ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הבשר שלכם- מראות מזעזעים!

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

גילהסי
בקיעה
בקיעה

Re: הבשר שלכם- מראות מזעזעים!

שליחה על ידי גילהסי »

קשה לי להאמין שכולם יהפכו להיות צמחוניים למרות כל המראות הקשים בסרטון. רובנו אוכלים ואוהבים בשר, ביצים ומוצרי חלב. אך, לאור התמונות הקשות, מובן בהחלט ריחוקם של הצמחונים ממוצרי בשר.

הסרטון מזעזע. ממש כואב הלב לראות איך מתעללים בבעלי החיים כאילו הם חפצים דוממים שלא חשים בכאב ובפחד. המראה של האפרוחים המושלכים בגסות לפח, מעורר חלחלה.

יהודה, איני רוצה לפגוע בכך ובאמונתך, אבל אם הזכרת את התורה וענייני השחיטה - התורה מצווה על הרבה דברים וביניהם: לא תרצח, לא תגנוב וכו', ועוד ציוויים שנועדו לשמור על יחסים הומניים שבין אדם לחברו. הענין הוא שלמרות כל האיסורים, ישנם אנשים רבים שלא מיישמים את המצוות, וביניהם דתיים רבים (להזכיר לך מקצת דברים: אמא טליבאן שהתעללה בילדיה, אריה דרעי שגנב מהקופה הציבורית ועוד). כך גם שאין קשר בין התורה לבין ההתעללות אותה חווים בעלי החיים על ידי המגדלים ועל ידי השוחטים, שנובעת מאופי המגדל/שוחט.

בעלי החיים שמגדלים אותם על מנת שייהפכו לבשר לאכילה בסופו של דבר, עוברים התעללות קשה, מזוויעה ומיותרת, על ידי אנשים חסרי לב ומצפון. היה אפשר לעשות זאת אחרת. לגדל אותם בצורה שונה, לתת להם תנאים יותר טובים ולהתייחס אליהם בצורה אנושית יותר ולא כאל זבל. את האפרוחים אפשר לתת, כפי שכבר נאמר כאן, לבתי ספר ומוסדות שונים, או למגדלים פרטיים ולא לזרוק ולחנוק אותם בשק, ולאשפה.
natan
גוזל
גוזל
שם פרטי:: נתן

שליחה על ידי natan »

גילהסי זה שיש כמה אנשים שהולכים עם כיפה אבל מפרים מצוות זה לא ישר להגיד על כולם אני אל דתי אבל אני אומר רוב הדתיים אנשים טובים וגם אם שוחטים לפי התורה אז זה פחות סבל לחיה וגם כמו שכתבתי מקודם אין מה לעשות בשר זה בריא צריך בשר רק מה אפשר לגדל יותר טוב
SBHTK12360
ביצה
ביצה

שליחה על ידי SBHTK12360 »

מזהההההההההה לא יאומן מה שעושים להם אני לא אומר שלא צריך לאכול בשר אבל יש דרכים שפחות גורמים סבל לחייה שמגדלים אותה או שוחטים אותה מה בגלל שזו חייה ככה הם מתנהגים אלייה?למה חייה לא מרגשיה אינלה רגש?!!!!!!!!!!!!!זה מזכיר לי משהו שאמרו על מידנה אחרת שהיה לפנ הרבה זמן והתעללו בנו ועכשיו עושים את זה פה בארץץץץץץ!!!!!!!!!!!אני לא יגיד מה כי אני לא יודע מה תיהיה התגובה שלכם
סמל אישי של משתמש
יהודה גבריאל
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יהודה

שליחה על ידי יהודה גבריאל »

גילהסי מה הקשר עכשיו כל מה שהזכרת אריה דרעי אמא טליבאן ואנשים שלא מקיימים מצוות מה הקשר בכלל אני אמרתי שהשחיטה היהודית היא השחיטה שגורמת הכי פחות סבל לחייה אני דיברתי על השחיטה לא דיברתי על ההתעללות לפני השחיטה בזה את צודקת גם לפי התורה אסור להתעלל בבעלי חיים בגלל שזה צער בעלי חיים והתורה אוסרת את זה
תמונה
הולך אדם הולך והוא כנר דועך
ואין שואל ואין יודע למה זה ואיך
עצב בעינייו ועצובים שיריו
קרב יומו זאת יודע והוא סופר ימיו
קורא ואין עונה לאלוהים פונה
עד אנא יתענה.

