שלום יש לי קקדו והחלטתי לגזור לו את הנוצות כי לא רציתי שהכסף שלי יעוף באוויר, מגדל אחד היגיע לעשות את המלאכה
ומאז כל אדם חדש חוץ ממני ומאישתי ומחבר אחד שהוא בטח כבר הספיק להכיר אותו מכולם הוא מפחד ובורח ועף מהכלוב יש לציין שהבעלים הקודמים לא גזרו לו בכלל את הנוצות,מה עושים?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הקקדו שלי מפחד מזרים אחרי שגזרנו לו את הנוצות!!
מנהל: מפקחים
-
mikip20@gmail
- ביצה

- שם פרטי:: מיכאל
Re: הקקדו שלי מפחד מזרים אחרי שגזרנו לו את הנוצות!!
לא יודע כיצד התבצעה הגזירה אבל כנראה שהתוכי נכנס ללחץ מיותר, בכל מקרה צריך להרגיע את התוכי שאיבד אמון בזרים, אפשר להבין את הפחד שלו מאחר וכל זר מעתה מהווה איום לגביו, מאין לו מה הזר הבא שמגיע הולך לעשות לו?
מאחר שזרים שנכנסים ויוצאים אינם מבינים תמיד בתוכים ואין להם גישה ומבחינתם התוכי זה משהוא שמגיעים אליו מנפנפים בידיים או עושים קולות ושריקות תצטרך למנוע מזרים גישה לתוכי עד למרחק ביטחון, מרחק ביטחון זהו המרחק שהתוכי עדיין חש בטוח מהזר ואינו מתעופף ומנסה להימלט על נפשו.
במשך הזמן אם יהיה "זר" שיהיה מוכן לעבוד איתך תוכלו להתקדם לעבר התוכי תוך כדי כך שמרגיעים אותו ובשלבים.
שוב, זה לא פשוט כי מדובר בזרים ולכן תצטרך למצוא "זר" שיעבוד עימך על רכישת האמון מחדש.
מאחר שזרים שנכנסים ויוצאים אינם מבינים תמיד בתוכים ואין להם גישה ומבחינתם התוכי זה משהוא שמגיעים אליו מנפנפים בידיים או עושים קולות ושריקות תצטרך למנוע מזרים גישה לתוכי עד למרחק ביטחון, מרחק ביטחון זהו המרחק שהתוכי עדיין חש בטוח מהזר ואינו מתעופף ומנסה להימלט על נפשו.
במשך הזמן אם יהיה "זר" שיהיה מוכן לעבוד איתך תוכלו להתקדם לעבר התוכי תוך כדי כך שמרגיעים אותו ובשלבים.
שוב, זה לא פשוט כי מדובר בזרים ולכן תצטרך למצוא "זר" שיעבוד עימך על רכישת האמון מחדש.
האם הקקדו הוא האכלת יד? האם הוא מאולף ומסתובב בבית מחוץ לכלוב? האם הוא נמצא עליך ללא חשש?
-
mikip20@gmail
- ביצה

- שם פרטי:: מיכאל
התשובה חייובית לגבי כל מה ששאלת...הוא יורד מהכלוב מסתובב חופשי האכלת יד
שוב, מדובר בבעיית אמון קשה שהתפתחה כתוצאה מקיטום הנוצות, קיטום נוצות וכל פעולה אחרת שכופים על התוכי צריכה להיעשות
ברגש ובסבלנות. כרגע על פי הבנתי לבני הבית אין בעייה איתו , תדאג שזרים ישמרו מרחק על מנת לא להלחיצו, אם יש "זר" שיעזור לך אתה יכול להתחיל בכך שתיקח את התוכי עליך כדי להקנות לו ביטחון ולאט לאט תתקרב לזר , תנסה לתת לו ביטחון שלא יפגעו בו .
ברגש ובסבלנות. כרגע על פי הבנתי לבני הבית אין בעייה איתו , תדאג שזרים ישמרו מרחק על מנת לא להלחיצו, אם יש "זר" שיעזור לך אתה יכול להתחיל בכך שתיקח את התוכי עליך כדי להקנות לו ביטחון ולאט לאט תתקרב לזר , תנסה לתת לו ביטחון שלא יפגעו בו .
אם התוכי חש ביטחון כשהוא עליך ויש לו בך גם אמון מלא אז נראה לי שיהיה לך יותר קל לתרגל את מה שאלי הציע לך כשתוכי בחיכך, כשבזמן התירגול עם הזר, אתה מרגיע ומלטף אותו (בד"כ בעורף או מתחת לכנף כמו שקקדואים אוהבים...).