ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הוספת תוכון לבית(כרגע יש קוקטייל) ובהמשך להוסיף לו בת זוג.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

הוספת תוכון לבית(כרגע יש קוקטייל) ובהמשך להוסיף לו בת זוג.

שליחה על ידי Amir96 »

שלום לכולם תמונה

אולי חלקכם יודעים שלפני כחודש-חודשיים רציתי להביא תוכון חדש לבית ובסוף זה לא באמת קרה מסיבות שונות..
לאחר שדיברתי עם אמא שלי, אחרי שכנוע קל הוסכם לקנות לי זוג תוכונים בסוף שנת הלימודים.
מאחר ולא היה לי סבלנות דיברתי איתה קצת, ניסיתי לשכנע אותה קצת להקדים את זה והיא מסכימה אחרי פסח להביא לי תוכון אחד ובסוף שנת הלימודים אני אוסיף לו עוד תוכון נקבה/זכר תלוי מה אני אביא.

השאלות שלי הן כאלה:
1. אני רוצה זוג תוכונים האכלת-יד. אם התוכונים יהיו 24/7 באותו כלוב ויתרבו אין סיכוי שתאבד ההחתמה? אני אשחק עם שניהם ביחד כמעט כל יום למעלה משעה.
2. אתם ממליצים להביא זוג האכלת-יד או פרא?(אין בעיה של תקציב)
3. אם אני אביא קודם תוכון ולאחר מספר חודשים אני אוסיף נקבה זה לא יצור בעיות של התוכים אחד עם השנייה?
אני מתכנן להביא את הכלוב הבא עם המחיצה:
http://www.tukishops.com/TI%D7%9B%D7%9C ... 4-432.html

כך שבהתחלה התוכון יהיה על כלוב שלם ללא מחיצה ובהמשך שאני אביא נקבה/זכר אני אחלק את הכלוב לשניים עד שהם יתרגלו אחד לשנייה.
השאלה פה היא אם התוכון שכבר התרגל לכלוב שלם לא ייבהל שפתאום גודל ה'בית' שלו הצטמצם בחצי? יהיה עם זה בעיה כלשהי?
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
נטליקי3
חשבון כפול
חשבון כפול
אזור מכירה: צפון+מרכז
שם פרטי:: נטלי

Re: הוספת תוכון לבית(כרגע יש קוקטייל) ובהמשך להוסיף לו בת זו

שליחה על ידי נטליקי3 »

הכלוב נראה לי מתאים לפי המידות , אך כמובן אם אתה לוקח האכלת יד וגם בכללי רצוי כמה שיותר מרווח ..
לדעתי תביא האכלת יד , כי גם אם הם יהיו ביחד בסופו של דבר אתה יכול להרגיל אותם שוב
ויש פראים מסוימים שאם לא הורגלו , זה .. חבל על בזבוז הזמן וההם פשוט יהיו רק אחד עם השני וכלום לא יעזור .
כל עוד הם מסתדרים ביניהם אין בעיה , אם הם לא מסתדרים אז זאת כבר בעיה ..
אני לא חושבת שיהיה עם זה בעיה אם לפחות פעם בשבוע תשים את המחיצה לכמה זמן כדי שהתוכי יתרגל ולא שיעלם לו חצי מהבית פתאום ..
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה, נראה לי שאת צודקת לגבי הרעיון עם המחיצה תמונה
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

1. אם התוכונים מאוד חברותיים הם ימשיכו להיות חברותיים במידה ותמשיך לשחק איתם. במקרה שהתוכונים יתחילו להתרבות יתכן שהם יהפכו לפחות חברותיים ואפילו לא ירצו קשר איתך.
2.אם התוכים נמצאים בקרבתך כלומר בבית עדיף תוכונים שמורגלים לבני אדם בסביבתם.
3.תוכונים מאוד חברותיים, אין בעייה לצרף בשלבים מאוחרים יותר בן או בת זוג.
4.אין בעייה לאפשר לתוכון לחיותר בכלוב ללא מחיצה ולצרף לו בת זוג בשלב מאוחר יותר.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה אלי.

בקשר לתשובה שלך לשאלה 4.
"4.אין בעייה לאפשר לתוכון לחיותר בכלוב ללא מחיצה ולצרף לו בת זוג בשלב מאוחר יותר."

שהתכוונת לצרף לו בת זוג מאוחר יותר זה עם מחיצה או בלי? זאת אומרת שאני אביא בת זוג לשים מחיצה בהתחלה או לא?
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין צורך לחצות את הכלוב לפני הבאת בן זוג, רוב רובם של התוכונים יסתדרו בלי בעייה כשמצרפים להם בן זוג. חשוב שיהיו בכלוב יותר ממקל עמידה אחד וכלי אוכל נוסף. אם לאחר הבאת בן הזוג מסתבר שהם לא מסתדרים תהיה לך אפשרות לשים מחיצה עד שיתרגלו.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה תמונה
צ'יף בקע ב 3.9.11

שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”