ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מה דעתכם על רשיון בגיל 16 לקטנוע ?

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: מה דעתכם על רשיון בגיל 16 לקטנוע ?

שליחה על ידי נטליקי »

חח אלי אהבתי תמונה

ויניב, כפי שדקל אמר אתה די נראה לי מקובע על הרעיון, גם אני ככה, כשאני מקובעת על משהו מה שאחרים אומרים לי זה נשמע לי כמו דיבורי סרק. רק אחרי שאני פותחת את הראש ומנסה להבין קצת מעל הכתפיים ולהבין למה הם אומרים לי את מה שהם אומרים אני מזדהה איתם.
תאמין לי שלא שווה לך לסבול את השריטה פה שריטה שם, או את החליקה פה חליקה שם רק כדי להיות נייד. (אחרי שריטה, ואחרי חליקה זה עלול להיות משהו הרבה יותר רציני) אני מבינה אותך ויודעת שזה בעייתי כשאין לך אפשרות להיות נייד (כאחת שהייתה עד לא מזמן בגיל) גם אני שקלתי בהתחלה לעשות רישיון לאופנוע (כן כן.. אפילו שאני בת והכל חירפן אותי הקטע שאני לא ניידת) אבל הצלחתי מהר מאוד לשנות את דעתי אחרי שהבנתי מה כרוך בזה (בידיוק מה שהחברים פה אמרו לך), והנה חיכיתי קצת. התחלתי בגיל 16.5 ללמוד נהיגה, והיום כשאני בת 17 ו-4 חודשים אני בעלת רישיון נהיגה לאוטו.
בזמן הזה שלא הייתי ניידת, אח שלי וההורים שלי היו עוזרים לי להתנייד, ואם זה ללכת למסיבה או מקומות רחוקים אז פעם הורה אחד של חברה מסיע, פעם הורה שני, פעם הורה שלישי. מתחלקים.
אני אומרת לך מכל הלב אל תיקח את הסיכון, תחשוב גם על אמא שלך שלא תהיה שלמה ושקטה כל פעם שאתה תצא עם האופנוע..

אחרי הכל אתה זה שמחליט, אבל תנסה באמת לפתוח קצת את הראש ולהבין למה אנחנו אומרים מה שאנחנו אומרים.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה תמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
Yaniv5
גוזל
גוזל
אזור מכירה: אשקלון
שם פרטי:: יניב

שליחה על ידי Yaniv5 »

חברים כולכם צודקים נתחיל מדקל ונגיד לו שזה שאני די מקובע לרעיון זה נכון אני כמעט בטוח שאני יוציא אלה אם יקרה משהו חריג של יאפשר לי אבל תמיד טוב לשמוע דעות של אחרים ומקרים אחרים....

אלי ללא ספק אתה צודק מילה במילה אני משתדל לא ללחוץ על אמא שלי....
חחחח נשמע ממש הגון להגיד תפילת הדרך לפני שעולים לאופנוע של BMW אני הייתי אומר את כל התפילות שאפשר :) ליתר ביטחון ;)
חחח הבדיחה ממש מצחיקה פעם שמעתי אותה אבל שכחתי עכשיו הזכרת לי אותה וצחקתי מחדש :D
לאבא שלי אין בעיה עם זה ולא כי לא אכפת לו ממני הוא בן אדם ריאלי הוא אומר לי תשמע אתה ילד גדול אתה יודע מה הסיכון אם אתה מחליט להוציא שיהיה בהצלחה מבחינתי אין בעיה....
אמא שלי זה זאת עם ה"תיסבוכים" וכל דבר היא חשובת לרעה במקום לטובה...

נטליקי מה שאתם אומרים ממש לא נשמע בשבילי כמו דיבורי סרק ותאמיני לי שבעקבות זה אני ממשיך לחשוב אם כדאי או לא זה מגביר את המודעות שלי לסיכון שבדבר אבל כשאני חושב על כמה זה חיוני ויקל עלי אז לפעמים אני שוכח את הסיכון שיש בזה מההתלהבות...
אמא שלי באמת תיהיה לא הכי שקטה שאני יצא איתו והחלטתי עם עצמי שאני ישתדל ליסוע עליו כמה שפחות.....
זה לא אומר שאני ילד ברגל ממקום למקום אבל אני לא יחפש לאן ליסוע בכוח אני לא יעבוד במשלוחים ולא במה שדורש הרבה ליסוע בעיר....
בנק ישראל הולך להוציא מטבע חדש כדי להנציח את זכרו של אריאל שרון. ערך המטבע יהיה 17 ש"ח - כמעט ח"י
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי צחי21 »

רוצה דעה...

