ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

יום כיפור קרב ובא והשימוש בתרנגול כפרות בפתח

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

מה דעתכם על המנהג של שימוש בתרנגולות לכפרות ?

1. אנחנו נוהגים להשתמש בתרנגולות לכפרות זה הכי עוזר
2
13%
2. אנחנו משתמשים בתרנגולות כי זה מנהג ותמיד עשינו זאת
1
6%
3.אנחנו פעם השתמשנו בתרנגולות אבל היום אנחנו נותנים צדקה
8
50%
4.אנחנו לא מאמינים בזה בכלל , לא עושים כפרות.
5
31%

סך הכול הצבעות: 16

jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

Re: יום כיפור קרב ובא והשימוש בתרנגול כפרות בפתח

שליחה על ידי jhony_bravo »

במקור הרעיון של הכפרות היה לתת את התרנגול לעניים כדי שתהיה להם ארוחה מפסקת טובה
פעם המנהג (לא מדובר בהלכה) היה לקחת תרנגול ולתת לעניים שיכלו להכשיר אותו ולאכול אותו
היום מעט מאוד אנשים יודעים איך להכשיר בשר מאחר וכל הבשר כבר מגיע מוכשר לסופר
כל שנה לא מעט רבנים חותמים על מכתב שמבקש מכולם לא לשחוט תרנגולי כפרות אלא לתת צדקה
כבר ב"שולחן ערוך" נכתב על מנהג הכפרות שמדובר בדרכי האמורי (מנהג פסול שאין מקומו ביהדות)
הרב עובדיה יוסף פסק כבר כנגד המנהג בעיקר מסיבות של כשרות והחשש מלהחטיא אנשים באכילת בשר לא מוכשר
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
shomri
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shomri »

מנהג איום ונורא. סבל בל יתואר לחיה, כפרות רק עם כסף ועדיף לא לחטא בכלל...
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

שליחה על ידי נריה »

אנחנו אישית עושים עם צדקה כי זה יותר נוח לנו אבל עד לפני כמה שנים עשינו עם תרנגול ולדעתי אין עם זה שום בעיה הרי שוחטים אותם בסוף ע''מ לאכול אותם אני לא חושב שהשניה הזו שמסובבים אותם סביב הראש משנה להם משהוא או מציקה להם זה בדיוק כמו שתופסים תוכי ע''מ להעבירו לכלוב אחר או אפילו פחות מזה כי התוכי נבהל יותר . מי שטוען שזו התעללות צריך שלא לאכול עופות כי הרי שוחטים גם אותם !
סמל אישי של משתמש
שגיא5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שגיא5 »

פעם הינו עושים כפרות עם תרנגולת אבל כבר הרבה זמן שלא עושים ונותנים רק צדקה שאני הייתי קטן וראיתי שכולם ככה עושים לא נראה לי משו שזה לא טוב או שהיה איכפת לי כי ככה חשבתי שזה מה שצריך אבל אחרי זה כבר ההורים שלי הפסיקו לבד מזה. שאני יעשה בעצמי אני יעשה רק עם כסף ואתן אותו לעניים ביד אנשים אומרים שזה שטויות אבהל אפילו אם זה לא עוזר כמו כפרה על איזה חטאים שעשינו לפחות עניים נהנים מזה וזה מעשה טוב .
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

3208 כתב:אני לא חושב שהשניה הזו שמסובבים אותם סביב הראש משנה להם משהוא או מציקה להם זה בדיוק כמו שתופסים תוכי ע''מ להעבירו לכלוב אחר או אפילו פחות מזה כי התוכי נבהל יותר
נריה לא מדובר על הפעמים שמסובבים מעל הראש, מדובר על החנק, חתך בגרון, והשלכה לארגז למות בפירכוסים וייסורים - זה הקטע
האכזרי. והסבל הזה כביכול קורה לתרנגול במקום לאדם החוטא שמבקש כפרה - וזה הקטע האבסורדי.

