ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מי יכול לספר לי מנסיון אישי על קוניור ראש כחול?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

אמת ואמונה
בקיעה
בקיעה

מי יכול לספר לי מנסיון אישי על קוניור ראש כחול?

שליחה על ידי אמת ואמונה »

הבנתי שגם קוראים לו קוניור כחול כתר?
קראתי את המידע שהצלחתי למצוא.
הייתי שמחה לשמוע אם יש מישהו שהתנסה בגידולו. כמה שיותר פרטים.
בתודה רבה מראש, ויום טוב ומבורך לכולם!
טליה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מי יכול לספר לי מנסיון אישי על קוניור ראש כחול?

שליחה על ידי eli_lea »

אכן נקרא "קוניור כחול כתר" או " קוניור חד זנב " .

מידע מתוך הלקסיקון:
קוניור כחול כתר - Blue-crowned Conure/

אופי כמו של שאר בני משפחתו הקוניורים, פעיל מאוד רועש ומסווג כרועש עד רועש מאוד . זקוק לכלוב מרווח ובעל כושר דיבור.
אמת ואמונה
בקיעה
בקיעה

תודה אלי, קראתי את זה.
פשוט ראיתי מישהו שסיפר שגידל כזה תוכי והיה שקט.
אבל כנראה זה מקרה יוצא דופן:)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמו בכל סוג ישנם יוצאי דופן בעלי אופי שונה, לרוב בתקופה הראשונה לחייהם הם שקטים יחסית ובהגיעם לגיל בגרות הם רועשים יותר, בכל מקרה תמיד צריך לקחת בחשבון את הגרוע ביותר ולהיות מוכנים לתוכי רועש על מנת לא להתאכזב ולהעביר אותו הלאה בלית ברירה.
צריך גם לקחת בחשבון באיזו סביבה התוכי נמצא, תוכי שנחשב רועש יכול להפוך לרועש מאוד בסביבה רועשת ובסביבה שקטה יכול להיות נסבל.
אמת ואמונה
בקיעה
בקיעה

תודה. בגלל זה אני מבררת טוב .
כואב הלב לראות כ"כ הרבה מודעות של תוכים בוגרים שנמכרים, במיוחד הג'אקו וכאלה שנקשרים לבעלים.
נראה לי אלך עך תוכון :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכים נמכרים לאחר תקופה כזאת או אחרת מאחר והרוכשים אינם מודעים לאחריות הרבה שבגידול בעלי חיים, לרוב אלו אנשים שקנו תוכי תוך התלהבות ריגעית ומבלי לקבל הדרכה נאותה. על אותו עיקרון אפשר לראות כמה כלבים נטושים יש במכלאות או ברחובות .
לעיתים קרובות כשאני מעביר מידע לרוכשים ממני אני מונה את החסרונות ואת תנאי המחייה הנאותים להם התוכי זקוק כדי לדעת באמת שהרוכשים מבינים את האחריות שמוטלת עליהם . מעבר לזה הדרכה נכונה יכולה להיות לעזר ולמנוע את המצבים שבגינם כל כך הרבה אנשים נשברים, חשוב לדעת כיצד לטפל בתוכי, חשוב לדעת שיש להרגיל אותו לאורח חיים ולכמות יחס שאפשר לעמוד בה לאורך זמן , חשוב ביותר להרגיל את התוכי לכל המצבים האפשריים כולל שהייה בכלוב גם כשהבעלים בבית , חשוב לדעת מתי להתייחס לתוכי ומתי להתעלם על מנת שלא יפתח בעיות התנהגות.
חשוב לדעת שהטיפול בתוכי שונה מאשר בחיות שאנו רגילים אליהם ומוכרים כמו כלבים וחתולים.
והכי חשוב זה מה שציינת, לברר טוב טוב האם מתאפשר לנו להחזיק את סוג התוכי שבחרנו מבחינת רמת רעש, גודל כלוב, הוצאות נלוות ותחזוקה הולמת והאפשרות לתת את כמות היחס שנדרשת לאורך זמן.
אמת ואמונה
בקיעה
בקיעה

נגעת בנקודה מאד חשובה, וזה הקצבת הזמן לתוכי, להרגיל אותו לא להיות תלותי מידי וכו.
איך אדע מה המינון הנכון? אני רוצה הרבה לפנק את הקוקטייל שלי, אבל אני רואה שככל שאני איתו, הוא לא רוצה לעזוב אותי אחר כך.
בתור אמא לילדים זה כמובן בלתי אפשרי. כמה זמן נראה לך כזמן הגיוני להקדיש לו?
זאת שאלה קצת מוזרה, כי זה לא רק עניין של כמות אלא גם איכות. אשמח לשמוע טיפים.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לא צריך להקציב זמן קבוע, לא משנה באיזה תוכי מדובר - צריך להרגיל אותו לשיגרה הלא קבועה שלנו.
אם יש זמן בבוקר, יושבים איתו בבוקר, אם אין זמן ואין מי שישגיח, שמים אותו בכלוב שידע להסתדר גם שם
צריך שהתוכי יהיה רגיל לכל מצב, להיות לבד בכלוב, להיות בכלוב כשיש אנשים בבית, להיות על הכלוב כשהכלוב פתוח, ולהיות איתנו..
אם מרגילים תוכי לשיגרה קבועה, כשיבוא שינוי זה יערער את התוכי. אם, מצד שני, מרגילים את התוכי לכל מצב - הוא מקבל כל מצב בקלות.

כשהוא סגור בכלוב חשוב לתת לו יחס,כשיצאנו מהבית לכמה שעות וחזרנו לא צריך לעשות מזה עניין גדול ולהעצים את החוויה,
אלא לקחת את זה כמובן מאליו, כשיגרה, וככה גם התוכי יקח את זה. אם עושים עניין מעזיבה ומהחזרה התוכי גם יעשה מזה עניין
וזה ישפיע עליו יותר מפעם לפעם

לסיכום הנוסחא היא שאין נוסחא.. לא צריך שעות קבועות ולו"ז קבוע. להרגיל לשיגרה מגוונת זה הכי בריא
להרגיל לכל מצב ולעודד את התוכי להיות עצמאי, ולאפשר כלוב מרווח וגדול ככל הניתן תמונה
אמת ואמונה
בקיעה
בקיעה

תודה שוב, שירליתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כשרוכשים גוזל יש יתרון עצום, היתרון הוא שתוכי בוגר יותר יכול להיות רגיל לשיגרה מסויימת שהתאימה לבני הבית , ישנם מגדלים שהתוכי הורגל להיות חופשי ביום ובלילה ומחוץ לכלוב ישנם תוכים שחיו בסביבה מאוד רועשת והם רועשים באופן חריג לאותו סוג תוכים ,ישנם תוכים שלימדו אותם לקלל מה שלא מתאים לכולם שהתוכי ישמיע בבית ואלו מקרים שקרו כבר ואנשים נאלצו לוותר התוכי, ישנם תוכים שהתזונה שלהם הייתה מבוססת על מזון גרוע מאוד וקשה מאוד לשנותו.
כשאת לוקחת גוזל את מעצבת את אופיו , חשוב שהיחס יהיה במידה כזאת שתוכלי לשמור עליו לאורך זמן, אם תקדישי לתוכי יחס ישיר של 20-30 דקות ביום ויחס עקיף במהלך היום או הערב הוא יסתפק בזה וירגיש מצויין, אולם אם תתני יחס ישיר של שעתיים לאורך זמן ולאחר מכן תתני רק חצי שעה התוכי עלול לחוש בודד נטוש ולפתח בעיות התנהגות, לכן הנוסחא היא להרגיל את התוכי לכמות זמן ויחס שמתאפשרים לנו כאשר המינון והזמן יכול להשתנות לכאן ולכאן מידי פעם על מנת לא ליצור הרגל זמנים קבוע.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”