ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
היום שכנים הביאו לי 2 קוקטיילים כי אין להם זמן לטפל בהם והם יודעים שאני מגדל תוכים.. עד עכשיו גידלתי רק ציפורי אהבה ותוכונים ועכשיו צירפתי את 2 הקוקטיילים אל כלוב התוכונים בקיצור אני לא כל כך יודע להבדיל בין זכר ונקבה ורציתי לקבל ממכם עזרה.. אז הנה שני הקוקטיילים ואם מישהו יוכל בבקשה להגיד לי מה המין שלהם..
גם לי נראה שהראשון זכר והשניה נקבה. אני רואה משהו צהוב מבצבץ מהזנב שלה. בכל אופן לא צילמת ממש את החלקים הנכונים אז יכול להיות שאני טועה, נסה לצלם את הזנב מבפנים או לחילופין את הכנף.
שים לב טוב ןתבדוק אם לנקבה יש נקודות מתחת לזנב לזכר לחיים כתומות חזקות ללא נקודות מתחת לזנב צבע לחיי הנקבה הוא כתום יותר חלש משל הזכר אם זה כך אז אכן יש לך זכר ונקבה.
אני לא לחלוטין בטוח שהתמונה השנייה היא של נקבה בהכרח. תנסה לברר את הגיל . ייתכן שזהו זכר מתבגר ! במידה והתוכי בן שנה ויותר הרי זו בוודאות נקבהבמידה ולא אז ייתכנו עוד הפתעות.