ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך התחלתם לגדל??

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: איך התחלתם לגדל??

שליחה על ידי נטליקי »

כל הכבוד אתייי!! סיפור מהמם! אמרת דברים מאוד נכונים
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
דין-ש
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי דין-ש »

מה עם השאר?
לא מעוניינים לשתף? :D
גילהסי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי גילהסי »

אני מקווה שזה יהיה קצר, אך אין לדעת (כמו אחרים לפני...) כמה שורות זה ייקח.

נתחיל בהסטוריה (שנות ה- 70): ילדותי עברה עלי עם חתולים, תמיד רציתי כלב אך ההורים לא הסכימו. חתולים היה יותר קל לגדל בחצר, וכמובן חתול הביא חתול עד שלהורים נמאס והם הועברו אחר כבוד למקום אחר. אהבתי לבעלי חיים, במיוחד לכלבים נשארה. לפני מספר שנים, כשבני הבכור היה בן 11 ביקש מאיתנו כלב. לאחר שעשינו את השיקולים של בעד ובנגד (הרי צריך להוציא את הכלב מספר פעמים ביום, לאסוף לו וכו'), וכשהחסרונות היו מרובים יותר מהיתרונות, החלטנו פה אחד להביא כלב, ואימצנו מאחת העמותות כלבה מעורבת יפה וחמודה, והיא איתנו קרוב ל- 5 שנים.
לפני למעלה משנה בעלי היה בביקור אצל אחותו וחזר כולו מתלהב. לבן אחותו יש תוכון צהוב שעולה לכתף של האנשים, ובעלי הביא תמונות שצילם של אמו כשהתוכי עומד לה על הראש. התלהבנו. עד אז תוכים וציפורים כלל לא היו בלקסיקון שלנו. אני מאוד התלהבתי והחלתי לחפש במרץ תוכי צבעוני, כשאין לי שמץ של מושג איזה סוגים יש, מה זה בכלל האכלת יד וכו'. ראיתי תמונות של קוקטיילים וכלל לא התלהבתי ולא הבנתי מה ההתלהבות מתוכי שדומה לציפור רגילה בחוץ. המשכתי לחפש ובאחד הימים לקחתי את בתי לחנות חיות לראות סוגי תוכים. עמדנו מול הכלובים ולא התייחסנו לקוקטיילים (...), הסתכלנו יותר על ציפורי האהבה והתוכונים. התחלתי לשרוק מעט לתוכים (בשקט כמובן, על מנת לא לעשות פדיחות לעצמי, הרי אני בכל זאת בן אדם מבוגר (יחסית) ולא ילד). לפתע ראיתי את אחד הקוקטיילים כשהוא מטפס ועובר בכלוב שלו ומתקרב אלי במהירות, ו... התאהבתי! וזה היה הרגע בו החלטתי שאני רוצה קוקטייל. את צ'יקה הקוקטיילית שלנו הבאנו ממגדל במושב באיזור לטרון. הבאנו לה בן זוג בשם דרייק (למי שמכיר את "דרייק וג'וש"), קוקטייל יפהפה, אך החלטנו להחזירו למגדל לאחר שהתגלה שהוא היה מקולקל והיה בורח ועף תמיד מאיתנו לכיוון הכלבה שלנו, שהתלהבה יותר מידי. לא לקחנו סיכון והחלטנו להשאיר רק את צ'יקה, אליה התחברנו. בעלי היה לוקח אותה כל בוקר על הכתף, יוצא איתה למרפסת, מסתובב איתה בבית וכולנו התרגלנו אליה ואהבנו אותה. באחת השבתות, בעת שבעלי, כהרגלו, יצא עם צ'יקה למרפסת, שרקה זו 2 שריקות וברחה. לאחר חיפושים מרובים, ולמזלנו היתה זו שבת, אז הרחובות היו שקטים למדי, כך שמצאנו אותה לאחר מספר שעות, ומאז הקפדנו לא לצאת איתה ולסגור חלונות היטב, עד שלפני חצי שנה, השארתי חלון פתוח עקב בישולים, ושכחנו שצי'קה מחוץ לכלוב, והיא עפה וברחה לנו. לא הצלחנו למצוא אותה.
לאחר כחודשיים, כשנוכחנו לדעת שהיא כבר לא תחזור, הבאנו תוכון הביתה, תוכון שהיה חולה ומת לאחר יומיים.
לפני כשלושה שבועות, רכשנו מהמגדל (המגדל הראשון ממנו קנינו את הקוקטיילית), את שוקי שלנו. קוקטייל חמוד מאוד בן כ- 4-5 חודשים, שמתרגל אלינו בהדרגה. הוא עומד על הכתף שלי ועושה הכל: מנקר, מנקה את נוצותיו, מלשלש, שורק לי בתוך האוזן, וגם מעז לצעוק עלי ולנזוף בי כשאני מסבה את ראשי לעומתו. חצוף!
הוא והכלבה שלנו מסתדרים היטב. הוא לא מפחד ממנה, מתקרב אליה ומנקר אותה מידי פעם, והיא קמה באלגנטיות והולכת למקום אחר, אך כשהוא לא מתייחס אליה, היא משגעת אותו, מסתובבת סביבו ומלקקת אותו.

או.קיי, הבטחתי שזה לא יהיה ארוך ...
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

3005 כתב:(בשקט כמובן, על מנת לא לעשות פדיחות לעצמי, הרי אני בכל זאת בן אדם מבוגר (יחסית) ולא ילד)
זה פדיחות?! אמא שלי פוצחת בדו שיח עם כל בעל חיים שהיא רואה... ומה כל כך מפדח בתקשורת עם בע"ח? זה לא כמו לשרוק לחפץ
דומם.. בעל חיים מגיב אליך (חלקם מבינים גם)
בקיצור אל תתחשבני, יש דברים "גרועים" יותר תמונה

תודה על השיתוף, בהצלחה עם שוקי והמעורבת תמונה תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תודה על השיתוף, סיפורים מרתקים , ממש כייף לקרוא אותם .

גילהסי הפעם תגזרי לתוכי נוצות כי חבל שהוא שוב יעוף ויאבד דרכו . בהצלחה עם החבר החדש.
גילהסי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי גילהסי »

תודה שירלי, תודה אלי,

התוכי אכן גזור נוצות ואדאג שיישאר כך תמידתמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

סיפור מדהים. חבל שהקוקטיילית ברחה אך אני בטוחה שהפקתם מזה לקחים תמונה

כל הכבוד.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
יונתן כהן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: נריה

שליחה על ידי יונתן כהן »

אהלן חבר'ה מה קורה?

נתתם פה אחלה סיפורים כל אחד!ממש יפה!

הגיע הסיפור שלי וככה הוא מתחיל

כבר מגיל קטן אהבתי מאוד חיות אהבתי להסתכל עליהם וללטף

בהתחלה שהייתי קטן התחלתי בדגים הבנתי שזה די משעמם והחלטתי חיה אחרת

הלכתי על ארנבים ביקשנו בן ובת

יום אחת יצאתי איתם לגינה ראיתי חתולה ניסיתי לשמור עליהם והם פחדו וברחו והיא הצליחה להרוג אחד וברחה קברתי אותו בעצב (שהייתי בכיתה ד' בערך..)החזרנו ת'שניה לקחנו אחרים

אוקי אנחנו מחכים שיהיה גורים וזה ככה מחכים איזה שנתיים

אני אומר באמת חיה חמודה אבל..

לקחנו אותם לחנות בדקו אמרו שזה 2 בנים..אוקי הבאנו להם 2 נקבות ועכשיו כבר יש גורים

גידלתי גם אוגרים רק שהבן ניסה להרוג כל הזמן את הבת והיא מתה

אחרי זה ריססנו בבית שמנו אותו במרפסת אחרי זה שאנחנו חוזרים הוא מת קנינו אחד אחר שמנו אותו בחוץ אין לי מושג איך החתולים עושים את זה אבל איכשהו הם מצליחים להגיע אליו שהוא בתוך הכלוב..הוא מת

הבאנו אוגר חמוד אחר שנקשרתי אליו מהר מאוד ואהבתי אותו וכל הזמן הוא ליקק אותי

הבאנו שרקנית בהריון שמנו אותה בתוך כלוב בתוך כלוב(שחתולים לא יבואו)באותו זמן היה חורף

הגעתי ראיתי את כל הכלוב מים ורק הגוף שלה בחוץ הראש בתוך המים..היא מתה..

הבאנו שרקנית אחרת בהריון היא ילדה לנו 3 גורים חמודים עדיין חורף הגעתי ראיתי את כל הכלוב מלא מים אבל הם היו חכמים הם תפסו למקום גבוה וככה באתי וניקיתי והם ניצלו

אחרי כמה זמן האמא מתה ואז גם הגור נשארו שניים היו אצלי איזה חודשיים כל יום באתי נתתי להם הכל ויום אחד באתי והם מתו..

החלטתי שאני רוצה חיה אחרת הלכתי עם ההורים שלי לאישה אחת שהביאה לי 2 גוזלים של תוכונים ואמרה לי מה לעשות וזה(הייתי קטן לא כל כך הבנתי)אחרי כמה זמן הם מתו הלכתי לחנות חיות והתחברתי מאוד מהר לתוכונים שם

המוכר הביא לי זוג ואמר שהם יפים וזה גידלתי אותם שנה בערך הסתבר שזה שני בנים..החזרתי אותם ובחרתי אחרים הם היו אצלי איזה חצי שנה וראיתי שהמקור קצת מנופח הם נראו לי חולים אז שחררתי אותם החוצה הלכתי למקום אחר הלכתי לבחור זוג אחר ושם אמרו לי איך מבדילים וזה..בחרתי בזוג תוכונים מדהים(שהטיל לי ביצים ויש גוזלים יפיפיים)שמתי אותם בבית שלי אחרי זה שחררתי אותם החוצה הבאתי להם עוד זוג מדהים

קניתי 2 פינקים מדהימים זברה אחד מת..השנייה עוד שניה גם מתה לא היה לי מושג למה...התחלתי לטפל בה והיא השתפרה מיום ליום הבאתי לה זכר שהיא מאוד אהבה (הם הזדווגו הרבה..)ואז צילמתי אותו לתחרות והוא ברח ואז הבאתי אחד אחר

אחרי זה הלכתי לחנות חיות גדולה באתי לקנות פרסונטות ואז איזה לקוח שאל אותנו אם אנחנו רוצים לקנות מהבית שלו יש לו והוא לא כל כך רוצה..ראיתי אותם אהבה ממבט ראשון ישר קניתי אותם ואז הבאתי לתוכונים שלי עוד זוג ואז קניתי זוג קוקטיילים מדהימים ויפים אחד אילפתי אותו!!(קצוץ)ועכשיו שחררתי אותם בחוץ עם התוכונים

היום בבוקר הסתכלתי שם והקוקטייל שלי מת..

וזהו זה הסיפור שלי..(באמת סליחה על החפירה הענקית..).נריה.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אחלה סיפורים :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
א.מ.ת
גוזל
גוזל