ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
דייסה להאכלת יד
מנהל: מפקחים
Re: דייסה להאכלת יד
זה הבית של המגדלים בדגש על האות ה. שהיא מסמלת לנו שזה לא עוד פורום כזה או אחר.
כאן יש מגדלים שדרך החיים שלהם זה "תוכי.מידע. ומכירות" שזה במקרה שם הפורום שלנו.
ובשם כולם אני רושם, אנחנו דרוכים לעזור בכול עת ובכול נושא.
כאן זה פורום לתוכים. אבל לפני הכול משפחה של מגדלים .
אשמח לעזור לך בכול נושא.. וכמובן ברוך הבא.
כאן יש מגדלים שדרך החיים שלהם זה "תוכי.מידע. ומכירות" שזה במקרה שם הפורום שלנו.
ובשם כולם אני רושם, אנחנו דרוכים לעזור בכול עת ובכול נושא.
כאן זה פורום לתוכים. אבל לפני הכול משפחה של מגדלים .
אשמח לעזור לך בכול נושא.. וכמובן ברוך הבא.
Re: דייסה להאכלת יד
חרגנו קצת אבל ברשותה של אביבה אני רוצה להוסיף על דבריך רמי,
אני חייב לציין רמי שמרגע שהצטרפת אלינו הכנסת ציבעוניות ואור לפורום,לאחר שפגשתי בך הבנתי כמה אתה
אוהב את כל נושא הגידול וכמה אתה משקיע על מנת שהתוכים שלך יקבלו את המירב והמיטב,עוד לא דיברנו
על תשומת הלב שאתה מקדיש לכל מגדל שמגיע ושואל שאלה כזו או אחרת.
תודה על העזרה
אני חייב לציין רמי שמרגע שהצטרפת אלינו הכנסת ציבעוניות ואור לפורום,לאחר שפגשתי בך הבנתי כמה אתה
אוהב את כל נושא הגידול וכמה אתה משקיע על מנת שהתוכים שלך יקבלו את המירב והמיטב,עוד לא דיברנו
על תשומת הלב שאתה מקדיש לכל מגדל שמגיע ושואל שאלה כזו או אחרת.
תודה על העזרה
Re: דייסה להאכלת יד
אני חיב לעזור לפורום הזה להצליח ובגדול מסיבה אחת מאוד פשוטה - אני מאמין בו באמונה שלמה שהוא בא אך ורק לעזור למגדלים להתקדם בנושא גידול תוכים ולא כמו שאר הפורומים, למטרות רווח.
כאן נטו עזרה לזולת ובאהבה רבה.
אלי ולאה אתם אישית, אנשים בעלי יושר וכבוד אמיתי שלא ניתן לערער עליו בכלל .
חג פסח שמח לכולם
כאן נטו עזרה לזולת ובאהבה רבה.
אלי ולאה אתם אישית, אנשים בעלי יושר וכבוד אמיתי שלא ניתן לערער עליו בכלל .
חג פסח שמח לכולם
Re: דייסה להאכלת יד
עוד שאלה אחת קטנה אם אפשר...
מה היחס בין המים לאבקה בפורמולה של קייטי?
פורום אדיר!!
בתודה, lejtman.
מה היחס בין המים לאבקה בפורמולה של קייטי?
פורום אדיר!!
בתודה, lejtman.
Re: דייסה להאכלת יד
הכנת הפורמולה:
- השתמש בטבלה הבאה למינון המומלץ על פי גיל הגוזל.
- מומלץ לשקול את הפורמולה ואת המים להבטחת מדדים מדויקים.
- ניתן להוסיף תמיסה אלקטרוליטית ביומיים הראשונים, אך אין חובה בכך.
- שימוש במיקרוגל עלול ליצור כוויות בזפק הגוזל ולכן איננו מומלץ. יש לבדוק את טמפרטורת המזון לפני כל האכלה.
בכלי מחוטא ומעוקר ערבב היטב את האבקה (למינון המומלץ- ראה טבלה) עם מי ברז מורתחים חמים (50 מעלות צלסיוס) והמתן עד להתקררות העיסה (ל 40-42 מעלות). ערבב נמרצות עד ליצירת מרקם חלק ולשחרור אנזימים פעילים.