נשים בצד את המוות ביסורים, גידול תרנגולות בתנאים-לא תנאים, בצפיפות, חולי וכד' אם זה למאכל או אם זה לכפרות
גם זה עינוי. יש תרנגולות שמחכים למותם בלי אוכל ומים, וממש סובלים עד רגע השחיתה.
אתה רוצה להגיד לי שזה לא "מפריע" לתרנגול? מה הוא לא מרגיש כאב? רעב? צמא? ולמה הוא צריך לגסוס ביסורים כדי שאיזה בנאדם
ירגיש טוב עם עצמו? תמונה

מי שרוצה לעזור לעניים שיתרום כסף, בגדים, ציוד.. מזון. שיהיה פשוט בנאדם בחיי היומיום, זה לא כזה קשה.
מה שבטוח המנהג הזה אנוכי ולא לטובת הזולת

"ויהא תרנגול זה תחת זה וחילופו ותמורתו, ויצא תרנגול זה למיתה ויכנס זה לחיים טובים ארוכים,
ותהא שחיטתו כפרתו וכופר נפשו וינצל מכל צרה וצוקה, מכל יגון ואנחה. וימצא מנוחה ששון ושמחה, אמן אמן סלה ועד. "

לא ראיתי כאן מילה אחת על עניים, אף אחד לא מבקש שיהיה למישהו אחר טוב.. אלא דואג לעצמו ועושה את זה מתוך
כוונה\אמונה שהתרנגול יסבול וימות במקומו

3208 כתב:מי שטוען שזו התעללות צריך שלא לאכול עופות כי הרי שוחטים גם אותם !
לא אוכלת בשר, והשחיטה לרוב זה לא החלק האכזרי ביותר, הגידול של התרנגולות זה התעללות, גם החיתוך של המקור, גם
השלכה לפח של מאות אפרוחים כל בוקר שמתים בחנק אחד על השני, גם המיון שלהם בסרט נע במפעל בדרך לשחיטה..

בכל מקרה מדברים כאן על שימוש בתרנגול ככפרה, ולא באכילת תרנגולות. מי שלא רוצה לדעת איך העוף מגיע לו למקפיא ורוצה
לאכול, החלטה שלו.. אבל המנהג המגוחך הזה, שימוש בתרנגול כפרות נראה לי אכזרי ופרימיטיבי.
לא מבינה איך בנאדם הגיוני יכול לחשוב שאם הוא יהרוג חיה היא תסבול במקומו על עוונותיו..
זה פשוט העלאת קורבן ואם אני לא טועה זה אסור ע"פ התורה.

בקיצור אני מקווה שהרוב תורמים ולא מחפשים "שעיר לעזאזל" שישלם במקומם.

ואם אמרתי פה משהו לא נכון אני אשמח אם יתקנו אותי. אולי פיספסתי משהו. תמונה
סמל אישי של משתמש
noam
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי noam »

