ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כלובים - שאלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כלובים - שאלה

שליחה על ידי eli_lea »

לצערי אודי אני חייב לציין שהכלוב גרוע. אל תיפגע כי אני אומר את מה שאני חושב שטוב לתוכי ובסופו של יום לך.
הכלוב הזה עם הדופן המרושתת בצד אחד והקירות החלקים ממול והעומס בנדנדות... התוכי שלך "קבור " בארון כאשר הוא צריך להיות
"חופשי" בכלוב ככל שניתן.

הטייפ עם הראש המתהפך..הטייפ הרג אותי אני חייב לציין..תחליף למה זה? התוכי שלך שומע אותו, קול מונוטוני שחוזר על עצמו זה מה שהתוכי זקוק לו ? שיטת הגידול שלך תמוהה בעיני וכאחד שדי קרוב לנושא ובמיוחד לתוכים מסוג ג'אקו ואף רכש ממני תוכי בשעתו זה מאוד מפריע לי.

אמרתי בתחילה ואני אומר שוב, קח את ההערות בצורה בונה .מעבר לזה אני אתן לך דוגמא אישית בנוגע לנוחות התוכי.
היו לי בבית עשרות דגמים של כלובים כשחלקם מיועדים לסוגים הגדולים כמו ג'אקו ארה קקדו ועוד.
בכל פעם פתחתי את האריזה והצבתי את הכלוב בחדר האורחים היכן שמוצד הכלוב של מיקה ועשיתי השוואה, אפשר לומר שהכלובים
היו ממעוצבים יותר נראים אולי כמשהו יוקרתי יותר אבל בכל פעם לקחתי את מיקה כלאחר כבוד והחזרתי אותה לכלוב הפשוט כל כך שעשוי
מרשת של כלובי חצר. בכל פעם שידרגתי אותו מעט אם את החלק התחתון ולפני זמן רב בניתי מסביב גם כונסים לאגירת הליכלוך אבל הכלוב נשאר. תמיד כששאלתי את מיקה במה היא בוחרת היא לא היססה.. היא ביקשה כלוב גדול ככל שניתן פתוח מכל הכיוונים וכלוב שהיא כבר אוהבת ורגילה לו.

לא כלוב יוקרתי, ובטח שאם הייתה נכנסת ארכיטקטית הבייתה הייתה אומרת להשליך את הכלוב החוצה.
אבל..מה לעשות שצריך להתחשב בטובת התוכי שאנו מגדלים? גם אם אחליט בשלב כלשהו להחליף את הכלוב אדאג שהכלוב יהיה מרווח פתוח מסביב ומלמעלה ככל שניתן כדי שאוכל לראות את התוכי כמעט מכל זוית וגם הוא יראה אותנו מכל זוית, נוח לתוכי שבפנים ונוח לי לניקיון שוטף.

אתה יכול לראות את התמונות של הכלוב של מיקה ולהחליט בעצמך היכן התוכי ירגיש כחלק מהסביבה ויהיה מאושר יותר..
Re: מה אנחנו מגדלים/גידלנו

בהצלחה בבחירה תמונה
udi2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי udi2 »

תרגיש חופשי - אני ממש לא נפגע., ס"ה הצגת ה/ע/ארות בונות ומחכימות!!

אני נוטה להסכים איתך, למרות שהגאקו ממש לא נראה סובל, בל נשכח שמדובר בסוג תוכי אנין טעם שיודע טוב מאוד לבטא את רגשותיו דרך נוצותיו.. (לוח המכירות ביד 2 יכול לאשש זאת..)

המחשבה הראשונה שלי היתה ללכת על הכלובים הסטנדרטיים. אבל,קרא את אימרת הכנף הזאת - תבין..

בעל אחד אומר: אצלי בבית - אני הקובע. ואשתי מרשה לי להגיד את זה...

ווטו של אשתי - אילץ אותי להתאמץ מעט ארכיטקטונית!!

שבוע טוב - אודי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הבנתי אותך וזה מקובל שכשחיים ביחד מקבלים החלטות ביחד , לעיתים יש צורך להתגמש ובאים זה לקראת זו .
אני עדיין חושב שיש אפשרות להגע למצב בו לתוכי תהיה פינה נוחה משלו ועדיין לבני הבית זה לא יצרום בעין.,

במקרה שלי דווקה זה אני שמחפש בכל פעם דיור חדש למיקה ולאה שוללת , יש לה את התחושות שלה לגבי הרצונות של מיקה
ואני מקבל, אבל לי לא מפריע איך הכלוב באמת נראה כך שאין בעייה.

