2934 כתב:כלבים הם טורפים ותזונתם העיקרית היא בשר אולם גם בטבע כלבים ניזונים מצמחים שונים
לכן בכל המזונות היבשים מערבבים בשר וגם ירקות וקיטניות
לגבי הבריאות ניתן להכין בבית אוכל לכלב אבל מאחר וקשה להכין כמויות גדולות מומלץ לתת אך ורק לצורך גיוון את המזון
שחכתה לציין פרט קטן ושולי לגבי הטבע, בטבע תוחלת החיים הממוצעת לכלב היא 3-4 שנים, לעומת זאת בשבי תוחלת
החיים הממוצעת היא 12 שנים וכל עשור הממוצע עולה בכשנתיים . נכון שיש עוד גורמים שמשפיעים על תוחלת החיים אבל
אם נתחשב בזה שלכלבים בטבע אין טורפים, ואין התפתחות מחלות בסביבם, המזון הוא הפרמטר העיקרי .
אין שום המלצה לגוון בין מזונות, יש כאלה שמערבבים בין מספרי סוגי מזונות מסחריים (על מנת שכל מזון יחפה על השני
במידה וחסר משהו) אבל לערבב בין תזונה מלאה (המסון המסחרי) לבין מזון לקוי (בשר) זה מעשה מטופש.
ומזון לכלבים הוא ממש לא רק בשר וקיטניות (תעיף מבט על גבי האריזה).
647 כתב:אני יודע שזה לא מוכיח כלום אבל בכול זאת -
פיפי הפינצרית של חמי מתה בגיל 13!!!
ואכלה כל חייה אוכל מבושל
גם הכלב שלי (אייס) בן 3 כמעט ואוכל לסרוגין אוכל יבש ומבושל
גיל 13 הוא ממש לא שיא (ואפילו ההפך) ובעיקר כשמדובר בגזע קטן, לשם השוואה האמסטפית שלי נפטרה
קרוב לגיל 16 והיא נחשבת לגזע בינוני - גדול, שהם אמורים לחיות הרבה פחות מגזעים קטנים .
3577 כתב:בישלתי לכלבה שלי היום חחחחחח
היא לא ראתה אותי ממטר פשוט הכניסה את האף הארוך שלה {דוברמנית מפונקת ברמות מפחידות}לתוך הצלחת ופשוט גמרה הכל ואני ממש התלהבתי שהיא אהבה את האוכל שלי {יהיה לי מוניטין}וואלה כל כך כיף לבשל ולתת פעם בהרבה זמן.
זה שהיא אהבה את זה לא אומר כלום לגבי האיכות, גם אתה תעדיף ג'אנק פוד מאשר אוכל בריא,
אותו הדבר עם תוכים, דוחן וכופתיות, בוא תשווא באיכות המזון .
מצטער שלקח לי זמן להגיב,
עבדתי כל היום .