו כשיצטרך וטרינר . לדעתי כבר עדיף מזון זול לכלב ולא איכותי כל כך מהג'אנק שנותנים לו לאכול ונקרא "מזון ביתי" .
להסביר שוב ושוב ( גם לרוכשים ממני) שכל המזונות המוצעים באינטרנט ע"י כאלה ואחרים אינם בריאים. ולא כל דבר שנותנים משפיע באופן מידי. לזרוק לכלב את השאריות של המזון שלנו זה בהחלט חסכוני ונוח לטווח הקרוב, בטוח הרחוק מי שמאכיל את הכלב בג'אנק פוד כמעט בוודאות לא יטפל בו כשיצטרך וטרינר . לדעתי כבר עדיף מזון זול לכלב ולא איכותי כל כך מהג'אנק שנותנים לו לאכול ונקרא "מזון ביתי" .
הג'אנק פוד והאוכל הזול נותנים את אותה התוצאה.
לכלב שלי אני נותן פעם ב אורז בשר בקושי נותנים.
אגב נריה,רואיל קנין לכלבים לא ממש טוב.
אם תסתכל במרכיבים תראה שהתזונה שלו לא טובה.
לכלב שלי אני נותן פעם ב אורז בשר בקושי נותנים.
אגב נריה,רואיל קנין לכלבים לא ממש טוב.
אם תסתכל במרכיבים תראה שהתזונה שלו לא טובה.

האוכל הביתי - גם אם מדובר בבשר, עוף, שאריות וכו'- הוא רך ואינו בריא לשיניו של הכלב וגורם לבעיות בשיניים ובחניכיים ובשלב יותר מאוחר בעיות אלו יכולות להתפתח למצבים יותר קשים. מזון כלבים הוא קשה ומותאם לשיניים ולעיכול של הכלב.