אל תסמוך על זה שאתה נהג טוב.. ואל תסמוך על אנשים שיבחינו בך...
אל תסמוך על נהגים שלא יעשו טעות ויגרמו לתאונה...ואל תסמוך על זה שלא יתקשרו אל נהג שנוסע באוטו לצידך ויסית את דעתו...

טעויות קורות...תאונות קורות..לכן קוראים לזה תאונה...
שמור על החיים שלך ועל הבריאות שלך...
יש לי חבר נכה בן 24 מתאונה שפגע בו רכב בטעות..ממש רק נגע בו והוא איבד שליטה...
אם הוא היה יכול לחזור בזמן לגיל שלך...

שנינו יודעים איזה החלטה הוא היה מקבל....

למרות שזה מגניב וזה פוזה וזה כיף ליהיות נייד ולא תלוי בהורים...

יותר מגניב זה ללכת ולא לשבת כל החיים...

(וזה התחרז במקריות)
סמל אישי של משתמש
שלומי כהן
גוזל
גוזל
אזור מכירה: נרכז
שם פרטי:: שלומי כהן

שליחה על ידי שלומי כהן »

להוציא רשיון זה לא הבעיה .
לנהוג בגבישים בארץ שלנו זה לו הכי בטוח נהגי הרכב לא כל כך מתיחסים לרוכבי אופנוע בכביש
אני מנסיוני כבר לא רוכב על אופנועים קרוב לחמש שנים מסיבה פשוטה כעבור זמן מה הגב נדפק ותאמין או לא הכאבים לא נעמים
החלקתי שברתי ומה לו ומי שמכיר אותי יודע על איזה כלים רכבתי

אז לדעתי תפנים ותקשיב להורים הם תמיד אבל תמיד צודקיים
תמונה
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

יניב לדעתי זה מיותר לחלוטין להוציא רשיון על אופנוע / קטנוע כאשר עוד שנה תוכל להוציא כבר על רכב נורמלי ובטוח
ככה אתה לא מוציא כסף פעמיים כדי להוציא רשיון תחשוב שייקח לך חודשיים שלושה להוציא רשיון
ולאחר עוד שלושה חודשים תוכל להוציא רשיון על רכב כך תחסוך את הכסף ותוכל להוציא אותו על הדברים שבאמת חשובים בחיים
לגבי האמונה המאוד מוטעית שתוכל לשכנע את אימא שלך רוב הסיכויים שלא תוכל לעשות זאת
טוסטוס שמסכן אותך הוא לא כמו תוכי שיעשה קצת רעש ולכלוך אל תתבלבל בין השניים ותחשוב שאימא שלך תוותר בקלות
ולמען האמת אם היה לי ילד לא הייתי מסכים לו בשום אופן לעלות על רכב דו אופני ממונע מכל סוג שהוא ולא משנה בן כמה הוא
ותאמין לי שהייתי מוודא שגם חברים שלו לא יהיו מטומטמים מספיק לתת לו לרכב לא בתור נהג ולא בתור נוסע
השיטה לעשות זאת היא מאוד פשוטה אופנועים וקטנועים הם רכבים דליקים וקצת בנזין וגפרור זה כל מה שצריך
בכדי לוודא שאף אחד לא יצטרך לשבת שבעה או להחליט אם לתרום את האיברים של הילד שלו
אם אימא שלך גולשת באתר היא יכולה לפנות אלי בפרטי ואני אסביר לה איך להצית אופנועים בקלות
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
שלומי כהן
גוזל
גוזל
אזור מכירה: נרכז
שם פרטי:: שלומי כהן

שליחה על ידי שלומי כהן »

גוני בראו לידיעתך רשיון לאופנוע לוקוח להוציא בדיוק יומים
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