עמוק בלב יודע דבר לא יעזור
עמוק בלב יודע כי אין כי אין מזור.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אני אגיד לך מה הקשר... כי יש מה שנקרא "דרך ארץ קדמה לתורה" וזה שתורה מאפשרת זה לא אומר שאתה לא צריך לכבד אדם שחושב אחרת. להכנס לכתוב זה בשר=טעים רצח וכל מיני אמירות כאלה ואחרות חסרות רגישות ומתחשבות בזולת סותרות את כל התכתובת שלך בנושא תורה ועל כן קיבלת דוגמאות אחרות. אני לא דתי אבל אני יכול להגיד לך שזה שאתה שם כיפה על הראש לא עושה אותך ואף אחד אחר דתי. להיות בצבא השם זו זכות. ובדיוק כמו שאם הייתי נותן לך נשק בפעם הראשונה וזורק אותך באיזה חור לא היה עושה אותך חייל גם כאן אותו דבר. אז בוא נפסיק לנפנף בנושא הדת ואין זה קשור לנושא הדיון.

אני אוכל בשר והאמת? הלוואי שכבר מאז הייתי מרגיל את ילדיי אחרת והיום יש לי עם זה כל מיני מחשבות שדיי מפריעות לי לקחת את זה צעד אחד קדימה, אך יחד עם זאת אני יודע שזה עניין של זמן, לפחות מהצד שלי. ראשית, אנו בני האדם לא אמורים לאכול בשר (גם גבינות אגב), זה לא בריא, לא תורם לנו כלל ויש היום חלופות מצויינות שפשוט לא מודעים אליהם.
שנית והכי חשוב הדרך כמובן שמגדלים בשר לאכילה - זו הסתכלות כמו על תוכים, כן לשים תוכי בכלוב או שנכון הוא לתת להם לחיות חיי חופש ולדעתי אם כבר אתה עושה משהו כזה צריך לתת את התנאים הנדרשים. אפשר אחרת אז למה לא?
הילדים של היום כולם עם אינטרנט וחשופים למידע שאחרים לא היו חשופים. הם בגילאים שהשינוי הוא אפשרי ואני תקווה שכך באמת זה יהיה בעתיד לבוא.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

נטלי הבנתי.. תראי בבדיקות דם מה חסר ולפי זה אולי תדעי למה זה נגרם.. מקווה שיתסדר :)
מצאתי קצת מידע אם זה יעניין אותך, לגביי נשירת שיער-

(מתוך מאמר מאת יעל אבנון, נטורופתית)

1. עודף כולסטרול - לצמצם במאכלים כגון המבורגרים, כבד עוף, בורקסים, חמאה, שמנת, מזון מהיר, חטיפים, מרגרינה, סוכרים וכדומה.

2. מחסור בחלבון - לצרוך חלבון מהחי: ביצים, עוף ללא עור ושומן, גבינות צאן, דגים,
או חלבון מהצומח: דגנים וקטניות- שילובם ביחד יוצר חלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, למשל אורז ועדשים או
לחם עם חומוס. על מנת שחלבון יתפרק היטב בקיבה, יש צורך בהפרשה תקינה של אנזימי עיכול, אם אין מספיק אנזימים,
ניתן לקבל אותם כתוסף מזון.

3. מחסור במינרלים - המינרלים אבץ, ברזל, סיליקה וגופרית הם החשובים ביותר.
מקורות לאבץ- גרעיני דלעת, חמניות, אגוזים, שקדים, דגנים, ביצים, חומוס.
מקורות לברזל- עדשים, חומוס, סויה, ירקות ירוקים, שעועית, תרד, בשר.
מקורות לסיליקה- קליפות פירות וירקות- עדיף אורגנים, סובין שיבולת שועל, אורז חום. הצמח שבטבט מכיל גם סיליקה וגם אבץ.
מקורות לגופרית- ביצים, כרוב, ברוקולי, לפת, שום, בצל, שעועית.
יש צורך להעשיר את הגוף גם בשאר המינרלים- מגנזיום, כלור, זרחן, יוד, סידן, מנגן ונחושת.

4. מחסור בויטמינים - מחסור בוטימינים מקבוצה B, A ו-C עלול לפגוע בבריאות השיער.
לכן יש צורך בתזונה נכונה ומאוזנת ובמקרה הצורך, בתוסף מולטי-ויטמין איכותי.

5. מחסור בחומצות שומן - חומצת שומן אומגה 3 ניתן למצוא בדגים כמו: סלומון, מקרל, סול, הליבוט, טונה, סרדינים.
או ממקור צמחי כמו זרעי פשתן טחונים.

6. עודף מתחים - שילוב של מתח ומחסור ברכיבים חיוניים, ידלל מהגוף יותר ויטמינים. בעיקר ויטמינים מקבוצה B ו-C.
לכן חשוב להפחית מתח ולנסות טכניקות הרגעה. שימוש בגלולות למניעת הריון גורמות לחסר בויטמין B6.
ויטמין זה חשוב מאוד לטיפול בנשירת שיער, ניתן למצוא אותו בעדשים, תרד, דג סלומון, חומוס, עוף, תפוחי אדמה, דגנים, קטניות, עגבניות,
אגוזים, אבוקדו ועוד.

