ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
חוששת כי הקוקטייל שלי לקה בסטרס
מנהל: מפקחים
חוששת כי הקוקטייל שלי לקה בסטרס
הקוקטייל שלי מבהיל אותי מאוד לאחרונה. כשהבאנו אותו היה שקט ורגוע, אך בהווה אינו שותק ולו לרגע קט. ולא הצעקות הן אלו שמדאיגות אותי - הוא משמיע מעין קול מוזר שאני אישית מרגישה כי הוא מקביל לבכי או יבבה. הוא אינו חודל מזעקותיו ויבבותיו גם כאשר אני מוציאה אותו מהכלוב ומצמידה אותו אלי, דבר שהיה מרגיע אותו בעבר. הקוקטייל אינו מסוגל להיות לבדו, גם כאשר הוא מחוץ לכלוב הוא אינו מעסיק את עצמו או משחק בצעצועיו אלא מתקרב אל בני הבית ומייבב. עוד בעיה היא שהוא אוכל הרבה יותר מכפי שהוא מסוגל להכיל. פעם הצנצנת נשארה פתוחה ומצאתי אותו אוכל היישר מתוכה, ומאז בכל פעם שהוא רואה את צנצנת המזון שלו הוא מתקרב אליה ומייבב, וכאשר היא על המדף הוא מתעופף אליה. אבא שלי (שעובד בבית) מאוד מוטרד מזעקותיו הבלתי פוסקות של הקוקטייל ומאיים להוציא אותו מהבית. אני דואגת לבריאות של התוכי ופוחדת שמא או חלה או לקה בסטרס. אני קשורה אליו ומפוחדת מאוד. היום מצאתי אותו ישוב על רצפת הכלוב, והבנתי שהדבר מבשר רעות. האם לדעתכם מדובר בבעיה התנהגותית או במחלה? היה לי קוקטייל בעבר והוא היה עצמאי מאוד, ושקט יחסית. התוכי הנוכחי אינו שותק לרגע ותלותי מאוד בחברתנו.
Re: חוששת כי הקוקטייל שלי לקה בסטרס
הבנתי שיש לו יכולת תעופה, כשהוא משוחרר בבית אתם משגיחים עליו? איזה צעצועים יש לו\ממה הם עשויים?
כתבת שהוא תלותי ומחפש חברה, אבל גם כשהוא לידך הוא לא מפסיק לשרוק.. את יכולה להעלות סרטון שנשמע אותו?
ואם לא, הוא נשמע צרוד כשהוא שורק? או שהשריקה שלו נשמעת כמו אזעקה\סירנה?
אם זה שריקה רגילה של זכר, זה טבעי שהוא ישרוק וגם אם תקרבי אותו אליך הוא לא יפסיק, ככה הוא מציג את עצמו בפני כולם..
זה כמו טקס כזה, הצגת התנהגות זכרית.. באמצע הופעה גם אם תציעי לו צ'ופר שהוא ממש אוהב, הוא יתעלם וימשיך לשיר..
תוכי בסטרס יהיה פחדן\אגרסיבי ויתרחק מכם ולא ינסה להיות בקרבתכם, אלא אם היה שינוי באזור הכלוב שגרם לתוכי לפחד להיות
בכלוב. קוקטייל לחוץ יצעק לרוב בקול שנשמע כמו אזעקה, הציצית שלו תהיה זקופה לגמרי והוא יעוף\יתרחק מהגורם המלחיץ.
שיניתם משהו בכלוב\מסביב?
תוכי חולה לא ישרוק בעוצמה, הוא יהיה שקט, אפטי, לא פעיל.. תוכי שורק ופעיל זה תוכי בריא.
גם אם התוכי מתהלך בריצפת הכלוב או מנמנם שם זה לא בהכרח אומר שהוא חולה.. תוכים בטבע אוכלים זרעים ומזון מהאדמה, והם
נהנים לטייל על רצפת הכלוב ולחפש "מציאות"..