יניב שוב- אתה צעיר ופזיז וזה טבעי, כולם פה כאלה או היו כאלה. כמו כל דבר יעבור לך החשק. תחשוב שאתה מוריד משחק במחשב. בהתחלה אתה מתלהב ולא מפסיק לשחק בו, אבל אחרי זמן מה זה כבר נמאס לך ... אותו הדבר עם האופנוע, בהתחלה אתה תתלהב שאתה נייד ויכול לנוע ממקום למקום אחרי כמה זמן זה יימאס לך ואז חבל גם על הכסף וגם על המאמצים. עדיף שתשקיע במשהו בטוח ומשהו שישרת אותך גם בעתיד.
אתה בעצמך אמרת:
כשאני חושב על כמה זה חיוני ויקל עלי אז לפעמים אני שוכח את הסיכון שיש בזה מההתלהבות
תנסה לחשוב מעבר להתלהבות, בגיל העשרה קשה לחשוב על העתיד, יותר רואים את "עכשיו והרגע", אבל תנסה לחשוב על מה שישרת אותך בעתיד. אני לא חושבת שאם תחכה שנה זה יעשה את ההבדל.

דרך אגב, מי שמחליט אם אתה תוציא רישיון על אופנוע זה אחרי הכל ההורים שלך. לא אנחנו, לא חברים שלך ולא אתה. הכסף הוא אצל ההורים שלך, תחשוב על ההוצאות שהם צריכים להוציא, גם שיעורים, גם טסט (ואם חלילה לא תעבור פעם ראשונה אז כמה טסטים שזה לא מעט כסף), גם ביטוח, גם לקנות אופנוע. ובעתיד גם לממן לך שיעורי נהיגה לאוטו, טסטים.. תחשוב גם עליהם.

אני לא רוצה שתחשוב שאני מטיפה לך, אני באמת לא רוצה שתעשה את הטעות הזאת, אבל אחרי הכל זו החלטה שלך, אני אמרתי את שלי, וכל מה שתבחר שיהיה לך בהצלחה ואל תשכח לעדכן תמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
אוהבת_תוכים
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אוהבת_תוכים »

חחחח גוני איזו המלצה חח אהבתי את התגובה
וברצינות יניב ממש לא כדאי לך
גם אם אתה הכי זהיר בעולם עדיין יכולים להיכנס בך
אחותי מכירה משהי שמשהו נכנס בה שבועיים אחרי החתונה
הבחורה הפכה לצמח !
איך אתה חושב מרגיש בעלה?
ותבין היא היתה זהירה והכגל
אבל משהו נכנס בה
אגב אם היא היתה באופנוע היא היתה מתה ולא צמח
היא בתהליך שיקום אבל ממה שהבנתי עדיין לא מדברת
נו שווה את זה?
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

היה בחדשות לפני כמה חודשים על רוכב קטנוע שמשאית "נגעה" בו בטעות והוא נפל מתחת לגלגלים ונמעך
אני לא יודע כמה זהיר הוא היה אבל אני יודע שהוא איננו כרגע
בכל מקרה לדעתי צריך לחייב את כל המתאבדים למיניהם בחתימה שלהם ושל הוריהם על כרטיס אדי לפני שבכלל יוכלו לגשת למבחן תיאוריה
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
Yaniv5
גוזל
גוזל
אזור מכירה: אשקלון
שם פרטי:: יניב

שליחה על ידי Yaniv5 »

ברור שלא שווה.....
אבל על כל דוגמא של מישהו שקרה לו משהו אני יכול להביא דוגמאות של 15 אנשים שלא קרה להם כלום......
בכ"מ אני ייקח לתשומת ליבי את מה שאתם אומרים פה ויחשוב על זה....
למרות שאני יודע שאני מאוד רוצה את זה ורוב הסיכויים שאני ירצה את זה אני יחשוב על זה שוב.....

נטלי אין לי מה להגיד את צודקת ב100%....
מבחינה כספית זה לא נורא הבעיה היחידה פה זה הסיכון....
בנק ישראל הולך להוציא מטבע חדש כדי להנציח את זכרו של אריאל שרון. ערך המטבע יהיה 17 ש"ח - כמעט ח"י
שלח תגובה

חזור אל “דיבורים כמו חול ואין מה לאכול”