לוקחים מכשיר טלפון שהייעוד שלו הוא לדבר ועושים ממנו מכשיר של כמה שיותר דברים.
סיפור על המכשיר שלי...
חשבתי , מה אני צריך במכשיר?
1. שיצלצל -

2. שאשמע ברור את הצד השני -

3. שכשהוא נופל הוא לא יתפרק לארבע חלקים, מכסה בטרייה לוח מקשים וגוף.

4. שאוכל למצוא אנשי קשר

5. שכשאני מתקשר לאחרים שלא ינתקו לי ויגידו שלא מכירים את המספר
עכשיו לא תאמינו אבל היה לי כזה פלאפון מושלם מבחינתי , כזה כמו גוש ברזל קטן , כזה ששמים אותו בכיס לא מחפשים אותו בבית כי המכנס מתחיל לרדת מהמשקל ואין מצב שלא תרגיש אותו. כזה פלאפון שכשהוא מצלצל מי ששומע מחייך אבל כשאתה מוציא אותו לענות מי שרואה אותו חושב שהוא חזר אחורה בזמן .
כשלאה אמרה לי שהיא הולכת לשדרג לי אותו נהייתי חיוור, איך אפרד ממנו חשבתי, הוא עונה לי על הצרכים אמרתי לה אז בשביל מה לשדרג? נכון זה כמעט כמו להסתובב עם טלפון חוגה של בזק אבל הרגשתי בפנים שאם הטלפון הזה הולך ממני הוא כבר לא יחזור
ומה שאני אקבל לעולם לא יחליף אותו. כי ראיתי כבר את הפלאפונים הדקים עם המגע והייתי בטוח שבפעם הראשונה שהם יפלו לי מהיד אני אצטרך שפכטל לגרד אותם מהריצפה. והפלאפון שלי ...פטיש, אני דופק איתו מסמר בקיר ותולה תמונות, הוא נופל לריצפה צריך להחליף קרמיקה, הוא נופל על הנעל שובר לך את הבוהן, בכלל כל מה שרציתי שיהיה בו היה ( לא שהרבה) .
אבל לבסוף נכנעתי , אמרתי ללאה אני רוצה פלאפון הכי פשוט שיש ( הייתי בטוח שהיא תחזיר אותו) בלי משחקים, בלי מגע, בלי צילצולים,
כזה שמתקשרים עונים שלום שלום מנתקים.
את הפלאפון שקיבלתי לקחתי איתי לאחר שבועיים שהיה אצלי ונסעתי לנקודת המכירה של פלאפון, לקחתי מספר וחיכיתי, כשהגיע תורי ביקשי לשדרג אותו בחזרה למה שהיה לי, אמרתי שאני מוכן להוסיף כסף אבל כלום לא עזר, הפלאפון הישן שלי הלך לעולמו, נגרס, לא יחזור יותר.
בלב כבד נותרתי עם טלפון שבכל פעם שהוא נשמט לי מהיד אני לא יודע אחרי מה לעקוב כדי לא לפספס חלקים, כשאני מחפש אנשי קשר ולוחץ על האות "א" אני מקבל איש קשר באות "ב" , כשאני מתקשר לאנשים ברגע שהם עונים הוא מנתק כאילו אומר "תחזרו אלי למה שהשיחה תהיה על חשבוני"? אמיתי מאוד .
מה רציתי להגיד? לדעתי מוציאים ממכם אלפי שקלים על כל דור חדש והדורות מתחלפים במהירות בזק, ברוב היישומים חלק ניכר מהאנשים לא משתמשים ולמי שכן משתמש להוציא סכום של 2500 ש"ח על מכשיר שבעוד שבוע יהיה שווה 300 ש"ח ? חבל.