ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך התחלתם לגדל??

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

Re: איך התחלתם לגדל??

שליחה על ידי דקל »

סיפור יפה אלמוגי.
אגב לציפורים\תוכים יש אורך חיים די גדול,גם לזוחלים יש.
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

ואו אלמוגי ודקל אילו סיפורים מדהימים! נהנתי לקרוא! תמונה

ואיתי תודה תמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

תודה נטלי *פרח
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

סיפורים ממש יפים , נשמח לקרוא עוד סיפורים של חברים נוספים תמונה
סמל אישי של משתמש
אדיר_10
גוזל
גוזל
שם פרטי:: אדיר

שליחה על ידי אדיר_10 »

סיפורים ממש מדהימים!!!
אצלי הכל התחיל כשראיתי בגיל 12 אצל אחד החברים שלי תוכונים
ממש התלהבתי וחפרתי להורים שלי שיביאו לי זוג ובסוף שכנעתי אותם והם הביאו לי זוג תוכונים זכר כחול ונקבה ירוקה
בגלל שאז הייתי קטן ולא ידעתי בדיוק איך להרגיל אותם לא יכולתי להוציא אותם מהכלוב למרות שהזכר היה ממש נחמד ונתן לי ללטף אותו בכלוב...
לאחר חודש וחצי הנקבה מתה...הייתי די עצוב אז אבא שלי הביא עוד תוכונית גם היא בצבע ירוק אך לאחר 3 חודשים גם היא מתה והבאנו עוד אחת...
אחרי כמה חודשים שאחותי הקטנה נולדה ההורים שלי שמעו שלא טוב להחזיק תוכים עם תינוק אז מסרנו אותם...
אחרי שנתיים בערך שכנעתי את ההורים שלי להביא לי תוכי
הלכנו לחנות חיות שאנחנו מכירים וקנינו קוקטייל האכלת יד
לא היינו יכולים להוציא אותו הוא היה נותן ביסים ממש חזקים אז החלטנו להתייעץ עם המוכר
המוכר שהוא ממש נחמד אנחנו מכירים אותו כבר הרבה זמן אמר לנו ישר שאין בעיה והסכים להחליף לנו אותו
הבאנו את ג'וני קוקטייל האכלת יד מדהים פשוט
לפני כמה זמן התחלתי להחתים ולהרגיל תוכונים ובגלל חוסר מקום נאלצתי למכור אותם...
עכשיו יש לי את ג'וני הקוקטייל ועוד תוכון האכלת יד שהחתמתי לא מזמן ואני מוכר אותו...
(סליחה על החפירה...)
תמונה
סמל אישי של משתמש
אתי1
גוזל
גוזל
שם פרטי:: אתי

שליחה על ידי אתי1 »

חברייה...דיי להתנצל על החפירות שלכם...
זה המקום לחפור וזה המקום לספר ה כ ל - על ההיסטוריה שלכם עם תוכים.
אני נהנית מאוד לקרוא כל הסיפורים!...כן ירבו...
חושבת מאיפה להתחיל "החפירה" שלי..חח..
זה יהיה ארוך, בחיי:)
תמונה
"יש כאלו ש-ישנים וחולמים,
ויש כאלו ש-ערים ומממשים את החלומות..."תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אחלה סיפור אדיר :)
תמונה
דין-ש
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי דין-ש »

אממ אז אני אתחיל בסיפור שלי.

איזה יום אחד ירדנו לטייל. היה כיף ממש כיף לי ממש כיפכוף של טיול סתם עכשיו ברצינות.. [למי שיודע זה קטע מאסי וגורי]

