ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פורום קניה ומכירה - עדכון

המקום להערות,הארות,הצעות,שאלות בנושא תפעול האתר ומדריכים.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

Re: פורום קניה ומכירה - עדכון

שליחה על ידי עידו »

חברה חברה דיי לריב....תןתןתןתן...סקויק.
עוזי צודק בטיעונים שלו...ודיויד צודק בטיעונים שלו.
לא צריך לאבד עשתונות בגלל הנושא הזה.
אני לא רוצה להפסיד מגדל כמו דיויד, וגם לא מגדל כמו עוזי.
אז בבקשה תפסיקו לריב.
זה לא שווה את הריב הזה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

מצטער. שום דבר בי ובהתנהלות שלי כמגדל לא מצדיק את הניסיון שלך להציג אותי באור שלילי. זה שתגיד את זה, לא יעזור.

היה הרבה יותר קל אם פשוט היית מודה - הנהלת האתר היא היחידה שרשאית להיות "סוחרת" פה. היא תמכור את התוכים, את הכלובים, את המזון... כל השאר יהיו נטולים כל אלמנט "מסחרי". לא כי זו אידיאולוגיה של איך לדעתנו האתר צריך להיראות אלא כי אנחנו רוצים שהגשם יירד רק עלינו. אז כשמישהו יישאל על כלוב הוא יקבל קישור לאשכול מכירת כלובים שלכם. כשמישהו יישאל על סוגי מזון תקשרו אותו לאשכול מכירת מזונות. כשמישהו יישאל איזה תוכי הכי כדאי. הוא יופנה או לאשכול מכירת ג'אקויים או לזה שמוכרים בו קוקוטיילים. הצירוף של כל אלה פוסל לחלוטין את התאוריה שלך על איך הקהילה הזו אמורה להיות. וכן, הוא עושה אותה "סגורה" ובהחלט "אינפורמטיבית" ... מה, ובעיקר איפה כדאי לקנות.

וכשאתה מסתכל על בחור כמוני, ולנגד עינייך עומדות ההיתרונות והחסרונות שבלתת לי להמשיך לתפקד באתר, ברור איזה שיקול ינצח. ובטוח שבסופו של יום לא תוכל להודות שיש לי איזושהי תרומה לאתר, כי כל שיקול אחר שתחשוף ייסתור לגמרי את האידיאולוגיה שאתה מציג כאן בפומבי.

אז חלאס להיות ילדותי ולהגיד לי שאמרתי שהכל כאן רע. תקרא שוב דברים שכתבתי, זה ממש לא מה שאמרתי, "התבכיינתי" על נקודות מסוימות ובשאר החמאתי אפילו לך. אז אם נעלבת מהדברים השליליים שאמרתי, צר לי, תזכור שמי שאמר שהוא רוצה הערות והארות בתחילת האשכול היית אתה ושלקרוא לאלה המביעים מחאה "בכיינים" זו לא הדרך היחידה לקבל ביקורת.
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

כמה הודעות יש בקניה מכירה שאנחנו מאשרים? איך זה מסתדר עם האמירה שלך שרק לנו מותר למכור?
איך אתה מכרת קוקטלים בזמן שאני מכרתי? אזיה מסתדר עם האמירה שלך שרק לנו מותר למכור?
הפנתי אלייך לקוחות? איך זה מסתדר עם האמירה שלך?

וכן! סחר הוא אסור.. רק לנו מותר לסחור. אף לא טענתי אחרת. פורום קניה ומכירה אינו במה לסחר.

אני אקשר בלי סוף לכלובים, מזון, תוכים וכל דבר אחר וזאת על מנת להחזיק את האתר קיים! אם חברים כמוך היו
תורמים לאתר בדיוק כפי שהם מקבלים מהאתר אולי לא הייתי צריך לבצע בכלל מכירות או לשים באנרים.
סתם לידע כללי ישנם גם כאלה שתורמים לאתר, לא מוכרים דבר ויתרה מכך אין להם הודעות בכלל, הם רק קוראים
ויש להם VIP כי הם תורמים לאתר או חלקם אפילו ביקשו שהם יופיעו חברים רגילים.

כמו כן, ציינו בלי סוף: פורום קניה ומכירה הינה בונוס לחברים שהינם פעילים \ תורמים באתר ואינו לסוחרים.
למה חברה תפנה אליי ותגיד לי "למה שאני אשלם לך כל חודש כאשר X מפרסם את כצמו בלי סוף באתר?"
וכל מיני כאלה? והם בפרוש צודקים!

אז אני ילדותי? אפילו לא אמרנו לך "אל תפרסם", סה"כ ציינו מה הדרך! וזה שהפכת את זה ל"זה תמיד בגללי",
"אני כחבילה זה לא מספיק" וכל מיני צומי זו בבדיוק הבעיה. "על ראש הגנב בוער הכובע". מיהרת ישר לומר כמה
במקום אחר מאפשרים, כמה אנחנו מגבילים וכמה אנו גורמים לך לעשות את השיקולים אם טוב לך להמשיך להיות כאן.

זה לא משנה כמה אתה מציג שרע. אין פה רע.. כל מה שפה זה מתוך התנדבות ואף אחד לא חייב לך שום דבר.
אתה יכול העריך את מה שכן מאפשרים לך ולומר לעצמך "זה לא מובן מאליו" אבל אתה בוחר להתנהל בצרות עין,
בקנאה.. "למה לכם מותר?" כשתתרום כמו שאני תורם גם לך יהיה מותר. כשתשתלם כל חודש מה שאני משלם גם לך
יהיה מותר. למעשה אנחנו מאפשרים לחברות לפרסם אצלנו בתשלום של אחוזים בודדים מהתשלום החודשי שלנו.

יש להעיר, יש להאיר, יש להציע.. ויש לבוא בטענות, לעשות השאוות ולהתייחס אלינו כאילו אנחנו עובדים אצל מישהו
או חייבים לו משהו. להכנס לנו לכיס ומה לא...

1715 כתב:חברה חברה דיי לריב....תןתןתןתן...סקויק.
עוזי צודק בטיעונים שלו...ודיויד צודק בטיעונים שלו.
לא צריך לאבד עשתונות בגלל הנושא הזה.
אני לא רוצה להפסיד מגדל כמו דיויד, וגם לא מגדל כמו עוזי.
אז בבקשה תפסיקו לריב.
זה לא שווה את הריב הזה.
עידו, אף אחד לא רב. אין פה "הפסדים" של מגדלים. אני בטח לא הולך לשום מקום.. (מה לעשות אני הבעלים).
את הבחירה אם להגיב ומתי להפסיק בבקשה תשאיר לי. אני מוצא לנכון את החשיבות להגיב לכל מה שדיויד
כותב ויש לכך סיבות רבות.

יחד עם כל הכתוב לעיל אני מסכים איתך "שזה לא שווה" והדיון הנ"ל פשוט מכוער. לפעמים כנראה שצריך ל"לכלך
את הידיים" - לא גאה בזה, לא דיון שאני רוצה לזכור אבל זה המצב ועם זה נתמודד.

תודה על כוונתך
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

אתה לא יכול להשוות את ההודעות הרגילות בקנייה ומכירה למודעות שלכם. שני דברים שונים לגמרי. אתה בעצמך אומר ומבדיל ביניהן. הן ברמת המכירה היחידה שהיא לרוב גם לא ראשונית. כל עוד ההבדל הזה לא נשבר (כמו במקרה שלי) ברור שאין לך מה להגיד. הרי אתה חוזר ומצהיר על זה שוב ושוב וזאת הסיבה גם שהרבה מגדלים מרכזיים בקהילה לא נמצאים פה. בזמן שאתרים אחרים נותנים להם במה. פה הם לא רצויים - ורק בגלל הסיבות הכלכליות שציינת. לא קשור בכלל לקהילה. אפשר אפילו להגיד שהמצב אירוני כי עצם הנוכחות שלי באתר היא מה שמונע ממכם להיפטר ממני כמו מכל המגדלים הרציניים האחרים. אם באמת היית מרגיש שאני מנצל אתכם - היית מעיף אותי כמו שהעפת אותם. אז למה לא בעצם?

בעניין הסחר, ברור שטענת אחרת - תסתכל על כל התגובות שלך עד לאלה האחרונות. הן אומרות הכל חוץ מאת המשפט הזה. ככה שכל הכבוד, כבר יש התקדמות.

""למה שאני אשלם לך כל חודש כאשר X מפרסם את כצמו בלי סוף באתר?" - אתה מוזמן להראות לי מי מהם לוקח חלק פעיל בקהילה כמוני ועדיין משלם במקביל. לא משנה איך אתה רואה את מה שאני עושה כאן - אני לא רואה אחד שהוא כמוני. וזאת בדיוק הנקודה שבה אני מדבר על אלה שנופלים בתבנית השחורה לבנה שלכם. אלה שמצד אחד לא יכולים לשלם ומצד שני עושים מאמץ כן להחזיר בעבור הבמה שהם מקבלים. זה שאתה לא מעריך שום דבר או לא מסוגל לראות מעבר לאינטרס הכספי בכל חלק שאני לוקח באתר זו בעיה שלך. אל תתפלא כשאני עושה את אותו הדבר בקשר אליך. אתה התחלת, הכחשת בהתחלה, ועכשיו הראתי לך שאתה בדיוק כמוני (עם בעלות או בלי, לך במקרה יש כאן יותר כוח, אז זה נראה יותר יפה).

אנחנו שוב לא נסכים על עניין התרומה - מה לעשות, הכל יחסי, אני טוען, מילה שלי נגד שלך, שהרווח שלך פרופורציונאלית תואם לגודל ההשקעה שלך באתר. וכנ"ל לגבי הרווח שלי. לא תשנה את דעתי בעניין. ההבדל כנראה הוא שלי אין בעיה לתת יותר כשאני יכול ושאתה מנגד, מרגיש כנראה יותר מנוצל מאשר אתה באמת, ואולי זה באמת כי אתה שם פה מעצמך ולא מרגיש שאתה מקבל מספיק ממה שאתה מצפה לקבל... וזה כבר עניין של השקפה שמשמעותו שאולי אתה נמצא בתחום הלא נכון. כסף, יוקרה, כבוד, הכל לפי המדדים שלך.. זכותך... אבל גם בעיה שלך.

ואת התגובה הזאת אסכם בכך שאגיד, שזה שהאתר שלך, לא אומר שהוא רק שלך, ושהגישה הזאת הכי נוגדת את האינטרס הקהילתי שאתה מציג. כמו גם התייחסותך, שוב, לעניין הערות וההארות. אם אתה נותן במה, תן אותה עד הסוף. ואל תאשים אותי בזה שליכלכתי, לא צריך לצטט כדי להיזכר מי כינה את מי בשמות ובהתנשאות מתחילת האשכול. לא הכל שאלה של מי שמשלם את החשבון בסוף החודש. כוח הוא גם עניין של לגיטימציה --- > הערות והארות.

תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

1877 כתב:אתה לא יכול להשוות את ההודעות הרגילות בקנייה ומכירה למודעות שלכם. שני דברים שונים לגמרי. אתה בעצמך אומר ומבדיל ביניהן. הן ברמת המכירה היחידה שהיא לרוב גם לא ראשונית. כל עוד ההבדל הזה לא נשבר (כמו במקרה שלי) ברור שאין לך מה להגיד. הרי אתה חוזר ומצהיר על זה שוב ושוב וזאת הסיבה גם שהרבה מגדלים מרכזיים בקהילה לא נמצאים פה. בזמן שאתרים אחרים נותנים להם במה. פה הם לא רצויים - ורק בגלל הסיבות הכלכליות שציינת. לא קשור בכלל לקהילה. אפשר אפילו להגיד שהמצב אירוני כי עצם הנוכחות שלי באתר היא מה שמונע ממכם להיפטר ממני כמו מכל המגדלים הרציניים האחרים. אם באמת היית מרגיש שאני מנצל אתכם - היית מעיף אותי כמו שהעפת אותם. אז למה לא בעצם?
נכון. אני לא יכול להשוות וגם אתה לא יכול להשוות בין הפרסומות שלנו והמכירות שלנו לשאר חברי הקהילה. כיוון שכפי שציינתי אני
משקיע מזמני ומכספי לא אתה. כשאתה תשקיע מזמנך ומכפך כפי שאני משקיע אולי תהיה לך הזכות לעשות השאוות בין פרסומות.
המגדלים שלא נמצאים פה הם מגדלים שעברו על כללי הקהילה בסופו של יום. בין אם סוחרים, בין עם בזלזול חברי הקהילה או כל
כלל כזה או אחר שהם מצאו לנכון לא לכבד. שאתרים אחרים ימשיכו ויתנו להם ולך במה.. זה לא מענייני ולא מרמתי.
לא הרחקתי אותך וזה באמת הייתה טעות. כבר מזמן היית צריך להיות מורחק, אבל בסדר גם לי מותר לטעות ואני כבר יוצא לתיקונים
בנושא.

1877 כתב: בעניין הסחר, ברור שטענת אחרת - תסתכל על כל התגובות שלך עד לאלה האחרונות. הן אומרות הכל חוץ מאת המשפט הזה. ככה שכל הכבוד, כבר יש התקדמות.
תבין מה שאתה רוצה להבין. זו לא בעיה שלי שיש לך קושי בנושא....
1877 כתב: ""למה שאני אשלם לך כל חודש כאשר X מפרסם את כצמו בלי סוף באתר?" - אתה מוזמן להראות לי מי מהם לוקח חלק פעיל בקהילה כמוני ועדיין משלם במקביל. לא משנה איך אתה רואה את מה שאני עושה כאן - אני לא רואה אחד שהוא כמוני. וזאת בדיוק הנקודה שבה אני מדבר על אלה שנופלים בתבנית השחורה לבנה שלכם. אלה שמצד אחד לא יכולים לשלם ומצד שני עושים מאמץ כן להחזיר בעבור הבמה שהם מקבלים. זה שאתה לא מעריך שום דבר או לא מסוגל לראות מעבר לאינטרס הכספי בכל חלק שאני לוקח באתר זו בעיה שלך. אל תתפלא כשאני עושה את אותו הדבר בקשר אליך. אתה התחלת, הכחשת בהתחלה, ועכשיו הראתי לך שאתה בדיוק כמוני (עם בעלות או בלי, לך במקרה יש כאן יותר כוח, אז זה נראה יותר יפה).
חוצפה. למה אני צריך לדווח לך מי משלם וכמה פעיל הוא? אני חייב לך דין וחשבון? אני יודע את מה שאני יודע ואני מחליט את מה שאני
מחליט. מעבר לכך אתה כל הזמן קפצת בנושא הכסף... אני כתבתי: "מאמרים, תרגום מאמרים או כל תרומה אחרת". אתה מצידך מצהיר
כי אין לך.. להצפות שלך יש לך.. את העושה את בחירתך ואני את בחירתי.

1877 כתב: אנחנו שוב לא נסכים על עניין התרומה - מה לעשות, הכל יחסי, אני טוען, מילה שלי נגד שלך, שהרווח שלך פרופורציונאלית תואם לגודל ההשקעה שלך באתר. וכנ"ל לגבי הרווח שלי. לא תשנה את דעתי בעניין. ההבדל כנראה הוא שלי אין בעיה לתת יותר כשאני יכול ושאתה מנגד, מרגיש כנראה יותר מנוצל מאשר אתה באמת, ואולי זה באמת כי אתה שם פה מעצמך ולא מרגיש שאתה מקבל מספיק ממה שאתה מצפה לקבל... וזה כבר עניין של השקפה שמשמעותו שאולי אתה נמצא בתחום הלא נכון. כסף, יוקרה, כבוד, הכל לפי המדדים שלך.. זכותך... אבל גם בעיה שלך.
אם לצורך העניין נרד לדעתך, נגיד ואני מרוויח מליון דולר בכל חודש מהאתר. מה זה קשור לעובדה שאתה רוצה לקבל במה אך לא מוכן
לתת? וברגע שאתה מקבל חסימה או יותר נכון בקשה לשינוי הדרך בה אתה מפרסם אתה מתנהל כפי שאתה מתנהל.
מה הקשר בין מה שאני טוען למה שאני טוען. מה זה קשור ועניינך כמה ואם בכלל אני מרוויח מהאתר? מה זה קשור אלייך ולדרך
שבה אתה צריך להתנהל ולכבד את כללי הקהילה ואת החלטות ההנהלה?

כן אדוני הפסיכולוג, באיזה תחום לדעתך אני צריך להיות? כמה חצוף אפשר להיות? כמה רחוק ניתן להגיע?
1877 כתב: ואת התגובה הזאת אסכם בכך שאגיד, שזה שהאתר שלך, לא אומר שהוא רק שלך, ושהגישה הזאת הכי נוגדת את האינטרס הקהילתי שאתה מציג. כמו גם התייחסותך, שוב, לעניין הערות וההארות. אם אתה נותן במה, תן אותה עד הסוף. ואל תאשים אותי בזה שליכלכתי, לא צריך לצטט כדי להיזכר מי כינה את מי בשמות ובהתנשאות מתחילת האשכול. לא הכל שאלה של מי שמשלם את החשבון בסוף החודש. כוח הוא גם עניין של לגיטימציה --- > הערות והארות.
האתר לא רק שלי. אתה צודק בהחלט (או! סוף סוף מסכימים). האתר הוא של חברים שמכבדים אותי כפי שאני מכבד אותם. מכבדים
את כללי הקהילה, תורמים להתפתחותו ולא יוצרים נזק לאתר. ישנם רבים וטובים. החברה האחרונה שעושה המון במיוחד מאחורי הקלעים
הינה שירלי.. בלי להיות מנהלת, בלי לשלם, בלי לפרסם בלי שום אינטרס.. פשוט רצון טוב. כן כן, אולי מוזר לך אבל ישנם גם כאלה.
בדיוק כפי שאני ואבי היקר החלטנו לפתוח אתר בגלל הרצון הטוב שלנו. בכדי שיהיה בית חם לקידום ופיתוח בעלי הכנף ולעשות זאת
בצורה מכובדת ולא איך שמתנהל במקומות אחרים שישר קישרת אליהם איזה שהוא "שם" מיוחד וניסית להסביר את כוונתך לאחר מכן.
העניין שיש את הישארלי המצוי: שרוצה לאכול הכל, הכל מגיע לו וכזה לא מתאפשר הוא ישתולל וינסה להרוס - יחד עם זאת אני מכיר
את הנפשות הפועלות (למרות שפה הייתה לי תקווה שזה לא כך) ואני לא מוטרד.. ההפך אני שמח וגאה שלאט לאט אנחנו מסננים אותם
מהקהילה ונשארים עם אנשים איכותיים ומתורבתים.

ועכשיו, בתגובתי זו בהחלט מסיים הדיון איתך. מזמן כבר עברת את גבול הטעם הטוב. מזמן כבר הייתי צריך לומר לך תודה ולהתראות
ולא להגיב לך. אבל יצא שכך, שהחלטתי באותו הרגע לענות, להסביר. אין טעם. אני מאחל לך הצלחה עם ההבחנות הפסיכולוגיות שלך
ועם פרסום המכירות שלך רק עשה זאת באתרים המקבילים.

בקהילתינו לא תוכל להיות חבר.
הפקתי המון מהדיון היום ועל כך, תודה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
נעול

חזור אל “על האתר”