ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חדש פה * שאלה לגבי קוקוטיילים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Kadosh360
ביצה
ביצה

חדש פה * שאלה לגבי קוקוטיילים

שליחה על ידי Kadosh360 »

שלום לכולם,

שמי יהושוע ואני חדש פה בתחום קצת חדש היו לי בעבר כבר 2 קוקוטיילים וצברתי ידע קצת ונסיון.
עכשיו יש לי קוקוטייל בן 5 חודש הוא גמול, והוא אצלי כבר לפחות חודש ככה, והשאלה שלי לגבי זה
שהוא לא מתרגל אלי עדיין לוקח לו זמן
הוא גם מפחד ממני אני מנסה להרגיע אותו והוא ממש אבל ממש רועד!!

גם זכיתי להכיר את אלי הזמנתי ממנו את הכלוב A10 וגם ציוד צעצועים ואוכל
ואלי הגיע אליי עד הבית גם עזר לי וגזר לבחור שלנו את הכנפיים (תודה מראש!)
גם על השירות והעזרה והטיפים בתחום הזה.

עכשיו יש תשובה לזה שלוקח לו זמן להתרגל? הבנתי לוקח זמן של שבוע שבועיים לפחות אבל הוא עדיין נושך
ומפחד מכול תנועה בעיקרון עולה על היד אבל מחפש לרדת ישר שיש לו הזדמנות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: חדש פה * שאלה לגבי קוקוטיילים

שליחה על ידי eli_lea »

היי יהושוע,

שמחתי לעזור. בכל מקרה השיטה היא לגרום לתוכי להרגיש בטוח ואת זה צריך לעשות ע"י כך שהעלייה ליד והשהייה על היד תהיה בטוחה ונעימה. נסה קודם כל להבין את דפוס ההתנהגות של התוכי, למשל אם העלית אותו על היד אל תמתין עד שהוא ירצה לרדת וינשך, פשוט הורד אותו ותן לו צ'ופר. כך הוא לא ירגיש שאתה כופה עליו או מכריח אותו לעשות פעולה שהוא אינו חפץ בה.
מצא אילו דברים הוא אוהב לאכול במיוחד והשתמש בהם לשם כך.
נסה לשחק עימו בצורה כזאת שהוא עדיין ירגיש חופשי וכך תבנה עימו אמון. למשל כשהוא על השולחן לזרוק לעברו צ'ופר קטן (נניח שקד מרוסק לחתיכות קטנות) בכל פעם תזרוק לו קרוב יותר חתיכה קטנה. לאחר מכן תאפשר לו לקחת את הצ'ופר מהיד.לאחר מספר ימים של תירגול כזה נסה לגרום לו לעלות על היד על ידי כך שיצטרך לעלות על היד כדי להגיע לצ'ופר. גם אם הוא עלה אל תרים אותו . לאחר מספר פעמים הרם מעט את היד והורד. עשה את השלבים לאורך זמן ובהדרגה. ככל שתהיה יותר סבלני כך הקשר שיבנה יהיה חזק וטוב יותר.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”