
החיים יפים
סרט חובה של רוברטו בניני.
תקציר:
"ללא ספק אחד הסרטים המרגשים, הפיוטיים והנועזים שנוצרו בקולנוע בעשור האחרון. רוברטו בניני מצליח לספר באמצעות קומדיה מטורפת בעלת אלמנטים של פנטזיה את סיפור השמדת יהודי איטליה, מבלי ליפול ולו פעם אחת למלכודת של טעם רע. זהו סרט הומניסטי שבמרכזו אהבת אדם בכלל ואהבת אב לבן בפרט. בחלקו הראשון, הסלפסטיקי, מתואר סיפור אהבתם של מלצר יהודי שלומיאל ומורה נוצריה, המאורסת לפשיסט, בטוסקנה של שלהי מלחמת העולם השנייה. בחלקו השני של הסרט, הטעון והמורכב, נשלחים האב והבן למחנה ריכוז, ואליהם מתעקשת להצטרף גם האם. האב, שמחליט להגן על בנו הקטן מזוועות הנאצים, מעמיד פנים כאילו שהותם במחנה אינה אלא משחק נושא פרסים."
שחקנים: רוברטו בניני, ניקולטה בראשי ועוד.

הנער בפיג'מת הפסים
תקציר:
"ברונו בן השמונה חי חיים מוגנים כבנו של קצין נאצי אשר קידומו מנתק את המשפחה מביתם הנוח בברלין אל אזור מרוחק, בו לילד הבודד אין מה לעשות ועם מי לשחק. משועמם וסקרן, ברונו מפיר את האיסורים החוזרים של אמו שלא לחקור את הגינה האחורית בבית החדש, והוא מטייל אל "חווה" שנמצאת לא רחוק.
שם הוא פוגש את שמואל, נער בגילו של ברונו, שחי בקיום מקביל וזר מצדה השני של גדר התיל הגבוהה. המפגש של ברונו עם הנער בפיג'מת הפסים מעיר אותו מתמימותו ופוקח את עיניו אל זוועות עולם המבוגרים שסביבו.
אך לידידות האמיצה שצומחת בין שני הנערים תוצאות מחרידות..."
שחקנים: ורה פרמיגה, דייויד תוליס, רופרט פרנד ועוד.
הרבה השמיצו את הסרט, אמרו שהוא מציג את המפקד הנאצי כמאופק, ומעורר בצופה רחמים על משפחתו - דבר שהמבקרים לא מעוניינים לעשות, ושהסרט הוא פנטזיה ששמה ללעג את רצח היהודים באושוויץ (לא מציינים את שם המחנה, אבל ברור שמדובר בו).
אני אישית חושבת שהמבקרים פיספסו את הפואנטה, זה הסרט הראשון שראיתי שמראה לנו נקודת מבט של ילדים גרמנים (גיל התמימות והגיל בו הילד\ה קל להשפעה - הילד הקטן שמפקפק ולא מבין, ומצד שני האחות שמתאהבת בקצין נאצי צעיר וזו הסיבה העיקרית שהיא סוגדת ומעריצה את הנאצים), וזה העיקר בסרט, לא המחנה או היהודים. הסרט מבוסס על ספר שנועד לילדים מתלכתחילה, והוא לא עובדתי בכלל, אבל הוא מעורר מחשבה.
ספויילר רציני - הסוף -

הפסנתרן
סיפור אמיתי, היצירות של שופן פשוט.. אין מילים. יצירת אומנות.
תקציר:
"ב-23 בספטמבר 1939 ניגן ולאדיסלב שפילמן, פסנתרן יהודי צעיר, את הנוקטארנו בדו דיאז מינור של שופן בשידור חי ברדיו בעוד הפגזים הגרמנים מתפוצצים בחוץ. הייתה זו היצירה האחרונה ששודרה בשידור חי מוורשה. באותו יום הרסה פצצה גרמנית את תחנת הכוח, והרדיו הפולני השתתק. הפסנתרן הצעיר והמחונן שרד בגטו וורשה כשהוא מנגן לפרנסת משפחתו, הוא היחיד מבינהם שמצליח לחמוק ממחנות המוות. עכשיו עליו לחיות בסתר בלב הגטו. כך הוא חולק את הסבל, ההשפלה, והמאבק. לאורך המלחמה מצליח שפילמן לשרוד מארוחה לארוחה ממחבוא למחבוא. קצין גרמני שמאזין לנגנתו של שפילמן, נוקטארנושל שופן, על פסנתר שמצא בין ההריסות, בא לעזרתו וכך מצליח שפילמן לשרוד."
שחקנים: אדריאן ברודי, תומס קרצ'מן, אמיליה פוקס ועוד.
סרטים קשים יותר (לא מומלץ לילדים)
רשימת שינדלר - למקרה שמישהו לא ראה עדיין
הזייפנים - סיפורו האמיתי של סלומון סורוויץ', בוהמיין וזייפן, אשר נאסר על ידי הגרמנים ונשלח למחנה ריכוז. בשנת 1944 הוא מצורף על ידי הנאצים למבצע זיוף ענק שמטרתו לסייע במימון המשך המלחמה ולהפיל את כלכלות אנגליה וארה"ב. במחנה הריכוז זקסנהאוזן הופרדו שתי מכלאות והפכו לסדנא משוכללת לזיוף, שם נולד "מבצע ברנהרד". אסירים ממחנות שונים הובאו למקום כדי למלא את המשימה: אנשי דפוס מקצועיים, בנקאים, ציירים ובעלי מקצועות חופשיים נוספים, כולם הפכו לחברים בקומנדו הזייפנים הסודי ביותר. עמדה בפניהם הברירה לשתף פעולה עם האויב על מנת לשרוד. הם היו אסירים ב"כלוב של זהב" במחנה, עם אוכל ומיטה לישון עליה, אך אם יחבלו במבצע גורלם יהיה מוות בטוח. בפני הזייפנים עמדה דילמה קשה, האם להציל את חייהם במחיר תרומה למאמץ המלחמתי הנאצי או להציל את מצפונם ולשלם בחייהם... הסרט זכה בפרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר.
שחקנים: קארל מרקוביץ', אוגוסט דיהל, דוויד סטרייסו, מרטין בראמבאך, אוגוסט זירנר, ויט שטובנר, סבסטיאן אורזנדובסקי
התנגדות - זהו סיפורם האמיתי של שלושה אחים יהודים רוסים בזמן מלחמת העולם השנייה, שמחליטים לא להיכנע לכיבוש הנאצי, ובורחים ליערות בלארוס. שם, הם מסתתרים ומחליטים לקחת תחת חסותם פליטים נוספים ולספק להם מחסה, ללמד אותם להילחם, ולעמוד על שלהם, לא משנה מה המחיר.
שחקנים: דניאל קרייג ("ג'יימס בונד"), לייב שרייבר (CSI: Las Vegas) וג'יימי בל ("בילי אליוט") כשלושת האחים.
ציטוט לסיום-
"העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו, לא בגלל האנשים שעושים רע, אלא בגלל אלו שלא עושים דבר בעניין" - א.א.












