ד"ר שרביט שלום,
שמי שרון, ולאחרונה התחלתי להרבות זוג כנרים בכלוב רבייה, כאשר הנקבה דוגרת על 5 ביצים והזכר מאכיל אותה.
שמתי לב שהזכר מתיישב לעיתים קרובות ליד הקן ומתחיל ללעוס את הזנב של הנקבה המקננת ואת חומרי הקן במקור שלו. רציתי לדעת האם זאת התנהגות טיפוסית במהלך הקינון? האם יש להפריד את הזכר? נראה שהדבר לא מפריע לנקבה כי היא ממשיכה לדגור על הביצים.
שמתי בכלוב מקל זרעונים כדי להסיט את תשומת לבו של הזכר מהזנב של הנקבה, אבל הוא ממשיך ללעוס את הזנב שלה.
חשוב לי לציין שאני מספקת לציפורים סידן (סבידה), זרעים ואוכל ביצה, כך שלא נראה לי שהדבר נובע מרעב...
כמו כן, מרגע שהזכר החל להאכיל את הנקבה הוא "מתנפח" לעיתים קרובות ומנער את ראשו וגופו, ואף משמיע מעין נקישות אף על פי שהסימנים הללו לא תמיד באים ביחד. לקחתי אותו לוטרינר שלי, שהמליץ על טיפות נגד פטרת המקור אם הבעיה לא תחלוף, ואף הורה לרסס את תחתית הכלוב ואת הציפור בפלימט נגד קרדיות. מילאתי אחר הוראותיו לגבי הריסוס, ורציתי לדעת מה יכול להיות מקור הבעיה? האם אלו התנהגויות רגילות בזמן רבייה? אילו סימנים יש לראות בציפור לפני שמתחילים טיפול תרופתי? על פניו נראה שהזכר כרגע בריא: הוא אוכל, שותה, מאכיל את הנקבה, מנקה את עצמו ושר כשהוא שומע זכרים אחרים.
מאוד אודה לעזרתך!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זכר כנרית אוכל את זנבה של אהובתו בזמן רבייה
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: זכר כנרית אוכל את זנבה של אהובתו בזמן רבייה
שלום לחברה
ראשית אינני יודע למה הכוונה פטרת המקור- האם מדובר בפטריית האספרגילוס ואם כן מדוע טופל התוכי כנגד אספרגילוס ?
לטיפול נגד טפילי עור אין אני ממליץ על ריסוס בפלימט, אומנם היצרן מתיר ריסוס על גבי התוכי אך החומר הזה נועד לריסוס משטחים וכלובים כנגד טפילי עור , לדעתי הוא חזק מדי ויכול לגרום להרעלה-אמנם הוא טוב מאוד לחיטוי כלובים כנגד טפילים אך אינני ממליץ להשתמש בו על התוכים עצמם.
נשיכת הזנב כשלעצמה איננה נשמעת לי כבעיה רפואית כלל אלא בעיה התנהגותית או תהליך חיזור,
כדאי להפנות שאלה זו גם לפורום מגדלים.
בהצלחה,
ראשית אינני יודע למה הכוונה פטרת המקור- האם מדובר בפטריית האספרגילוס ואם כן מדוע טופל התוכי כנגד אספרגילוס ?
לטיפול נגד טפילי עור אין אני ממליץ על ריסוס בפלימט, אומנם היצרן מתיר ריסוס על גבי התוכי אך החומר הזה נועד לריסוס משטחים וכלובים כנגד טפילי עור , לדעתי הוא חזק מדי ויכול לגרום להרעלה-אמנם הוא טוב מאוד לחיטוי כלובים כנגד טפילים אך אינני ממליץ להשתמש בו על התוכים עצמם.
נשיכת הזנב כשלעצמה איננה נשמעת לי כבעיה רפואית כלל אלא בעיה התנהגותית או תהליך חיזור,
כדאי להפנות שאלה זו גם לפורום מגדלים.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
בוקר טוב ד"ר שרביט, תודה על המענה לשאלתי 
לגבי הכנר, התרופה שהוטרינר רשם לי נקראת Nystarine, והבנתי שהיא אמורה לטפל בפטרת המקור.
בהמשך לייעוץ אצל הוטרינר, ריססתי את תחתית כלוב הרביה בפלימט וכן את הזכר הכנר מתחת לכנפיים וליד הטוסיק כדי למנוע אפשרות של Air Sac Mite. עקבתי אחרי הציפור לאחר הטיפול בפלימט ונראה שהוא מרגיש בסדר. קירבתי אותו לאוזן אך לא שמעתי קולות נקישה עם הנשימה. לאחר התבוננות שמתי לב שהנקישות שאני שומעת מקורן בעצם זה שהזכר נושך את זנב הנקבה.
אינני בטוחה באיזה מקרה, מתי והאם כדאי להתחיל לתת לזכר הכנרית את ה-Nystarine. אודה לעזרתך.
בתודה,
שרון
לגבי הכנר, התרופה שהוטרינר רשם לי נקראת Nystarine, והבנתי שהיא אמורה לטפל בפטרת המקור.
בהמשך לייעוץ אצל הוטרינר, ריססתי את תחתית כלוב הרביה בפלימט וכן את הזכר הכנר מתחת לכנפיים וליד הטוסיק כדי למנוע אפשרות של Air Sac Mite. עקבתי אחרי הציפור לאחר הטיפול בפלימט ונראה שהוא מרגיש בסדר. קירבתי אותו לאוזן אך לא שמעתי קולות נקישה עם הנשימה. לאחר התבוננות שמתי לב שהנקישות שאני שומעת מקורן בעצם זה שהזכר נושך את זנב הנקבה.
אינני בטוחה באיזה מקרה, מתי והאם כדאי להתחיל לתת לזכר הכנרית את ה-Nystarine. אודה לעזרתך.
בתודה,
שרון
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
ניסטאטין איננה תרופה לטיפול בפטרת המקור אלא בפטרייה הנמצאת בעיקר בזפק ובלוע הנקראת קאנדידה.
לקביעת תורים ומקרים דחופים: