ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי נושך בלי סיבה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

טושטושית :)
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

התוכי נושך בלי סיבה

שליחה על ידי טושטושית :) »

יש לי לורי קשת זכר ומשום מה הוא פתאום מחליט שבא לו לנשוך... זה נשיכות ממש כואבות שהכוונה היא להכאיב...
אני לא עושה שום תנועה פתאומית או מציקה לו.. הוא עושה את זה בהפתעה מוחלטת ובורח..

רציתי לדעת מספר סיבות ללמה זה קורה ..?
תודה :)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: התוכי נושך בלי סיבה

שליחה על ידי שירלי87 »

אם את יכולה בבקשה תפרטי קצת יותר באיזה סיטואציה זה קורה.. את מחזיקה אותו על היד, הוא נושך ועף מהיד? הוא מטייל על הריצפה,
נושך רגליים ובורח?.. הוא בכלוב נושך ומתרחק?
הוא נושך רק אותך או כל אחד?
האם היה שינוי סביבתי (החלפת צעצוע בכלוב, שינוי מיקום הכלוב, עיצוב חדש בבית..) או שינוי אישי כלשהו (הסתפרת, שמת לק על האצבעות,
לבשת בגדים שונים מהרגיל\בצבע שעלול להפחיד אותו..)?
תפרטי כדי שנוכל לתת תשובה מדוייקת ככל הניתן תמונה

מצרפת לך מאמר בנושא: התנהגות תוכים ואילוף
ביצה
ביצה

לקים לא מפריעים לו, אני יודעת כי הצבעים שאני שמה עזים והוא אפעם לא נושך מהסיבה הזו.

זה קורה שהוא פשוט נושך רגליים ובורח, שאני רואה טלוויזיה הוא נושך את היד שלי ובורח ..

הוא נושך לפי הקריזות שלו, מתי שבא לו.

שום שינויים בכלוב, בי, בבית.

הוא נושך את כולם במובן של טריטוריה והגנה ממי שהוא לא מכיר .. אותי הוא נושך סתם..

תודה על הקישור :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשיכות "סתם" יכולות להיגרם מניסיון לקבל יחס, התוכי למד מהר מאוד שיש יחס (שלילי או חיובי) והוא מנסה למשוך את תשומת ליבך.
מה שצריך לעשות זה להיות מוכנים מבעוד מועד ולא לתת לתוכי להגיע למצב בו הוא נושך, עושים זאת ע"י הסבת תשומת ליבו לדברים אחרים.
למשל אחזקת צעצוע ביד , ברגע שהתוכי מגיע ועוד לפני שהוא נושך להגיש לו לפה את הצעצוע. חשוב שלא יקשר בין פעולת הנשיכה ליחס מכל סוג שהוא ולכן חשוב לפעול לפני הגעתו למצב בו הוא הוא מתכוון לנשוך או נושך.

האם התוכי משוחרר רוב שעות היום או סגור בחלק מהיום בכלוב?
ביצה
ביצה

הוא יוצא דיי הרבה מהכלוב ... לפעמים לקצת זמן ולפעמים לדיי הרבה, זה תלוי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יוצא חופשי או שאתם מוציאים אותו זאת שאלתי . מה היחס הכללי של שאר בני הבית לתוכי ביום יום?
חגי68
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי חגי68 »

ערב טוב אצלי היות ורוני נמצא רוב היום מחוץלכלוב אנחנו דואגים לו למים ואוכל לפעמים שהוא צמא נכנס לכלוב ושותה לבד אבל כשהוא רעב ומעונין שנאכיל אותו ביד הוא נושךוחזק בכול זאת האכלת יד מבקש את האוכל למקור חגי
ביצה
ביצה

אני מוציאה אותו..

אמא שלי מפחדת ממנו אז היא לא מציקה לו או מדברת איתו לרוב...

אני הכי מתייחסת אליו בבית ואחראית עליו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לך יש הערכה ממה זה נגרם? הצלחת להבין או לשער למה זה נעשה? תוכים מתנהגים בצורה שונה בסביבה שונה , ישנן כל כך הרבה סיבות שבגינן התוכי יכול לעשות זאת ואת חלקן המועט כתבתי, את כמגדלת יכולה לנסות להכין מדוע זה קורה, האם לאחר שהתוכי משתעמם, האם כשהיחס שלך מופנה לצפייה בטלויזיה, האם הרגל שלך מהווה לגביו משחק והוא נושך ובורח..אגב לא תמיד יש קשר בין נשיכות ברגל לנשיכות ביד שיכולות גם הן להיווצר ממגוון סיבות.

האם יש פעילות מיוחדת או מסוימת שאת עושה עם התוכי? כיצד מאובזר הכלוב ?
פעילות עם התוכי מאוד חשובה ליצירת קשר ולבניית אמון התוכי מצד אחד ומצד שני התוכי מקבל את מרותך , הכל נעשה בדרך של חיזוקים חיוביים.
יש קשר ישיר לנשיכות ולעיתים לאחר תירגולים צעטים כבר אפשר לראות את השיפור.
פעילות כמו תירגול "עלה ורד" הן הבסיס ומומלץ מאוד לעשותם יום יום למשך מספר דקות. אם תרצי אסביר כיצד.
ביצה
ביצה

לך יש הערכה ממה זה נגרם? הצלחת להבין או לשער למה זה נעשה? תוכים מתנהגים בצורה שונה בסביבה שונה , ישנן כל כך הרבה סיבות שבגינן התוכי יכול לעשות זאת ואת חלקן המועט כתבתי, את כמגדלת יכולה לנסות להכין מדוע זה קורה, האם לאחר שהתוכי משתעמם, האם כשהיחס שלך מופנה לצפייה בטלויזיה, האם הרגל שלך מהווה לגביו משחק והוא נושך ובורח..אגב לא תמיד יש קשר בין נשיכות ברגל לנשיכות ביד שיכולות גם הן להיווצר ממגוון סיבות.

האם יש פעילות מיוחדת או מסוימת שאת עושה עם התוכי? כיצד מאובזר הכלוב ?
פעילות עם התוכי מאוד חשובה ליצירת קשר ולבניית אמון התוכי מצד אחד ומצד שני התוכי מקבל את מרותך , הכל נעשה בדרך של חיזוקים חיוביים.
יש קשר ישיר לנשיכות ולעיתים לאחר תירגולים צעטים כבר אפשר לראות את השיפור.
פעילות כמו תירגול "עלה ורד" הן הבסיס ומומלץ מאוד לעשותם יום יום למשך מספר דקות. אם תרצי אסביר כיצד.
הוא אוהב מאד "להשתפשף" על דברים אז למשל אם אני לא נותנת לו על היד או על הרגל הוא נושך..
הוא לא אוהב רגליים, הוא נושך מידי פעם, לא כמו שהוא נושך את היד
אני משחקת איתו תמיד, הוא אוהב שהוא על הגב ואני מלטפת לו את הבטן והוא נושך מתוך משחק... הכלוב שלו מאובזר בהמון, יש שני פעמונים שהוא ממש אוהב לשחק איתם, לרוב זה מה שהוא עושה בכלוב.

אם הוא רואה שאני לא מתייחסת אליו הוא בא כדי שאעשה לו נעים בראש ולפעמים בזמן הנעים הוא מפתיע ונושך (זה קורה מידי פעם , ממש לא הרבה)

אשמח אם תפרט על התרגול "עלה ורד"

תודה :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”