אם התוכי ישן למטה, אפאטי, לא מגיב לרעשים, לא זז.. אז הוא חולה וצריך להגיע לוטרינר של תוכים לאיבחון וטיפול מיידי.
נניח שהוא לא חולה ולא בסטרס, הסיבות לשריקה יכולות להיות רצון להשיג תשומת לב\יחס, הצגת התנהגות זכרית,
או זכר בוגר שקורא לנקבה.
בקשר לאוכל, אתם מחליפים בכלוב אוכל ומים כל יום? נראה לי מוזר שהוא מנסה להגיע לצנצנת מזון ואוכל ממנה..
ואגב אני מציעה לגזור נוצות תעופה, זה מסוכן שהתוכי יכול לעופף חופשי בבית.
הצגת התנהגות זכרית\קריאה לנקבה-
הבנתי מנושאים קודמים שהקוקטייל שלך בגיל בגרות, ואם הוא זכר זה הגיל שהשירה מתחילה להיות קולנית יותר.
גם נקבות יכולות לשרוק אבל אם הוא ממש בוקר-ערב שר ולא מפסיק אני כמעט בטוחה שזה זכר, ושהוא קורא לבת זוג\מציג התנהגות.
התעלמות אולי תפחית את השריקות (וכמובן לתת יחס וליטופים כשהוא שקט) אבל רוב הזכרים (אם לא כולם) שורקים במהלך היום.
זה בא להם באופן טבעי ואי אפשר לגרום להם להפסיק לשרוק.
תשומת לב-
אם היא\הוא שורק כדי להשיג תשומת לב, צריך להתעלם.. לא לגשת אליו, לא להרים אותו, לא להסתכל עליו.. פשוט להתעלם.
כשהוא שקט תתנו לו יחס ותצ'פרו אותו. תנסו לשים לו צעצועים שהוא כן מתעניין בהם, אפילו תתעסקו אתם עם הצעצוע בהתחלה ואולי
ככה הוא יתעניין בו יותר.. חשוב לעודד את התוכי להעסיק את עצמו ולהיות לבד במהלך היום.
היה שקט בעבר-
התוכי היה שקט יותר בהתחלה כי הוא היה בסביבה חדשה, הוא עדין לא התאקלם. כשתוכי לא מרגיש בטוח הוא לא ישרוק
וימשוך לעצמו תשומת לב.. רק עכשיו כשהוא מרגיש בטוח והתמקם בביתו הוא מתנהג בטבעיות ושורק.
התוכי הקודם היה שקט ועצמאי -
כל תוכי שונה, כל אחד והאופי שלו. יש זכרים שקטים, יש נקבות רועשות, יש תוכי עצמאי, יש תוכי תובעני שדורש תשומת לב...
כל אחד והדרך בה גידלו\הרגילו אותו. יכול להיות שהייתה לכם בעבר נקבה, הן בדרך כלל שקטות.
כתבת שהוא תלותי ומחפש חברה, אבל גם כשהוא לידך הוא לא מפסיק לשרוק.. את יכולה להעלות סרטון שנשמע אותו?
ואם לא, הוא נשמע צרוד כשהוא שורק? או שהשריקה שלו נשמעת כמו אזעקה\סירנה?

אם זה שריקה רגילה של זכר, זה טבעי שהוא ישרוק וגם אם תקרבי אותו אליך הוא לא יפסיק, ככה הוא מציג את עצמו בפני כולם..
זה כמו טקס כזה, הצגת התנהגות זכרית.. באמצע הופעה גם אם תציעי לו צ'ופר שהוא ממש אוהב, הוא יתעלם וימשיך לשיר..
תוכי בסטרס יהיה פחדן\אגרסיבי ויתרחק מכם ולא ינסה להיות בקרבתכם, אלא אם היה שינוי באזור הכלוב שגרם לתוכי לפחד להיות
בכלוב. קוקטייל לחוץ יצעק לרוב בקול שנשמע כמו אזעקה, הציצית שלו תהיה זקופה לגמרי והוא יעוף\יתרחק מהגורם המלחיץ.
