ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי ג'אקו - אפשר שהוא יהיה בחוץ?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
t1908a
בקיעה
בקיעה

תוכי ג'אקו - אפשר שהוא יהיה בחוץ?

שליחה על ידי t1908a »

היי חברים
הבאתי את הגאקו שלי לחבר שלי לכמה חודשים, הואגר בבית קרקע.
כמה שאלות:
1. זה בסדר שהוא יהיה מחוץ לבית בחצר??
2. מבחינת קור זה בסדר שהוא בחוץ? (לא מגיע גשם אליו!!!)
3. חתולים או כל דבר אחר זה בעיה?
יש לו כלוב גדול a11.

תודה מראש
תומר
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל...
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: אפשר שהוא יהיה בחוץ?

שליחה על ידי שירלי87 »

1. תוכי מוחתם צריך להיות בבית ולא בחצר, הוא צריך תקשורת עם בני אדם אחרת הוא ירגיש נטוש ומבודד (גם אם זה תוכי לא חברותי/
תוכי עם בעיית התנהגות, כל עוד התוכי הוחתם, הוא רגיל למגע ורואה את בני האדם כ"להקה" שלו)

2. תוכי בריא יכול להתמודד עם טמפרטורה נמוכה כמו בארץ, מה שיכול לסכן אותו זה רוח וגשם,
אז כל כלוב חיצוני צריך לכסות מ3 צדדים ביום, כדי להגן מפני רוח, ולסגור גם את הצד הרביעי בלילה.
מלבד זה הגג צריך להגן מגשם ושמש ישירה, צריך שחצי כלוב לפחות יהיה תמיד מוצל.
והמזון והמים צריכים להיות באזור עם הצל, ולא בשמש.

3. כן זה בהחלט בעיה. חתול יכול להלחיץ תוכי ולגרום לו להתעופף בהיסטריה בכלוב, ואז לתפוס אותו/לשרוט אותו מבעד לסורגים
כשהתוכי מתיישב על הרשת. שריטה מחתול או מכלב יכולה להרוג תוכי כי יש להם חיידק כלשהו, ובלי טיפול תוך כמה שעות מהרגע שהתוכי
נשרט/ננשך - הוא עלול למות. גם כלבים נובחים ומפחידים - תוכי ייכנס לסטרס אם כלב ינסה "להשתעשע" איתו.

אני זוכרת גם שהתוכי שלך מרט פעם (נכון?) במידה והוא מרוט, הוא לא יצליח לשמור על חום גוף אם הכלוב יהיה בחוץ, אז גם במקרה
של תוכי מרוט אי אפשר להשאיר אותו בחוץ, ואפילו צריך לספק חימום במידה והטמפטורה בבית נמוכה מדי וקר לו.

לדעתי כדאי לשים את התוכי בבית, כמה חודשים זה תקופה ארוכה ואני בטוחה שהתוכי לא ירצה להיות בחוץ לבדו
מה גם שזה מעמיד אותו בסכנה
סמל אישי של משתמש
t1908a
בקיעה
בקיעה

Re: תוכי ג'אקו - אפשר שהוא יהיה בחוץ?

שליחה על ידי t1908a »

וואי שירלי ממש תודה רבה לך.
הבנתי אותך. מצויןן אז הוא יהיה בפנים!!!
תודה שוב
תומר
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל...
ronnie
בקיעה
בקיעה

Re: תוכי ג'אקו - אפשר שהוא יהיה בחוץ?

שליחה על ידי ronnie »

חייב בתוך הבית גם אם הוא בריא וגם אם אין רוח , הוא לא יראה אף אחד ויתחיל להיות לו משעמם ויכול למרות או לצעוק.
עדיף בתוך הבית במרכז העניינים
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”