קוקו הקוקטייל שלי רוצה לצאת,אני בא להאכיל אותו מהכלוב הוא לוקח ויוצא על הקצה של הדלת מחכה שיקחו אותו אבל אני לא יכול כי הכנפיים שלו לא גזורות ובצדק אם הוא יחליט לפרוס כנפיים ולהתעופף.הרי הוא נמצא במרפסת וזה עניין של שנייות עד שהוא יעוף הוא לא יצא כמה ימים בגלל הכנפיים והוא מתחיל לכעוס הוא עושה מין קול של בכי עם רעידות כאלה וכואב לי לראות אותו ככה אבל מצד הוא אצלי רק חודש
הוא התחיל לצאת רק אחרי איזה שבועיים ולא יצא כמה ימים אז יש סיכויים גבוהים שהוא יעוף ואם אני יוציא אותו וירצה לגזור את הכנפיים שזה מה שאני מעוניין לעשות בכל זאת הוא יחפש לברוח וגם חוץמזה הוא לא יתן לי לגזור כי אף פעם לא גזרתי לא והוא לא אוהד שנוגעים בו מהחלק של הכנפיים הוא ישר מנסה להגן על עצמו..
מה אני יעשה?יוציא וינסה לגזור?אם אפשר מדריך טוב לגזירת כנפיים אני אשמח כי זו פעם ראשונה שלי ואני לא מוכן להסתכן
תודה!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקו רוצה לצאת....- מבקש מדריך לגזירת נוצות
מנהל: מפקחים
קוקו רוצה לצאת....- מבקש מדריך לגזירת נוצות
נערך לאחרונה על ידי שירלי87 ב 15 אפריל 2011 14:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
סיבה: כותרת
סיבה: כותרת

Re: קוקו רוצה לצאת ואני לא יכול..
תתפוס אותו ביד שלא יוכל לעוף ותכניס אותו הביתה
Re: קוקו רוצה לצאת ואני לא יכול..
אין שום סיבה שבעולם שהתוכי יברח אם אתה שומר עליו טוב...
כלומר אתה לוקח אותו לחדר תסגור את החלון ואת הדלת..
תסגור את החלונות בבית על מנת שאם הוא ירצה לעשות סיבוב הוא לא יוכל לצאת.
ותנסה לגזור לו אם אתה יודע.אם לא תלך למישהו שיודע.
כלומר אתה לוקח אותו לחדר תסגור את החלון ואת הדלת..
תסגור את החלונות בבית על מנת שאם הוא ירצה לעשות סיבוב הוא לא יוכל לצאת.
ותנסה לגזור לו אם אתה יודע.אם לא תלך למישהו שיודע.

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
Re: קוקו רוצה לצאת....- מבקש מדריך לגזירת נוצות
אפשר לקחת את התוכי לוטרינר של תוכים והוא יראה לך איך לגזור נכון, מניחה שזה יעלה בין 25-50 ש"ח.
אם אתה רוצה לגזור בבית ולא ללכת לוטרינר,
מאמר מומלץ:
גזירת נוצות נכונה
1. תכניס את התוכי עם הכלוב לחדר, ותבקש שמישהו מהבית יעזור לך להחזיק אותו.
2. מוציאים את התוכי ומחזיקים אותו, עדיף עם מגבת מטבח קטנה כדי שלא ינשך את מי שמחזיק אותו. עוטפים את התוכי כך שכנף אחת משוחררת (ואותה אתה מחזיק ופורש שתהיה פתוחה). האדם שמחזיק את הגוף של התוכי: על יד אחת מונח התוכי, כשאגודל ואצבע נמצאות סביב הצוואר, אבל לא לוחצים על הצוואר של התוכי! יד שניה מחזיקה את הרגליים כדי שהתוכי לא ישתחרר מהאחיזה. ככה:

אפשר גם להחזיק את הגוף מבלי לאחוז סביב הצואר.
3. אתה (או מי שגוזר) מחזיק את הכנף פתוחה ובודק בנוצות התעופה כל קולמוס (החלק הקשה בנוצה, שנראה כמו קש) כדי לראות אם יש נוצות דם.
נוצת דם נראית ככה: (קולמוס כהה)

אסור לגזור נוצות דם. מותר לגזור רק נוצה שהקולמוס שלה לבן.
4. אחרי שראית מה אפשר לגזור, תקח מספריים, ותגזור 6 נוצות תעופה בכל כנף, כמו בשרטוט (אלא אם אחת מהן היא נוצת דם)-
http://www.tukinfo.com/images/stories/A ... 523ao3.jpg
לאחר הגזירה, תבדוק בחדר אם התוכי מסוגל לעוף בקו ישר או למעלה, אם כן - צריך לגזור עוד נוצת תעופה מכל צד ולבדוק שוב.
צריך להגיע למצב שהתוכי עף למטה בביטחה, ולא מסוגל לעוף למעלה. אם התוכי נופל/"צולל" למטה - גזרת יותר מדי נוצות.
אפשר גם לגזור ישירות מהקולמוס, לדוגמא:

בהצלחה
אם אתה רוצה לגזור בבית ולא ללכת לוטרינר,
מאמר מומלץ:
גזירת נוצות נכונה
1. תכניס את התוכי עם הכלוב לחדר, ותבקש שמישהו מהבית יעזור לך להחזיק אותו.
2. מוציאים את התוכי ומחזיקים אותו, עדיף עם מגבת מטבח קטנה כדי שלא ינשך את מי שמחזיק אותו. עוטפים את התוכי כך שכנף אחת משוחררת (ואותה אתה מחזיק ופורש שתהיה פתוחה). האדם שמחזיק את הגוף של התוכי: על יד אחת מונח התוכי, כשאגודל ואצבע נמצאות סביב הצוואר, אבל לא לוחצים על הצוואר של התוכי! יד שניה מחזיקה את הרגליים כדי שהתוכי לא ישתחרר מהאחיזה. ככה:

אפשר גם להחזיק את הגוף מבלי לאחוז סביב הצואר.
3. אתה (או מי שגוזר) מחזיק את הכנף פתוחה ובודק בנוצות התעופה כל קולמוס (החלק הקשה בנוצה, שנראה כמו קש) כדי לראות אם יש נוצות דם.
נוצת דם נראית ככה: (קולמוס כהה)

אסור לגזור נוצות דם. מותר לגזור רק נוצה שהקולמוס שלה לבן.
4. אחרי שראית מה אפשר לגזור, תקח מספריים, ותגזור 6 נוצות תעופה בכל כנף, כמו בשרטוט (אלא אם אחת מהן היא נוצת דם)-
http://www.tukinfo.com/images/stories/A ... 523ao3.jpg
לאחר הגזירה, תבדוק בחדר אם התוכי מסוגל לעוף בקו ישר או למעלה, אם כן - צריך לגזור עוד נוצת תעופה מכל צד ולבדוק שוב.
צריך להגיע למצב שהתוכי עף למטה בביטחה, ולא מסוגל לעוף למעלה. אם התוכי נופל/"צולל" למטה - גזרת יותר מדי נוצות.
אפשר גם לגזור ישירות מהקולמוס, לדוגמא:

בהצלחה

תודה רבה,שירלי אני יעזר במה שרשמת לי ויעבור שלב שלב יחד עם אבא שלי,אני מעדיף שהוא יגזור כדי שאם הוא יכעס או משהו זה יהיה מאבא שלי ולא עליי..

אוקיי, אם יש שאלות, אם משהו לא ברור - עדיף שתשאלו לפני הגזירה.
בהצלחה, תעדכן
בהצלחה, תעדכן