ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
חג שמח לכולם
יש לי גוז דררות צהובות, בחודש האחרון אני רואה אותם מזדווגים כל בוקר במשך חודש ועדיין אין הטלה, יכול להיות שהנקבה עקרה או משו כזה? איזה סיבה יכולה לגרום לנקבה לא להטיל אחריי תקופה כזאת של זיווגים?
תודה מראש...
צריך להבין שלא כל זיווג מביא להטלה. כדי שהנקבה תטיל צריכים להתרחש שינויים הורמונלים בגופה אם זה לא מתרחש הזיווגים לא יובילו להטלה. תוכים מזדווגים גם לחיזוק הקשר ביניהם בדיוק כפי שהאכלה בין בני הזוג נועדה לחיזוק הקשר והביטחון.
עקרות או בעיות מהסוג הזה הינם נדירים. ישנן סוגי בעיות שונים שיכולים לגרום לכך שנקבה לא תטיל וביניהן דלקת בשחלות ובאברי הרבייה אבל כמו שציינתי זה לא משהו נפוץ במיוחד.
דררות במקרה הטוב יטילו 6 ביצים. אם אתה בטוח שמדובר בזוג שהם זכר ונקבה ולא בשתי נקבות שמטילות לסירוגין אז הנקבה פוריה במיוחד . לי נראה מוזר מאחר ומדובר בכ 14 יום מהביצה הראשונה כך שאם תחלק את הזמן לכמות הביצים יוצא שכל ביצה הוטלה במרווחים שהם פחות מיומיים. תצטרך להמתין ולראות מה מתפתח. וכמובן תמשיך לעדכן.