אז ככה איזה יום אחד כשהייתי בכיתה א' נסעתי עם אבא שלי לחברים שלו. שבמקרה לאחד מהם היה חנות תוכים. בסוף נכנסנו לחנות סתם לראות תוכים וממש התאהבתי בהם ! היה לי קשה להיפרד מהחנות ואז אבא שלי רצה לקנות לי זוג תוכונים. הבעלים של החנות נתן לנו זוג בחינם כולל כלוב [קטן] כולל הכל אבא למרות כל ההתנגדות של אבא שלי שלא רצה לקבל את זה בחינם. הגענו הביתה עם התוכים והכל ושמתי אותם בחדר שלי. אחרי בערך שבוע קפץ אלינו חבר של אבא שלי וראה שיש לי זוג תוכים. והוא בעבר גידל כנרים. ואמר לאבא שלי שיש לו כלוב ושהוא כבר לא צריך אותו ולא יודע איך להתפטר ממנו כי זה תופס די הרבה מקום והוא אמר שהוא רוצה למסור לנו את הכלוב.
אחרי שהתלחתי לשכנע את אבא שלי בסוף הבאנו את הכלוב.
הכלוב היה בגודל 2 מטר אורך/50 ס''מ רוחב ומטר גובה. הכלוב היה מחולק לשני חלקים.
אבל מאחר והכלוב היה גדול מדי בשביל זוג תוכונים החלטנו לוותר על חלק אחד מהכלוב עצמו. ואז את נשארנו עם כלוב אחד אחרי שפירקנו את החלק השני של הכלוב ומסרנו אותו למישהו. אחרי הכל העברנו את הזוג תוכונים שהיה ברשותי לכלוב [מטר אורך,מטר גובה ו50 ס''מ רוחב] אחרי כמה ימים הלכתי לשכן שלי שמגדל תוכים וקניתי ממנו 3 זוגות תוכונים וגם שמתי אותם בכלוב הגדול. אחרי שבוע קניתי גם זוג קוקטייל ושמתי עם התוכונים. [כל זה התרחש בכיתה א'] הם היו אצלי עד סוף כיתה ו'. עד שיום אחד פרצו לכלוב ונגנבו כל התוכים. הייתי כ''כ מיואש.. כעבור כחודשיים כשהלכתי עם חבר לחנות חיות לצפת [לא הלכתי במטרה לקנות] פגשתי קוקטיילית ממש חמודה שהייתה בחנות ישר התקשרתי לאמא שלי באותו יום כבר קנינו אותה [שעד היום היא איתי קרוב לשנתיים פחות או יותר] ואז נכנסתי לעולם הפורומים ופיתחתי את הידע בתוכים וקראתי מלא מאמרים על תוכים וגם על תוכים ספציפיים שמאוד עיניינו אותי.
לאחר זמן מה קניתי משכן שלי שהחתים גוזל קוקטייל שהחתים. שלמזלי התברר שהוא זכר.
שאגב גם הוא איתי עד היום קרוב לשנה וחצי. ומפה נהיה לי זוג קוקטיילים.
אני כבר קרוב לארבעה חודשים "עובד" אצל סבתא שלי אני יורד כל ערב בסביבות 9 וחצי מסדר לה את המיטה מכין לה נס וכל מה שהיא רוצה ועולה למעלה לבית. [אני גר בבית 3 קומות והיא גרה בקומה הראשונה] נשאר למעלה במחשב עד בסביבות 12-2 ואז יורד בחזרה לישון אצלה. ועל כל זה אני מקבל 700 שקל ממנה כל חודש. ועוד 100 שקל מאבא שלי מה שזה אומר 800 שקל לחודש. ומפה זה רק התגלגל מכיוון שהיה לי כסף ולא הייתי צריך "להתחנן" להורים לקנות לי כל תוכי שאני רוצה מאז אני עושה עם הכסף מה שבאלי.
בפעם הראשונה שקיבלתי את ה700 שקל קניתי זוג מזמרים מוכן לעבודה ב450 שקל. אחרי זמן מה קניתי כלוב גדול. וזהו. על הדרך שחכתי להוסיף גם שקיבלתי שני כלובים משני חברים שאחד מהם היה מגדל בו ארנבים וחבר אחר שגידל בו כ11 תוכונים וכל התוכונים מתו לו מסיבה לא ידועה ואז הוא מסר לי את הכלוב. כלוב אחד היה בגודל 50 ס''מ גובה 50 ס''מ רוחב מטר אורך. והכלוב השני היה בגודל 45 ס''מ על 45 ס''מ על מטר אורך שכיום אני מגדל בו זוג תוכונים.
ובכללי אני מגדל זוג מזמרים זוג קוקטיילים מוחתמים שהם בחדר שלי [אלה שדיברתי עליהם בהתחלה] זוג תוכונים ושני זוגות פרסונטות שגם אותם אני מגדל קרוב לחצי שנה.
וכל מה שאני רוצה כרגע זה ג'אקו האכלת יד. ואני חוסך לג'אקו כרגע יש לי 500 שקל ובשבועיים האלה בעזרת השם אני מקבל 1200 שקל וזה אומר שיהיה לי 1700 שקל.
ואת כמה מאות השקלים שמבדילים ביני לג'אקו אני אדאג להשיג כמה שיותר מהר.
וזהו חברים אני סיימתי.
שכחתי להוסיף שאת הג'אקו ככל הנראה אני קונה מבעלים של חנות בצפת איפה שקניתי את הנקבת קוקטייל וגם קניתי ממנו אחד מזוגות הפרסונטות וזוג מזמרים שהנקבה ברחה וקניתי נקבה חדשה משי. את הג'אקו הוא החתים וכרגע הוא נמצא בביתו של הבעלים.
נערך לאחרונה על ידי דין-ש ב 28 אוגוסט 2010 22:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אחלה סיפור דין :)
אתי מה איתך?!
תמונה
דין-ש
פוקח עיניים
פוקח עיניים