צעצועים ויציאה מהכלוב
אם היא רגילה לצעצועים, כלומר הם לא מעניינים, לא מספקים תעסוקה והם בעצם חסרי תועלת.
חשוב לדאוג לתחלופת צעצועים לפחות פעם בחודש כדי לשמור על עניין מצד התוכי בצעצועים.
לפי התאור אני מבינה שאין לה צעצועי פירוק וזה הדבר הכי חשוב לתוכי.. הפירוק מספק הכי הרבה תעסוקה ועוזר לפרוק מתחים.
יש צעצועי פירוק שאפשר להכין לבד ממליצה שתספק לה בהקדם צעצועי פירוק. דוגמאות:
בנייה עצמית - צעצועים וסטנדים
צעצוע חיפוש מזון מגליל נייר מגבת
צעצוע מגליל נייר טואלט
אפשר פשוט לשים ענף עם עלים (לאחר שטיפה) מעץ אקליפטוס/זית/עצי פרי הדר/תפוח/אגס.. זה אחלה תעסוקה
כמובן לוודא שהעץ לא מרוסס
ייתכן שהיא התרגלה להיות בכלוב למשך זמן ארוך, אבל אני בטוחה שזה משפיע עליה.. הכלוב יחסית קטן, אין תעסוקה, לפעמים אין יחס,
זה רק עניין של זמן עד שההשפעה הפסיכולוגית על התוכי תצוף על פני השטח..
מריטה יכולה להיגרם מבעיה רפואית, פסיכולוגית או שילוב של שתיהן.
אני בספק שזו בעיה רפואית כי היא בבית והיא אצלך זמן רב, נשמע לא הגיוני שפתאום תפרוץ מחלה או שהיא תדבק בטפילים.
ייתכן שהמקלחות והתזונה תרמו, אבל אני מאמינה שזו בעיקר סיבה פסיכולוגית
התוכי מרגיש במצוקה כל כך שהוא פוגע בעצמו... חייב להיות שינוי, חייבים להבין את הגורמים למצוקה ולתקן אותם
המרחב והפעילות הגופנית מאוד חשובים לתוכי, כמו היחס מהמגדל. בטבע הם נעים עשרות ומאות ק"מ, הם פעילים מאוד,
הם נעים בלהקות וחשוב שתהיה להם חברה.. בשבי האנשים הם הלהקה של התוכי ואם הוא מבודד בוודאי שהוא לא יהיה מאושר מכך
הוא צריך תקשורת, אינטרקציה עם האנשים בבית אחרת הוא פשוט מרגיש נטוש/בודד.. זו כשלעצמה סיבה להיות בדיכאון ולמרוט
מאמר מומלץ בנושא:
חשיבות העשרת הסביבה לתוכי בשבי
תזונה
תערובת זרעים בלבד זה לא מזין, גרעיני חמנייה בלבד זה ממש לא מזין.. זה כמות גדולה של שומן
אני מבינה שיש חג אבל אי אפשר למנוע מבעל חיים מזון בגלל מנהגים של בני אדם, ולא לשכוח את מצוות צער בעלי חיים - ליהודי שומר מצוות אסור לגרום סבל לבעל חיים כלשהו, ואם הוא רואה בע"ח סובל הוא מחוייב לעשות הכול כדי להקל על סבלו.
כשמדובר בבעל חיים סובל, אני חושבת שזה לא "עבירה" לתת לו את האוכל שהוא רגיל אליו, גם בפסח. תחשבו על זה..
בכל מקרה יכול להיות שגם השינוי הזה השפיע עליה. תזונה לקויה זה לא הסיבה העיקרית אבל זה בהחלט תורם למריטות ובעיות בניצוי.
אני מניחה שאתה מכיר את המאמרים לגבי תזונה ויודע מה מותר לתת לתוכי מבחינת פרי וירק,
אני מציעה שתתחיל לשים בכלוב באופן קבוע מדי יום כמות קטנה של פרי/ירק. עם הזמן היא תתרגל ותטעם ותאכל
זה ממש לא בריא שהיא אוכלת רק תערובת. לצורך השוואה זה כמו שבן אדם יאכל רק לחם..
בע"ח
גם אם החתול והכלב יתקרבו אין סכנה של טפילים כי טפילים של כלב וחתול נשארים עליהם ולא עוברים לתוכים
אבל תדע להשגיח כי שריטה/נשיכה מכלב או חתול עלולה להיות קטלנית לתוכי (יש להם חיידק מסוכן לתוכים)
מקלחות
מקלחת חיונית והכרחית לתוכי. צירפתי לך את המדריך, תמשיך לנסות כל יום, עדיף בשיטה של אמבטיה (קערה קטנה ושטוחה)
כי זו השיטה הכי פחות מאיימת..
עם הזמן היא תתקלח, זה רק תלוי בהתמדה שלך ובגישה כמובן
אני יודעת שזה תלוי בהורים בעיקר, אבל נסה לשכנע להחליף לכלוב קצת יותר גדול.. אפילו כלוב ריבוי הוא יחסית זול וגדול מאוד
אם ההורים יסכימו ותמצא מקום לדעתי זה כבר ישפר את המצב
תוסיף צעצועים דבר ראשון, בטח יש לך בבית גלילי נייר טואלט או נייר לבן, תכין מזה כמה צעצועי פירוק
תשנה את התזונה, תתחיל שיגרה חדשה עם ירק ופרי קבוע (כמות קטנה) עד שהיא תתרגל ותטעם
אתה יכול לאכול מולה ואולי זה יגרה אותה לרצות לטעום גם
אם אין לך זמן לשבת איתה לפחות תעבור כמה פעמים ליד הכלוב אפילו אם רק להגיד "שלום" או לתת צ'ופר..
תשתדל שהיא תהיה בחוץ כל יום בעיקר אם היא נשארת בכלוב הנוכחי
תנסה להרגיל למקלחות
זה נראה הרבה אבל תאמין לי שזה ממש לא רציני, רק צריך להתמיד, ואני בטוחה שתראה שינוי לטובה
וכמובן לא להתייחס כשהיא מורטת (עד כמה שזה קשה וכואב)
אתה מוזמן להמתין לתגובות נוספות.. בהצלחה