7. עודף ברעלים - כאשר בגוף מצטברים רעלים שונים, נוצר עומס על תפקודי הכבד. הפסולת המיותרת סותמת את כלי הדם ומכבידה על
זרימת הדם. נימיות הדם הקטנות המזינות את שורשי השיער, נסתמות גם הן ומתחילה נשירה.

8. זרימת דם איטית - בנוסף לעודף ברעלים החוסמים את כלי הדם, ישנם עוד מצבים הגורמים לזרימה לקויה, והם:
דם סמיך- עודף בטסיות בדם יוצר דם סמיך הזורם באיטיות, כך דם לא מגיע ביעילות לרקמות השונות וקשה לו לעבור את מחסום המוח
ולהגיע לשורשי השיער. במקרה כזה יש צורך לדלל את הדם. ניתן לעשות זאת ביעילות בעזרת ויטמין E.
כולסטרול מחומצן- כולסטרול מחומצן הוא זה ששוקע בדפנות כלי הדם, מצמצם את קוטרם ומפריע לזרימה תקינה.
יש צורך להפחית את רמת הכולסטרול בדם ובנוסף להפחית את כמות הרדיקלים החופשיים אשר מחמצנים את הכולסטרול.
זאת ע"י צריכה של אנטי- אוקסידנטים.
בעיה בכיווץ והרפיה של כלי דם- עלולה להיווצר כאשר חסר חלבון איכותי בגוף הנקרא אלסטין, התורם לגמישות כלי הדם.
העשרת הגוף בחומצות אמינו חיוניות תתרום בנושא זה.
חוסר בפעילות גופנית- פעילות גופנית קבועה תורמת לזרימה טובה של דם בגוף.
דם עשיר בחמצן מגיע לרקמות הגוף.
עישון- מכווץ את כלי הדם וגורם להפרעה בזרימת דם תקינה.
צמחים כמו ג'ינקו בילובה ורוזמרין משפרים את זרימת הדם בגוף.

9. עודף ב-DHT - הטסטוסטרון בגוף הופך ל-DHT (דהידרו-טסטוסטרון) ע"י אנזים שנקרא 5 אלפא רדוקטאז.
ה-DHT מפעיל בגוף גנים המקצרים את שלב הצמיחה של מחזור השערה.
כך הזקיקים הופכים לזעירים ובהדרגה נוצרות שערות דקות וקצרות יותר, עד שהן נושרות.
הפתרון- SAW PALMETTO- פרי הדקל הננסי:
מחקרים הראו כי הפרי חוסם את פעילות האנזים 5 אפלא רדוקטאז ובכך מוריד את רמות ה-DHT.
בנוסף הוא חוסם את אתרי הרצפטורים בממברנות התא וכך ה-DHT לא נספג בתאים.

10. בעיות בבלוטת התריס - ההורמונים של בלוטת התריס אחראים על חילוף החומרים של כל תא בגוף. מחסור או עודף בהורמונים אלו
עלול לפגוע בכל מערכות הגוף. תהליכי בניה בגוף דורשים אנרגיה רבה ואת האנרגיה הזאת אנו מקבלים בעזרת הורמוני בלוטת התריס.
כאשר ישנה בעיה בבלוטה, לא תהיה מספיק אנרגיה ותהליכי הבניה בגוף יפגעו.
צמיחת שיער דורשת גם היא אנרגיה מהגוף וכאשר לא תהיה כזאת, השיער יפגע. לכן חשוב לאבחן את פעילות הבלוטה ע"י בדיקת דם
ולטפל בהתאם. הטיפול יכלול תזונה נכונה והתאמת תוספי מזון המיועדים לטיפול בבלוטה.

11. מחסור בנוגדי חמצון - מחסור בנוגדי חמצון מביא לעודף ברדיקלים חופשיים בדם.
רדיקלים חופשיים פוגעים בתאי הגוף, גורמים להזדקנות מואצת ולמחלות שונות. הרדיקלים גורמים לשקיעת שומנים בדפנות כלי הדם
ומצמצמים את קוטרם.
ויטמין C הוא נוגד חמצון, מפחית את כמות הרדיקלים החופשיים בדם וחשוב להרחבת נימיות הדם בקרקפת ולהובלה תקינה של חמצן לזקיקי השיער. ע"פ מחקרים נראה כי למתקרחים יש רמות נמוכות של ויטמינים C ו-E.
ישנם עוד הרבה ויטמינים ורכיבי תזונה המשמשים נוגדי חמצון, אשר עוזרים לצמצם את הנזק הרב של הרדיקלים החופשיים.