לגבי ההערה "אני נוטה להסכים איתך, למרות שהגאקו ממש לא נראה סובל, בל נשכח שמדובר בסוג תוכי אנין טעם שיודע טוב מאוד לבטא את רגשותיו דרך נוצותיו.. (לוח המכירות ביד 2 יכול לאשש זאת..) "

אני מתקשה להסכים עמך שזה תלוי רק בזה.. לצערי עד היום לא מצליחים להצביע על המקור של הבעייה ומתרצים זאת במגוון סיבות, ראיתי גם תוכים שהיה להם טוב והם שרו והיו חופשיים ואהבו את בני הבית ובבדיקות שנעשו הממצאים היו תקינים ובכל זאת הם מרטו.
חלק לא השלימו עם המריטה וחלק לא ויתרו וקיבלו את התוכי כך, אחת הדוגמאות נמצאת באתר וזה התוכי של שוני (שאני מקווה שהוא כבר מנוצה) שפעם אחר פעם מרט, אז התוכי לא היה מושלם במראה אבל מי מאיתנו באמת מושלם? הוא ממשיך לאהוב ולנשק ולהתפנק ושוני נהנה ממנו בכל רגע כמו שהוא.

גלשתי קצת מנושא הכלובים אבל הגבתי להערה שלך.

אגב, אתה יכול לתכנן כלוב לפי ראות עיניך (נראה שלא בעיה בשבילך ) ולהתאים אותו לפינה מסוימת שתבחרו אתה והאשה, תשתף אותה בעיצוב ואולי גם היא תתרום לכך, פנה למסגר שייצר לך את המסגרת החיצונית ואולי גם תקבל כלוב מושלם בשימוש עם הרשתות שתרכוש.
זה יעלה יקר מכלוב שמקבלים מהייבואנים אבל הוא יותאם לצרכי התוכי ויתאים לפנים הבית ואולי גם יוסיף.

תחשבו על זה תמונה
udi2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי udi2 »

55 כתב: אגב, אתה יכול לתכנן כלוב לפי ראות עיניך (נראה שלא בעיה בשבילך ) ולהתאים אותו לפינה מסוימת שתבחרו אתה והאשה, תשתף אותה בעיצוב ואולי גם היא תתרום לכך, פנה למסגר שייצר לך את המסגרת החיצונית ואולי גם תקבל כלוב מושלם בשימוש עם הרשתות שתרכוש.
זה יעלה יקר מכלוב שמקבלים מהייבואנים אבל הוא יותאם לצרכי התוכי ויתאים לפנים הבית ואולי גם יוסיף.

תחשבו על זה תמונה

אוו.. היום כשמחירי המתכת נוסקים ומאמירים - בשביל ללכת למסגר צריך להוציא משכנתא!!

קח לדוג' כלוב a18 למסגר שיחקה לך אותו במדויק, המחיר שידרוש - יפיל אותך לריצפה.

אני אוהב להתעסק בעבודה מוטורית עדינה בעץ, ממש לא בקטע של מיסגור וריתוך ברזל מפוייח וכו'.. הכיוון היחיד שעולה לי כעת בראש - לקחת כלוב סטנדרטי ולהלביש עליו אלמנטים של יציקות וריקועי מתכת!!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

"הכיוון היחיד שעולה לי כעת בראש - לקחת כלוב סטנדרטי ולהלביש עליו אלמנטים של יציקות וריקועי מתכת!!"

[HR]
יכול להיות פיתרון יצירתי ומעניין. נשמח אם תשתף כשיצא לפועל תמונה
udi2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי udi2 »

מה דעתך על הכלוב הזה מבחינת התאמה ?

אני מסוגל לחקות אותו בקלות..
קבצים מצורפים
כלוב.jpg
כלוב.jpg (45.62 KiB) נצפה 3106 פעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נראה לי שהוא לא יחזיק הרבה זמן כי התוכי יתחיל לכרסם את העץ גם אם הרשת מכסה את העך מבפנים. אתה תהיה בבעייה.
וכשהתוכי יוצא היכן הוא יעמוד? אין לו מקום על גבי הכלוב ואין לו מקום בחזית משמע הכלוב מאפשר לו רק להיות בתוכו ולא מחוצה לו.

הרעיון של לקיחת כלוב ברזל ושידרוגו הרבה יותר טוב לדעתי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”