ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מסחר ע"ג הפורום

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

מסחר ע"ג הפורום

שליחה על ידי uzibu »

חברים יקרים,

למרות שרוב "הבעיות" הן של הסוחרים באתרינו הרגשתי צורך לפתוח נושא אשר
בו אני מבקש להסב את תשומת ליבכם בנושא מסחר.

אנו (צוות ההנלת האתר) החלטנו לא לאפשר לסוחרים לפרסם בפורום קניה מכירה
וביקשנו מהחברים באתר לא להפנות (טלפונים וכד') לסוחרים כאלה ואחרים רק
לאחר אישור מהנהלת האתר.

מי שלא יכבד את כללי האתר לא יהיה כאן. אנו לא נהסס להרחיק חברים אשר
אינם מתייחסים ברצינות לבקשתינו.

אנו לא רוצים להגיע למצבי הרחקה, אך אני מציין שנית כי לא נהסס להרחיק
משתמשים בכדי לשמור על רמה גבוהה, איכותית כפי ששמרנו עד עתה.

חבר באתר אשר קיבל הודעה באישי מתבקש לכבד ולהשמע לבקשות המנהלים.
כמו כן, חברים באתר מתבקשים "לרענן" את כללי האתר ולכבדם.
אם יש דבר מה שאינו ברור והינכם מהססים פנו לאחד ממנהלי האתר להבהרה.

תודה והמשך גלישה מהנה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

Re: מסחר ע"ג הפורום

שליחה על ידי aliav56 »

עוזי אוקיי זה מובן לנו אבל מאיפו אני ידע את ההבדל בין סוחר לבין חובב ,
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

aliav,

אני מניח שסוחר יהיה מישהו שיימכור באופן קבוע מוצרים שהוא קונה ממקור אחר. אם זה אוכל וציוד דומה. ברור כמובן שאלה גם מוצרים חדשים.

חובב יהיה מישהו שמוכר ציוד שהיה בשימושו האישי בעבר ולרוב אתה גם תראה שמדובר בציוד עם מלאי נמוך. מבחינת ההודעה זה ההבדל בין מישהו שמוכר שקית של אוכל שנשארה לו והוא לא צריך לבין מישהו שיש לו מלאי שלם של כאלה שהוא קנה בזול כדי למכור ולעשות על זה רווח.
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

סוחר מלשון המילה "מסחר" אדם שלדוגמא מגדל זוגות של תוכים ומוכר גוזלים באופן קבע,
מוכר ציוד ומזון. חובב תוכים זה אדם שמוכר תוכי בכדי להתקדם ולרכוש תוכי אחר או לחילופין
מוכר תוכים בכדי "לכסות" עלויות בכדי שיוכל להמשיך בתחביב ואף להתפתח לשם הנאה.

אני סמוך ובטוח כי מי שסוחר יודע שהוא סוחר וגם הגולשים יודעים מי סוחר אחרת לא היו מפנים
לאדם כזה או אחר אחרת איך יודעים שלאדם זה יש את אשר מחפשים?

אני לא מדבר חלילה על אדם שמוכר תוכונים, ציפורי אהבה וזנים שברור לכלנו שלא ניתן להתפרנס
ממכירות אלו. חנויות\חוות וסוחרים שונים מוזמנים לפנות כדרך על מנת לפרסם באתרינו בדיוק כפי
שעשה לדוגמא מדיוני.

אנו פתחנו והשקענו בקהילה גם כסף וגם זמן רב על מנת ללמוד וללמד ולא על מנת לפרנס סוחרים.
פורום קניה מכירה הוא פורום אשר עוזר למגדלים להחליף\למכור\לקנות על-מנת להתפתח ולא
על מנת להתפרנס.
מין הראוי שאדם שמשתמש בכוח אתרינו על מנת להרוויח יעזור לקדם את הקהילה ולכך אפשרויות
רבות.
UziDesign
אליאורג
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אליאורג »