- [RIGHT][TABLE][TR][TD][CENTER]
גיל הגוזל [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
נפח [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
משקל [/CENTER][/TD][/TR][TR][TD][CENTER]
בימים [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
מים [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
כמות פורמולה [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
כמות פורמולה [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
מים [/CENTER][/TD][/TR][TR][TD][CENTER]
בקיעה עד יומיים [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
6 [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
1 יחידה [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
8% [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
92% [/CENTER][/TD][/TR][TR][TD][CENTER]
2-5 ימים [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
2-3 [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
1 יחידה [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
16%-20% [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
80%-84% [/CENTER][/TD][/TR][TR][TD][CENTER]
5 עד גמילה [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
1/3
1 -2 [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
1 יחידה [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
25%-30% [/CENTER][/TD][TD][CENTER]
70%-75% [/CENTER][/TD][/TR][/TABLE][/RIGHT]
הערות חשובות:
- מעקב אחר עלייה וירידה במשקל הגוזל הינה הדרך הבדוקה ביותר לגילוי בעיות בריאותיות לפני הפיכתם לנראית לעין.
- יש לשקול את הגוזל בכל בוקר, לפני ההאכלה הראשונה ולערוך טבלת שקילה מסודרת לכל גוזל. על גוזל בריא לעלות במשקל בכל יום עד לשלב הגמילה. במידה והעלייה במשקל נפסקת יש לעקוב אחרי הגוזל ובמידת הצורך לפנות לייעוץ מקצועי. עצירה בעליית משקל של גוזל בריא עלולה להיווצר כתוצאה ממספר גורמים: פורמולה נוזלית מדי (עודף מים), מהילה בתוספי מזון והאכלה לא מספקת
- שינוי בתזונה: בעת החלפת הזנה מפורמולה אחרת יש להקציב תקופת הסתגלות של 24 -48 שעות, בה יש להכין את שני סוגי הפורמולות בנפרד ולהאכיל את הגוזל כך שבכל פעם אחוזי הפורמולה החדשה עולים וגדלים עד לביטולה המוחלט של הפורמולה הישנה. מעבר חד מסוג פורמולה אחד למשנהו עלול ליצור האטה בתפקוד הזפק. כמו כן שימוש באחוזי מים מוגדלים בשתי ההאכלות הראשונות יעזור להסתגלות קלה יותר של מערכת העיכול של הגוזל.
- ירידה בתפקודי הזפק: שינוי בטמפרטורת בסביבת הגידול ומעבר חד מסוג פורמולה אחד למשנהו עלול ליצור האטה בתפקוד הזפק. על מנת להאיץ את תפקוד הזפק יש לערבב כמות שווה של רסק תפוחי עץ (מזון לתינוקות) בשיעור של 1 יחידה לכל 2-3 יחידות מים ולהאכיל במשך כיממה. על מנת לאזן ולשפר את תפקודי עצבי הקיבה והמעיים בתקופה זו מומלץ לעסות ידנית את זפק הגוזל ולמוסס גושי מזון שנערמו בזפק.לעולם אין לעסות זפק כשהיא מלאה יותר ממחציתה. המתן לריקון הזפק לפני האכלה נוספת.
- הופעת צואת גללים ירוקים בהירים: מעידה על ריקון הזפק או מחסור במזון במערכת העיכול. במידה ונוצר מצב זה בעוד הזפק מלאה יש לבדוק תפקודי זפת ולטפל מיידית. אם אין הטבה במשך יותר מ- 36 שעות יש לפנות לטיפול מקצועי.
Re: דייסה להאכלת יד
שים לב יש הוראות יצרן בגב האריזה
כל סוג של דיסה זה עולם אחר
אני יכול להמליץ לך, אבל אני לא תחליף לעיון מעמיק בהוראות יצרן.
גיל יום 20% דיסה % 80 מים,
גיל יומים 20% דיסה % 80 מים,
שלושה ימים 25% דיסה % 75 מים,
שבוע 30% דיסה % 70 מים,
שבועיים 40% דיסה % 60 מים עד לגמילה.
כמובן למדוד הכול במדויק עם כפיות מידה ומים רותחים, להגיש לגוזל בתמפרטורה של 40\42 מעלות רצוי 38 מעלות.
אבל אני מציע לך לדבר עם מחתים מהאזור שלך. שידריך אותך, לפחות בפעם אחת, איך להאכיל ואיך להכין דייסה . באיזה אזור את גר אולי אני אפנה אותך למגדל שנמצא לידך.
בשימחה הייתי מעביר לך יום עיון מעשי.
כל סוג של דיסה זה עולם אחר
אני יכול להמליץ לך, אבל אני לא תחליף לעיון מעמיק בהוראות יצרן.
גיל יום 20% דיסה % 80 מים,
גיל יומים 20% דיסה % 80 מים,
שלושה ימים 25% דיסה % 75 מים,
שבוע 30% דיסה % 70 מים,
שבועיים 40% דיסה % 60 מים עד לגמילה.
כמובן למדוד הכול במדויק עם כפיות מידה ומים רותחים, להגיש לגוזל בתמפרטורה של 40\42 מעלות רצוי 38 מעלות.