אין זה משנה אם מנהג הכפרות נעשה על תרנגול, דג, כסף, שקית אורז, אומצת פילה ברוטב טרגון ושמנת צמחית או פיתה פלאפל. העיקר הוא שאנשים נזקקים יתקיימו על כך. צדקה זו היא חלק משלושת הדברים שעל ידם זוכים בדין: תשובה (להתחרט על העבר, ולהשתדל לעתיד), תפילה (מראש השנה ועד יו"כ) וצדקה. על ידי צדקה זו (האכלת אדם עני) אנחנו הופכים לטובים יותר (מומלץ גם בשאר ימות השנה..) ומקיימים את הציווי "... ומבשרך לא תתעלם".
שירלי יקרה,
אינני מבין מדוע את נטפלת למנהג זה דווקא. הרי התעללות בבעלי כנף מסכנים הוא לצערנו הגדול דבר שבשגרה במשחטות ובלולים מסחריים החל בהחזקה בכלובים צפופים, קיטום המקור ועד הובלה במזג אוויר חורפי במשאיות פתוחות. אבל כשמדובר בחרדים פתאום נשמעים קולות מחאה מכל עבר (ואני ממש, אבל ממש רחוק מלהיות חרדי...).
באשר לשחיטה היהודית - לא בטוח כלל שהיא יותר אכזרית מעריפת עופות ע"י סכינים מסתובבות בשיטת הסרט הנע כמו שנהוג בארה"ב ובמקומות אחרים, או בחנק.
האירוניה הגדולה היא שגם אם את תורמת כסף לצדקה, העניים עלולים לקנות בכסף זה עוף קפוא שעבר מסלול ייסורים כל הדרך לסופר... אז לא צריך לפי תפיסתך גם לתרום לעניים כסף - שייסתדרו.
מזעזע אותך לאכול בשר? בשר זה רצח? אל תאכלי. אין אדם בעולם שיכריח אותך לעשות זאת בניגוד לרצונך. אך אצל רוב העולם אכילת בשר היא דבר טבעי ומזין, וחלק בלתי נפרד מהתפריט. וכן, לפעמים גם טעים.
שכל אחד יתקן עצמו וביחד נהפוך לחברה טובה יותר. גמר חתימה טובה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

שליחה על ידי נריה »

אני לא בטוח אם זה הולך לצדקה או לא אני לא חונקים אותו ונותנים לו לפרכס למוות אלא בניגוד לשאר העמים שוחטים אותו ע''פ ההלכה כך שזה יכאב הכי פחות שאפשר. את יכולה לבדוק זאת כי היום המדע בדק וראה שדה נכון וכך אין כמעט כאב לתרנגול לגבי הפרכוסים אני לא יודע אם קיימים אבל לרוב זה פשוט אינצטינקט של הגוף כמו הרבה פעמים הקפצת רגל של אדם כשיורים בו.
וזה לא עבודה זרה זו היא ההלכה ומי שלא רוצה יכול לעשות עם מטבעות (רוב העולם אוכל בשר ועושה זאת בדרך קשה יותר כמו שוקר חשמלי או חנק)
שלא תביני אותי לא נכון אני לא אדם אכזרי וגם אני לא מסכים עם דרך הגידול של התרנגולים .
ואני רוצה להבהיר שגם ככה יואכלו את התרנגול הזה בלי קשר לכפרות -(כמו בארוחה רגילה)אז פשוט מאוד לפני השחיטה מסובבים אותו טיפה באוויר)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

1208 כתב:אינני מבין מדוע את נטפלת למנהג זה דווקא.
למה "נטפלת"? תמונה זו השאלה-
55 כתב:מה דעתכם על המנהג של שימוש בתרנגולות לכפרות ?
וכתבתי את דעתי על המנהג..
בין אם חרדי, כיפה סרוגה, או חילוני מבצע אותו... זו לא תקיפה או מחאה נגד החרדים, לא מבינה ממה הסקת את זה.
זה "מחאה" נגד כל בנאדם שהורג בעל חיים כלשהו מתוך אמונה שההרג שלו יציל את ההורג מעתיד רע, ויוביל אותו
לחיים ארוכים וטובים
. זה העיקרון של תרנגול כפרות, וזה הנושא כאן (לא?)