כמו שרואים יש הרבה סיבות לנשירת שיער, כדי לדעת בדיוק ממה זה נגרם צריך לעשות בדיקות דם, יש גם בדיקות משורש השערה
אצל רופא מומחה.. מה שבטוח זה לא קשור לבשר בלבד

אדיר כל הכבוד לך.. תמונה

אחרי שאני קוראת את התגובות אני מבינה שכבר ראיתי את הסרטון הזה, לפחות קטעים ממנו.. הקטע עם האפרוחים מזעזע פשוט
להערים אותם חיים אחד על השני... לא מבינה מי הסכים לעבוד בזה, עדיף כבר להיות מובטל! :\
בקיצור מקווה שהמצב ישתנה.. נהיה אופטימיים.
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי נריה »

וואוו

באמת מגעיל אני לא אפסיק לא כול בשר אך אולי אוכל פחות בשר ויותר ביצי חופש

כמו שגבריאל אמר השחיטה היהודית כואבת הכי פחות לחיה ותנאי הגידול הם בהחלט התעללות

אין חוקים שמגבילים את ההתעללות איפה שהוא?
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

לצערי אין חוקים כמו שצריך במדינה הזאת בנוגע לאכילת בעלי חיים.
ראיתי את הסרטון,פשוט זוועה!
אני לא חובב בשר,בעיקר עוף אני אוכל.
אבל אולי הגיע הזמן באמת לעבור לצמחונות והאמת
לא חסר דברים לאכול שהם לא בשר וגם בשר לא בריא לגוף.
ואני אפילו חושב ששניצל של טבעול יותר טעים משניצל רגיל.
לא חושב ששחיטה כשרה פחות כואבת משאר השחיטות וגם אי אפשר לדעת מה פחות כואב
כי אנחנו לא אלה שנשחטים.
יהודה,עם כל הכבוד לדת היהודית יש לא מעט דברים שגובלים באכזריות
כמו להשתמש בתרנגולת כדי לכפר על המעשרים הרעים ביום כיפור.
או לקחת ליונה את הביצים שלה ולגדל אותם במקום שהיא תגדל אותם.
דרך אגב רשום בתורה שהתעללות בבעלי חיים הוא עונש חמור,
ומה עושים בעסקי המזון? מתעללים בכל החיות שם! בין עם זה הרעבה או גזירת מקור או שיניים לבעלי החיים ששם. אם רוצים לאכול אותם אין שום בעיה
אבל לפחות שיטפלו בהן כמו שצריך.
אז "בשר= טעים רצח" ממש בוגר מצדך :S
אדיר אתה כל כך צודק.
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

שירלי תודה רבה על המידע המועיל. אני בהחלט אבדוק שוב והפעם טוב ממה נובעת הנשירה והעייפות. אני אעשה שוב בדיקות.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
moreno
ביצה
ביצה

שליחה על ידי moreno »

לא הסתכלתי על הסירטון כי אני יודעת מה יהיה בו. ראיתי כמה סירטונים כאלו בעבר ונורא הזדעזעתי אבל בכל זאת המשכתי לאכול בשר. :(
רק כשקיבלתי את איוי הקוקוטלית שלי לפני שנה וחצי והתחברתי אליה הבנתי כמה זה נורא מה שאנחנו עושים לחיות. פתאום למדתי כמה שהיא חכמה ועדינה ומצחיקה ואוהבת ופשוט לא יכולתי להסתכל יותר על חיות כמו על משאב שנועד לבני אדם.
בהתחלה הפסקתי לאכול עופות ואחר כך פרות. היום אני אוכלת רק ביצים של תרנגולות חופש ומוצרי חלב של כבשים כי קראתי שגידול כבשים לחלב יותר הומני מפרות. בגלל שאני לא ממש בטוחה בזה אני משתדלת להמעיט. :)
כמו שירלי אין לי אשליה שפעם יפסיק טבח החיות וכל העולם יהיה צימחוני אבל לפחות אני יכולה לשלוט במה שאני עושה. גם הפחתנו את צריכת הבשר בבית באופן כללי כך שהילדים שלי אוכלים הרבה פחות בשר.
שום נשירת שיער חולשה ושום נעלים... אם אוכלים מאוזן זה לא קורה.
תתיעצי עם דיאטנית או תקראי באינטרנט יש המון אינפורמציה על הנושא. אל תותרי - פשוט תעשי את זה עם קצת יותר השקעה בלקרא ולהבין איך לאזן את התפריט. בהצלחה!
שלח תגובה

חזור אל “דיבורים כמו חול ואין מה לאכול”