שיניתם משהו בכלוב\מסביב?
תוכי חולה לא ישרוק בעוצמה, הוא יהיה שקט, אפטי, לא פעיל.. תוכי שורק ופעיל זה תוכי בריא.
גם אם התוכי מתהלך בריצפת הכלוב או מנמנם שם זה לא בהכרח אומר שהוא חולה.. תוכים בטבע אוכלים זרעים ומזון מהאדמה, והם
נהנים לטייל על רצפת הכלוב ולחפש "מציאות"..
אם התוכי ישן למטה, אפאטי, לא מגיב לרעשים, לא זז.. אז הוא חולה וצריך להגיע לוטרינר של תוכים לאיבחון וטיפול מיידי.
נניח שהוא לא חולה ולא בסטרס, הסיבות לשריקה יכולות להיות רצון להשיג תשומת לב\יחס, הצגת התנהגות זכרית,
או זכר בוגר שקורא לנקבה.
בקשר לאוכל, אתם מחליפים בכלוב אוכל ומים כל יום? נראה לי מוזר שהוא מנסה להגיע לצנצנת מזון ואוכל ממנה..
ואגב אני מציעה לגזור נוצות תעופה, זה מסוכן שהתוכי יכול לעופף חופשי בבית.
הצגת התנהגות זכרית\קריאה לנקבה-
הבנתי מנושאים קודמים שהקוקטייל שלך בגיל בגרות, ואם הוא זכר זה הגיל שהשירה מתחילה להיות קולנית יותר.
גם נקבות יכולות לשרוק אבל אם הוא ממש בוקר-ערב שר ולא מפסיק אני כמעט בטוחה שזה זכר, ושהוא קורא לבת זוג\מציג התנהגות.
התעלמות אולי תפחית את השריקות (וכמובן לתת יחס וליטופים כשהוא שקט) אבל רוב הזכרים (אם לא כולם) שורקים במהלך היום.
זה בא להם באופן טבעי ואי אפשר לגרום להם להפסיק לשרוק.
תשומת לב-
אם היא\הוא שורק כדי להשיג תשומת לב, צריך להתעלם.. לא לגשת אליו, לא להרים אותו, לא להסתכל עליו.. פשוט להתעלם.
כשהוא שקט תתנו לו יחס ותצ'פרו אותו. תנסו לשים לו צעצועים שהוא כן מתעניין בהם, אפילו תתעסקו אתם עם הצעצוע בהתחלה ואולי
ככה הוא יתעניין בו יותר.. חשוב לעודד את התוכי להעסיק את עצמו ולהיות לבד במהלך היום.
היה שקט בעבר-
התוכי היה שקט יותר בהתחלה כי הוא היה בסביבה חדשה, הוא עדין לא התאקלם. כשתוכי לא מרגיש בטוח הוא לא ישרוק
וימשוך לעצמו תשומת לב.. רק עכשיו כשהוא מרגיש בטוח והתמקם בביתו הוא מתנהג בטבעיות ושורק.
התוכי הקודם היה שקט ועצמאי -
כל תוכי שונה, כל אחד והאופי שלו. יש זכרים שקטים, יש נקבות רועשות, יש תוכי עצמאי, יש תוכי תובעני שדורש תשומת לב...
כל אחד והדרך בה גידלו\הרגילו אותו. יכול להיות שהייתה לכם בעבר נקבה, הן בדרך כלל שקטות.
שריקותיו של התוכי כן נשמעות צרודות, ומזכירות לי יבבה. על מה הן מעידות?
תשמעי את הקוקטייל בסרטון הזה..ככה הוא נשמע?
Re: הגאקי הקוקטייל שלי בסרטון
Re: הגאקי הקוקטייל שלי בסרטון