ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
היי חבר'ה,
שאלה קטנה.. אם אני גוזרת לתוכי את הנוצות, ונגיד כיסיתי לו את הפנים עם מגבת כדי שלא יראה אותי, הוא עדיין יכול להריח אותי ולדעת שאני זו שגוזרת לו?
או אם מישהו אח גוזר לו ואני עומדת לידו הוא מריח אותי ויודע שאני שם.. סתם שאלה שמסקרנת אותי
חוש הריח אצל התוכים לא מפותח במיוחד אך אני מאמין שהם מספיק אינטלגנטים לחוש במגע שלך בנוצות ולקשר בינך לבין הגזירה,מומלץ
לתת לאחרים לגזור נוצות על אף שאני גוזר לתוכי שלי ולא רואה בעיות שהתפתחו עקב כך.
אליאב אתה צודק,אז אם נשמע מדבריי שאני ממליץ לגזור נוצות לא זו הכוונה,כוונתי הייתה בהחלט לתת למגדל מנוסה או וטרינר
שיגזור את הנוצות ולא לעשות זאת ללא רכישת ידע .
דיברתי בעבר על הסיכונים הרבים שבקיטום נוצות לא נכון וחברים כאן יודעים היטב במה מדובר כי הם חוו את זה על בשר התוכים שלהם.
אגב מבלי לזלזל במגדל זה או אחר ובוטרינר זה או אחר אני ממליץ לכל מגדל לבוא הבייתה לסגור את החלונות ולבדוק את כושר התעופה של התוכי בעצמו,פשוט לא לסמוך על אחרים בצורה עיוורת כי גם בעלי הסמכה או תואר כזה ואחר יכולים לטעות והתשלום יהיה עלינו.