אם אנשים חושבים שאפשר להתפרנס מתוכים? שיהיה להם לבריאות אך אם בן אדם מחתים גוזלים ומפרסם הוא לא ניחשב סוחר לפי דעתי כי אין בזה כסף מטורף אף אחד לא יחתים גוזל בשביל רווח נטו יש בזה תהנאה שבדבר ובשום פורום לא ראיתי שאסרו אלא אם כן זה כבר על חוות וכאלה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אליאורג אם תקרא את שעוזי כתב תבין על מה מדובר, לא מדובר במחתימים שונים שעושים זאת למטרת הנאה
וגם אלו מביניהם שבאופן עיקבי ישתמשו בשירותי האתר אך ורק למטרת הצגת ומכירת "מרכולתם " פירסומם יאסר.
מאחר ואנו לא מנסים להשתוות ל"שום פורום " והכללים שלנו די ברורים אנו מצפים מאלו שטורחים לכתוב ולפרסם
באופן עיקבי להיות פעילים בקהילה ולמענה.
האתר לא הוקם על מנת להוות תחליף ללוחות מודעות, כאלה לא חסר.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

[quote="784";p="34756"]אם אנשים חושבים שאפשר להתפרנס מתוכים? שיהיה להם לבריאות אך אם בן אדם מחתים גוזלים ומפרסם הוא לא ניחשב סוחר לפי דעתי כי אין בזה כסף מטורף אף אחד לא יחתים גוזל בשביל רווח נטו יש בזה תהנאה שבדבר ובשום פורום לא ראיתי שאסרו אלא אם כן זה כבר על חוות וכאלה[/quote]

למרות שכבר ענו לך אוסיף גם אני :)
ראשית "תתפלא" אך ישנם לא מעט שמתפרנסים מתוכים ומתפרנסים טוב גם אם הם לא חוות.
אם למגדל יש מספר רב של ג'אקויים והוא מדגיר או לא הוא מתפרס לא רע, מעבר לכך כולנו מכירים
מגדלים שיש ברשותם זוגות של זנים שונים בינוניים וגדולים שמוכרים באופן קבע והם לא חוות או חנות
ושלא נדבר על מגדלים אלו שמוסיפים מזון וציוד כזה או אחר.

אני לא מדבר על כסף מטורף ואני לא מדבר על סכום כזה או אחר ואני בטח שלא נכנס ל'כיס' של המגדלים.
אני בא ואומר שמי שמעוניין להרוויח דרך האתר באופן קבע צריך לעשות זאת דרך הצינורות המקובלים באתרינו.

באתרים אחרים אני לא יודע מה ההתנהלות ולמען האמת גם לא ממש מעניין אותי, האתר שלי בלבד הוא האתר
שבו אני חושב על דרך ההתנהלות וכל החלטה הוחלטה לאחר מחשבה עמוקה של הגורמים ונסיון רב בנושא.

לא יתכן כי "נפסיד" פרסום של גורמים כיוון שאחרים מרשים לעצמם לפרסם לא כדרך. מעבר לכך צריך להבין
שדווקא אותם סוחרים אינם תורמים לקהילה בשום דרך (מענה ועזרה לגולשים, מאמרים וכו') שהם עם נסיונם
יכולים לעזור לא מעט. זאת אומרת שהם מיצידם דואגים למכירות נטו ולא מעניין אותם מעבר.
לכן, אני לא רואה סיבה מוצדקת לאפשר לאותם סוחרים לפרסם באתרינו.

אגב, אם אתה מדבר על אתרים שכן מאפשרים תבדוק אם אותם אתרים עשו מגבית של כסף מהגולשים בכדי
לכסות עלויות של האתר. אנחנו לא מבקשים סיוע בכיסוי הוצאות וכל ההוצאות מעבר לזמן רב שמנהלים
תורמים למענה ופיתוח האתר ולכן לגיטימי שגורמים שמרוויחים מהאתר יעזרו בפיתוח והחזקתו ולא חברים
בקהילה שכל רצונם הוא ללמוד וללמד.

לכן, אחזור ואומר שהשיקולים נעשו לאחר מחשבה מרובה ואנו מבקשים לכבדם ומי שלדעתו התנהלות זו לא
התנהלות ראויה מוזמן לפנות לאתרים בהם ההתנהלות נראית לו הגיונית יותר.

בתקווה להבנה ובברכת גלישה מהנה,
עוזי
UziDesign
roditi
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יעקב

שליחה על ידי roditi »

לדעתי עוזי צודק סוחרים צריכים לשלם עבור פירסום .כאשר אני יקנה תוכי ממישהו באתר אני רוצה רוצה לדעת שזה יהיה מימגדל פרטי . לדעתי לפרטי יש תוכים יותר איכותיים מפני שאין חישובי עלויות באוכל וכו...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”