ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטייל מאבד נוצות שוב.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Divenire
ביצה
ביצה

קוקטייל מאבד נוצות שוב.

שליחה על ידי Divenire »

לפני כחודשים פרסמתי כאן הודעה בנוגע לקוקטייל שלי, שהיה תולש ומשחית את נוצותיו. מאז הקוקטייל היה אצל הווטרינר וחדל מהתנהגות זו בהדרגה.
היום הבטתי בתחתית כלובו וגיליתי כשבע נוצות, חמש קטנות ושתי בינוניות.
כיום הקוקטייל אמור להיות כבן שישה או שבעה חודשים, האם בגיל זה חלה תופעה של החלפת נוצות? או שמא ייתכן שהקוקטייל שב לתלוש את נוצותיו?
באיזה גיל עתידות להתחלף נוצות הזנב?

עוד שאלה שמטרידה אותי, היא בנוגע למינו של הקוקטייל
אני מקווה שהקוקטייל לא ייפגע מהעובדה שאני דנה בענייניו האינטימיים בפרהסיה תמונה
אבל לפני כיומיים הקוקטייל ישב על ידי והזיז את הביב שלו עליה, מתח את צווארו והשמיע ציוצים נרגשים, ואני יוצאת מנקודת הנחה שמדובר באוננות
אני מניחה שזכרים ונקבות עושים זאת בצורה שונה זה מזה, האם התנהגות כפי שציינתי מתאימה לזכר או לנקבה?

תודה לכל העונים העתידיים, מקווה שיהיו כאלה(:
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: קוקטייל מאבד נוצות שוב.

שליחה על ידי שירלי87 »

כן, בגיל הזה מתחלפות נוצות בכל הגוף. אם את לא רואה שהיא תולשת ואין קרחות חדשות, והנוצות שנשרו נראות שלמות ולא שבורות או
לעוסות זו כנראה החלפת נוצות.

הייתי אומרת שזה זכר, אבל מישהי אמרה שהקוקטיילית שלה גם עשתה את זה, אז כנראה אי אפשר לדעת בודאות..
מה שכן, במצב כזה אם תקרבי את היד ללטף אותו בגב והוא ירים את הראש והזנב בצורה קעורה, זו נקבה, רק נקבות עושות את זה
אם התוכי שורק מנגינות במהלך היום זה זכר
וע"פ מראה חיצוני תחכי עוד כמה חודשים ותראי אם נשארו נקודות בכנפיים, זו נקבה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”