גם אם הבשר הולך לנזקקים, אתה לא מברך אותם כשאתה שוחט אותו, תקרא את המילים שנאמרות.. אולי תבין מה לא מסתדר לי עם
המנהג הזה. אין לי בעיה שתורמים את הבשר לנזקקים ואין לי בעיה שיאכלו אותו בעצמם. אבל ממה שהבנתי העניין העיקרי זה
להקריב בעל חיים שיסבול במקומנו, ואח"כ על הדרך לעשות מעשה טוב ולתרום אותו.
1208 כתב:האירוניה הגדולה היא שגם אם את תורמת כסף לצדקה, העניים עלולים לקנות בכסף זה עוף קפוא שעבר מסלול
ייסורים כל הדרך לסופר... אז לא צריך לפי תפיסתך גם לתרום לעניים כסף - שייסתדרו.
צריך ואני תורמת, שוב לא מבינה איך הסקת את זה. אני לא אכפה את האמונות או הדעות שלי על אף אחד, תרמתי ואני אמשיך לתרום
תמיד כשיש לי, מי שרוצה שיאכל בשר מי שלא רוצה שלא יאכל. שוב, העניין פה זה לא על המאכל, אני בטח לא אחליט וזה לא מעניין
אותי מה התפריט של הנזקקים או של התורמים.
אין לי דעה שלילית על אלו שאוכלים בשר, אני לא פנאטית, זו לא "התפיסה שלי" תמונה
בשר זה רצח, כן, הורגים את החיה כדי לאכול אותה.. או שהיא לבד מגיעה בתור סטייק לצלחת?
אבל אני מבינה, יש אנשים שנהנים וזה טעים להם, לבריאות (עד כמה שזה בריא..) אין לי בעיה עם זה בכלל.
לא אמרתי שכל העולם יפסיק לאכול בשר. חבל רק שהם סובלים מהתהליך סבל שאפשר למנוע, עם זה כן יש לי בעיה.
ואגב, אפשר גם לחיות בלי בשר ובלי חלב, חיים בריאים ותקינים. זה בסך הכל עניין של טעם.

בקיצור או שלא הבנת אותי או שבחרת להבין מה שאתה רוצה..

נריה, אני בספק שזה עיוות אם התרנגול מנסה לעוף .. זה לא נראה מוות מהיר ונטול כאבים
(סרטון קשה לצפייה)
http://www.youtube.com/watch?v=zKdZO9e11uY
סמל אישי של משתמש
אליאן אלון
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: עפולה
שם פרטי:: אליאן

שליחה על ידי אליאן אלון »

מה אשם התרנגול המסכן שצריך להיות כפרה על חטאים שאולי עשיתי אני ?!!!!
לא עושה לא העשה מקווה שגם לא יעשה .....
תלמיד ישיבה יוצא מהישיבה ורואה את הרבי שלו מעבר לכביש וקורא לו " רבי רבי " אז הרבי ירה בו!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חבל מאוד שהדיון הופך אישי בגלל דעות שלא מתאימות או לא מקובלות, אני לא רואה היכן שירלי שגתה או השמיצה, המענה היה בדיוק לשאלות שנשאלו בסקר, כדאי להיות מעט יותר סובלנים לדעות אחרות .

כולנו ( או רובנו ) אוהבי בעלי חיים ובעלי כנף , עניין אותי לראות ולהבין כמה בעצם מתוך האוכלוסיה שעוסקת בגידול בעלי כנף ( אומנם מעט שונים באופי ) יש יותר מודעות לסבל ( כך אני חושב) שהעוף עובר, לפחות בקטע שהחבר שעושים לו כפרות נמצא בקירבת בעל החיים ויכול למנוע זאת ובאותה מידה לכפר על עוונותיו על ידי תשלום בכסף דבר שמוכר ומוסכם על רוב הרבנים.

כמובן שאין כאן ניסיון לשפוט אנשים וחברים שזוהי אמונתם ודרכם .

תוצאות הסקר מצביעות על כך:
סה"כ השתתפו בסקר 16 חברים.
31% לא מאמינים בכפרות ולא עושים אותם בכלל, כלומר לא בכסף ולא בבעלי חיים.
50% בעבר השתמשו בתרנגולות לכפרה והיום עושים זאת עם כסף.
6% צמודים למנהג העתיק וממשיכים להשתמש בתרנגולות
13% דווקא חושבים שהשימוש בתרנגול זה "הכי עוזר" לכפר על העוונות.

תודה לכולם על ההשתתפות.
נעול

חזור אל “בעלי חיים כללי”