אבל אני מציע לך לדבר עם מחתים מהאזור שלך. שידריך אותך, לפחות בפעם אחת, איך להאכיל ואיך להכין דייסה . באיזה אזור את גר אולי אני אפנה אותך למגדל שנמצא לידך.
בשימחה הייתי מעביר לך יום עיון מעשי.
Re: דייסה להאכלת יד
וואו!!! אתם כל כך עוזרים!!
רציתי לשאול האם מדובר בכמויות של הדייסה של קייטי (כי מי שמוכר קונה בארגז של 11 "קג ואז מחלק לפי כמה שמבקשים), כי בכל דייסה מדובר באחוזים שונים.
אני גר בחיפה על הר הכרמל- אם אתה מכיר מישהו אני מאד אשמח!
אתם פשוט מדהימים!!! תודה על הכל!!
תודה ענקית, lejtman.
רציתי לשאול האם מדובר בכמויות של הדייסה של קייטי (כי מי שמוכר קונה בארגז של 11 "קג ואז מחלק לפי כמה שמבקשים), כי בכל דייסה מדובר באחוזים שונים.
אני גר בחיפה על הר הכרמל- אם אתה מכיר מישהו אני מאד אשמח!
אתם פשוט מדהימים!!! תודה על הכל!!
תודה ענקית, lejtman.
Re: דייסה להאכלת יד
כאשר אתה הולך לקנות, שאל את הספק או תצלם את הוראות היצרן וכך לא תיצור בעיות מיותרות.
זה פשוט לשאול וממש מסובך לטעות.
לא לומדים את כול התורה ביום אחד, זה עם השנים מתחזק .
לפני שאתה מתכוון להחתים להתעניין בכמה שיותר חומר בעניין זה.
שברון לב אחד גדול לראות גוזל מת \ חולה ללא ישע חסר כל הגנה.
אתה צריך להגיע למערכה מוכן ומדוגם כמה שיותר ואז יש לך כלים מתאימים לפתרון בעיות, כאלו ו/או אחרות.
אני אישית, לפני שנגעתי בגוזל, עמדתי ליד מחתים מקצועי ורק ראיתי מה הוא עושה במשך שבועיים .
אחר כך ניגשתי למלאכה, אבל זה ממש לא היה כמו אצלו, פתאום ים של בעיות ולרשום.
את האמת לא הייתי מוכן כמו שצריך ועדיין אני לא מוכן כמו שצריך.
כל יום זה יום חדש וצריך ללמוד דבר חדש.
אם תלך בדרך שלי, מובטח לך רק טוב והצלחה מרובה.
ללמוד זה לא בושה זה כבוד גדול מאוד ולא משנה ממי.
העיקר ללמוד דברים טובים שיעניקו לך כוח להמשיך ובצורה הכי נכונה שאפשר.
זה פשוט לשאול וממש מסובך לטעות.
לא לומדים את כול התורה ביום אחד, זה עם השנים מתחזק .
לפני שאתה מתכוון להחתים להתעניין בכמה שיותר חומר בעניין זה.
שברון לב אחד גדול לראות גוזל מת \ חולה ללא ישע חסר כל הגנה.
אתה צריך להגיע למערכה מוכן ומדוגם כמה שיותר ואז יש לך כלים מתאימים לפתרון בעיות, כאלו ו/או אחרות.
אני אישית, לפני שנגעתי בגוזל, עמדתי ליד מחתים מקצועי ורק ראיתי מה הוא עושה במשך שבועיים .
אחר כך ניגשתי למלאכה, אבל זה ממש לא היה כמו אצלו, פתאום ים של בעיות ולרשום.
את האמת לא הייתי מוכן כמו שצריך ועדיין אני לא מוכן כמו שצריך.
כל יום זה יום חדש וצריך ללמוד דבר חדש.
אם תלך בדרך שלי, מובטח לך רק טוב והצלחה מרובה.
ללמוד זה לא בושה זה כבוד גדול מאוד ולא משנה ממי.
העיקר ללמוד דברים טובים שיעניקו לך כוח להמשיך ובצורה הכי נכונה שאפשר.
Re: דייסה להאכלת יד
ראיתי המון סרטונים ברשת שמראים בדיוק איך עושים את זה.
אתה בכל זאת מכיר מגדל מחיפה?
בתודה, lejtman.
אתה בכל זאת מכיר מגדל מחיפה?
בתודה, lejtman.
Re: דייסה להאכלת יד
יש כאן אנשים מכול הארץ. אולי תעלה בקשה האם יש כאן משתמש מחיפה שיכול להדריך אותי ?